Page content

Val je op of af in een Stapel van 250 CV’s

Val je op of af in een stapel van 250 CV’s ?

CV's op Stapel.jpgHoe val je op met je C.V.? In de huidige markt moet je onderscheidend zijn.

Vroeger stond je met een verzorgd CV en een motivatiebrief al met één been in een sollicitatiegesprek, tegenwoordig is daar meer voor nodig.

Naast een overzicht van je studie – en werkervaring moet je laten zien dat je uniek bent. Meer dan 90% van de CV’s is een opsomming van opleiding en werkervaring … saai!

Jij gaat je onderscheiden met je C.V.!

Een goede CV heb je tegenwoordig niet meer alleen. Er zijn veel mensen die een mooi CV hebben en precies hetzelfde willen als jij. Hoe ga je ervoor zorgen dat werkgevers jou uit de enorme stapel selecteren? Hoe gaan ze jou onthouden? Weg met de standaard aanpak, jij gaat je onderscheiden!

Personal Branding

We hebben allemaal unieke eigenschappen. Ben jij je bewust van jouw eigenschappen?

Om je doelen te bereiken zal je deze moeten inzetten. Jouw unieke eigenschappen zorgen ervoor dat je je kunt onderscheiden, een goede eerste indruk en een goed gevoel kunt achterlaten. Het creëren van een persoonlijk merk zorgt ervoor dat je opvalt in de massa.

Social Media en onderscheiden

Recruiters kijken graag op het internet naar wie je bent en of je CV nog ergens anders te vinden is. De sociale kanalen laten namelijk veel van jouw persoonlijke merk zien. Ze kijken hoe je overkomt, welke indruk je achterlaat. Wellicht door het zien van jouw sociale pagina’s krijgen ze al een eerste indruk, welke zowel positief als negatief zijn kan.

Ga eens naar je social media en kijk wat voor indruk je achterlaat op bijvoorbeeld Hyves, Twitter, Facebook, Google, Linkedin etc. Ziet dit er netjes uit en onderscheidend uit of is er nog werk aan de winkel?

Met je CV onderscheiden en die droombaan scoren

Check eens de volgende punten voordat je met solliciteren begint en je CV opstuurt. Zorg ervoor dat je al je social media kanalen en andere online identiteiten in lijn hebt en maak een CV dat meer dan alleen een opsomming van opleidingen en ervaringen is.

Maak een CV welke laat zien wie jij bent en wat jouw toegevoegde waarde voor een bedrijf is. Laat zien wat je kan aan de hand van voorbeelden en communiceer dit ook consequent op het internet.

Je moet ervoor zorgen dat wanneer een recruiter jouw CV ontvangt en op het internet naar je gaat zoeken, ze iemand zien die nagedacht heeft, authentiek is en een duidelijk profiel heeft. Zorg dat ze jou onthouden, door je te onderscheiden, dan is de droombaan van jou!

Kennismaken

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

    Comment Section

    0 reacties op “Val je op of af in een Stapel van 250 CV’s

    Plaats een reactie


    *