Page content

Indeling van je Curriculum Vitae

Hoe deel je je Curriculum Vitae in? Op max. 2 A4.

Het is 2013 en recessie. Er zijn veel meer werkzoekenden dan vacatures, zodat een P&O-er veel sollicitaties ontvangt voor een vacature. Een aantal van 250 sollicitanten is geen uitzondering.

Stel, dat elke sollicitant een sollicitatiebrief heeft van 2 pagina’s en een Curriculum Vitae van 4 pagina’s, dan ligt er dus een stapel van 1.500 pagina’s op het bureau. In een pak kopieerpapier zitten 500 vellen papier. Dat is dus 3 van deze pakken en welgeteld 15 cm. aan papier!

Een selecteur gaat niet uitvoerig aandacht besteden aan 250 sollicitatiebrieven met Curriculum Vitae. Kijk, je kunt je diner gewoon op een bord donderen, maar “het oog eet ook mee”. Een C.V. is aantrekkelijker, als het er uitziet als een “tasty snack”.

Hoe zien de meeste CV’s er uit?

Curriculum Vitae voorbeeld deel 1

Curriculum Vitae voorbeeld deel 1

Curriculum Vitae voorbeeld deel 2

Curriculum Vitae voorbeeld deel 2

Saaie mensen hebben een saaie CV

Zie je het voor je? Een stapel van 15 cm. met brieven en CV’s zoals hierboven? Het gevoel van de selecteur speelt altijd een rol. Hoe zou jij het vinden om als 20-ste CV de bovenstaande CV op je scherm te krijgen? Grote kans dat de selecteur dan denkt: “oooh, weer zo’n saaie CV”.

Sollicitaties worden tegenwoordig veel gemaild. Dan krijgt een P&O-er dus 250 mails met daarin een bijlage met sollicitatiebrief en een bijlage met Curriculum Vitae. Het eerste waar een selecteur naar kijkt bij de CV is het aantal pagina’s. Als dat er meer dan 2 zijn, dan schrikt dat af.

De belangrijkste info in de bovenste 1/2 van je 1e A4

Wat vind je ervan als je een bijlage opent en op je computerscherm zie je de volgende Curriculum Vitae:

Curriculum Vitae voorbeeld deel 3

Curriculum Vitae voorbeeld deel 3

In één oogopslag is veel duidelijk. De sollicitant kijkt je recht aan, dus er is meteen contact. Je leest haar voornaam, haar persoonlijke eigenschappen, wat ze qua opleiding in huis heeft en wat voor baan ze zoekt.

Stel je hebt 20 CV’s gelezen van 4 kantjes met allemaal droge opsommingen en dan open je deze CV. Trekt het je aandacht? Scroll je verder om de rest van de CV te lezen? Grote kans van wel!

Het belangrijkste bovenaan

Onderstaand volgen de belangrijkste tips voor een perfect Curriculum Vitae, waarmee je minstens 2X zo vaak uitgenodigd wordt.

 • Houd je personalia zo kort mogelijk;
 • Vervolgens de Professionele Doelstelling, dat is je statement;
 • Je arbeidsverleden anti-chronologisch
 • Opleidingen duren langer dan een jaar, ook anti-chronologisch
 • Cursussen duren maximaal een jaar, anti-chronologisch
 • Overige activiteiten
 • Hobby’s
 • Maximaal 2 A4.

Op de bovenste helft van de 1e A4 passen de volgende gegevens:

 1. Personalia
 2. Professionele doelstelling
 3. Je meest recente baan.

Op deze manier heeft je potentiële werkgever in één oogopslag de meest relevante informatie over jou op op het beeldscherm of in een geprinte CV. Onderstaand volgt nog een voorbeeld van een perfect Curriculum Vitae.

Curriculum Vitae voorbeeld 4

Curriculum Vitae voorbeeld 4

Je vraag of reactie stel ik erg op prijs in het onderstaande reactieveld.

Kennismaken

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor € 48,-!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

  Comment Section

  0 reacties op “Indeling van je Curriculum Vitae

  Plaats een reactie


  *