Page content

Het Perfecte Curriculum Vitae voor je Loopbaan

Een Perfect Curriculum Vitae geeft je Werkgever zin om je C.V. te lezen

Curriculum Vitae Tasty SnackWat er in je C.V. moet staan, dat weet je ondertussen waarschijnlijk wel. Maar naast de inhoud is ook de lay-out erg belangrijk. Een overzichtelijke lay-out met een duidelijke structuur zijn essentieel voor het perfecte Curriculum Vitae.

Curriculum Vitae te volEigenlijk moet het er uit zien als een tasty snack. In een restaurant wil je ook niet dat het eten op je bord gedonderd wordt. Een goede opmaak betekent liefde en aandacht voor het gerecht en je CV.

Duidelijk lettertype op het Curriculum Vitae

Gebruik voor het Curriculum Vitae hetzelfde lettertype als je motivatiebrief, zo vormen deze twee één geheel. Varieer niet met lettertypes, 1 soort is voldoende (bijvoorbeeld: Arial of Times New Roman). De meest gebruikte en duidelijkste lettergrootte is 12, titels en tussenkopjes mogen iets groter.

Loopbaan op 2 pagina’s

Curriculum Vitae StapelVeel mensen denken een perfect Curriculum Vitae te hebben van 3 of 4 pagina’s. Doe er een sollicitatiebrief of een sollicitatiebrief bij van 2 pagina’s, dat is 6 pagina’s in totaal. Bij 250 sollicitanten ontvangt een werkgever dus een stapel van 1.500 pagina’s; dat is 3 pakken kopieerpapier! “The computer says no haha”.

Het perfecte Curriculum Vitae beslaat max. twee A4. Krijg je je hele loopbaan niet geschreven op deze twee pagina’s? Dan moet je schrappen. Je loopt kans dat je de aandacht van de werkgever verliest als hij of zij teveel informatie voorgeschoteld krijgt.

Weinig contactgegevens

Een administratief medewerkster die bovenaan haar Curriculum Vitae schrijft dat ze gescheiden is en 3 kinderen heeft … kijk. dat is dus niet zo handig.

Bij “Naam” vermeld je gewoon je voor- en achternaam. Al je doopnamen is overbodige ballast. Welk geloof je hebt is ook niet belangrijk, tenzij je bijvoorbeeld solliciteert op een school met protestantse roots. Je naam, mailadres en telefoonnummer is voldoende.

Tip: als je van buitenlandse afkomst bent, schrijf er dan bij: “Roepnaam” en vil een Nederlandse voornaam in. Zo heeft menig kandidaat die ik begeleid al een baan veroverd.

Contactgegevens bovenaan op je C.V.

Je maakt het de werkgever gemakkelijker je te contacteren voor een eerste gesprek wanneer de contactgegevens bovenaan het Curriculum Vitae staan. Zet deze in de hoofding van de pagina.

Voor verdere tips over de indeling van je C.V. klik op de link: Indeling van je Curriculum Vitae.

Consequentie op het Curriculum Vitae

Voor zowel de inhoud als de lay-out is het belangrijk om consequent te zijn. Druk je C.V. nog eens af voor je het verstuurt en kijk of je overal dezelfde structuur, hetzelfde soort titels en hetzelfde lettertype gebruikt hebt.

Laat je C.V. ook lezen door minimaal 3 personen. Zij vissen de laatste typefouten eruit die jij over het hoofd ziet en ze geven je waardevolle tips.

Het Perfecte Curriculum Vitae voor je Loopbaan

Hoe maak ik een Curriculum VitaeHet Curriculum Vitae is eigenlijk niets meer dan een verkoopbrief aan een bedrijf waarin je jezelf op een zo goed en onderscheidend mogelijke manier presenteert en voorstelt.

Het gaat er uiteindelijk om dat je niet één van de vele bent, maar opvalt tussen de stapel sollicitaties. Wees een beetje creatief en wek hier en daar wat nieuwsgierigheid op. Voor voorbeelden van creatievere C.V.’s klik hier: Creativere C.V.’s.

Kennismaken

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de gratis Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

    Comment Section

    0 reacties op “Het Perfecte Curriculum Vitae voor je Loopbaan

    Plaats een reactie


    *