Page content

Professionele Doelstelling op je C.V.

Professionele Doelstelling op je C.V.

Een Professionele Doelstelling maakt van jouw C.V. een koploper

Dit is HET statement waar je hele Curriculum Vitae om draait. In één of twee zinnen vertel je:

 • wie ben je, wat zijn zijn je talenten of je belangrijkste persoonlijke eigenschappen
 • wat is je werkervaring
 • wat voor baan zoek je
 • waarom zoek je dit
 • vertel iets extra’s.

Met een goede Professionele Doelstelling weet een werkgever meteen wat ze aan je hebben. Kort, krachtig en to the point. De rest van je C.V. onderbouwt en bewijst jouw Professionele Doelstelling.

De belangrijkste informatie staat zo op de bovenste helft van de eerste pagina. Je maakt het de lezer gemakkelijk, wat uitnodigt tot verder lezen. Bijkomend voordeel is dat je je to the point en professioneel presenteert.

Voorbeelden

Ik ben een serieuze en loyale secretaresse, kritisch, integer en doortastend. Met ruim 20 jaar ervaring kan ik uw oren en ogen zijn, ik zorg dat uw werk goed georganiseerd verloopt, zodat u meer tijd heeft voor uw prioriteiten.

Ik ben een gedreven docent die zich inzet voor vooruitgang met nieuwe materialen en methodes, ICT en multimedia. Mijn flexibiliteit en aanpassingsvermogen zorgen er voor, dat ik op een natuurlijke wijze inspeel op de onvoorspelbaarheid van VMBO-leerlingen. Samen met hen maken we goed onderwijs.

Met mij haalt u een analytische, hartelijke en communicatieve trouble-shooter in huis. Mijn uitgangspunt is zorgen voor de praktische toepassing van automatisering. Het kan fantastisch ontworpen zijn, maar het moet voor de gebruikers werken op een praktische manier. Ik heb brede ervaring op het gebied van automatisering van administratieve processen. Wat ik zoek is een analytische functie  om tot een gebruiksvriendelijke! oplossing te komen. Ik maak de klus graag af tot en met het moment dat alles naar behoren werkt, want ik hou van resultaat.

Paul Janssen: Resultaatgerichte Inkoper en Contractmanager. Ondernemersgeest, servicegericht, scherp analytisch, doorzetter.

Door mijn praktische ervaring en opleiding ben ik in staat metaalgerelateerde producten te maken van een werktekening of naar eigen inzicht. Naast mijn werkzaamheden in de werkplaats heb ik stagiaires begeleid en regelmatig nieuwe mensen in mogen werken.  Omdat ik graag aan het klussen ben in en om het huis, heb ik door de jaren heen hierin ook veel ervaring opgedaan. Met het sleutelen en restaureren aan auto’s heb ik naast een opleiding motorvoertuigen techniek in de hobby veel praktijkervaring opgedaan. Wat ik zoek is een functie  met het  adviseren van een technisch product of hulpmiddel bij minder validen.

Na 6 jaar succesvol te hebben gewerkt als vertegenwoordiger, merk ik dat ik toe ben aan een volgende loopbaanstap. Ik zoek een baan als vertegenwoordiger of accountmanager, waar ik m’n tanden in mag zetten om kansen in de markt waar te maken.

Ik wil doelmatig onderzoeken, verbinden en verfijnen. Mijn talenten zijn planmatig werken, aanpakken en afmaken. Wat ik zoek is een vervolgstap bij een not for profit organisatie vanaf 500 personen als eindverantwoordelijke op IT-gebied.

Ik wil een loopbaanswitch maken van een bedrijf waar producten centraal staan naar een bedrijf waar mensen centraal staan. Daarbij wil ik graag de verbindende schakel zijn tussen kwaliteit en de klant. Door mijn collega’s werd ik gezien als een rots in de branding. In een baan als Opticien komen mijn kwaliteiten als Kwaliteitsmedewerker goed van pas.

Ondernemende, vindingrijke vrouw met passie en humor. ben innovatief, collegiaal, communicatief sterk, sociaal ingesteld en leergierig. Heb ruim 10 jaar ervaring in de logistieke sector. Ik zoek een functie, waarin ik mijn passie zoals communicatie, ondernemen, regelen, onderzoeken en ontwikkelen kan inzetten. Dit in de Logistiek, Customer Service of Hospitality.

Ik wil met mijn spontaniteit, mensen motiveren en daar doelgericht mee werken. De ingrediënten die ik zoek zijn verantwoordelijkheid, delegeren, afwisseling en inspireren. De uitdaging aangaan, teamwork, maar ook zelfstandig. Ik heb het talent om in korte tijd mensen mee te krijgen in een cultuurverandering daarom zoek ik een baan als productiechef, supervisor en/of bedrijfsleider. Daar waar te veel zaken fout gaan (kwaliteit producten en/of dienstverlening, ziekteverzuim, verloop en servicegerichtheid) krijg ik dat met enkele maanden weer op de rit. 

Kennismaken

Je kunt altijd stappen voorwaarts zetten. Zo kun op deze site gratis e-books downloaden, je kunt je inschrijven voor de gratis nieuwsbrieven, je kunt je ook opgeven voor de gratis 2-daagse LoopbaanTraining:

Als je NU wilt ontdekken hoe we het beste uit jou en je loopbaan kunnen halen, maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op. Als je je telefoonnummer invult, binnen 24 uur.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

 

  Comment Section

  1 reactie op “Professionele Doelstelling op je C.V.


  Door p p brandes op 19 februari 2014

  Geweldig, nuttige tips! snapte nu eindelijk wat ik in moest vullen!!

  Plaats een reactie


  *