Page content

Werkervaring op je C.V.

Werkervaring op je C.V.

Met “RESULTATEN” geef je je C.V. 10X zo veel Kracht

Doorgaans neemt de werkervaring de meeste ruimte in beslag op een Curriculum Vitae. Het is de kunst om niet “alles” te vermelden wat je aan werkervaring zou kunnen vermelde, maar alleen het hoogst noodzakelijke.

Maak de lezer nieuwsgierig!

Opkomende vragen moeten in het sollicitatiegesprek beantwoord worden en niet in je CV.

Anti-Chronologisch

Begin met je meest recente werkervaring. De standaard lay-out is als volgt:

Curriculum Vitae met Werkervaring

Curriculum Vitae met Werkervaring

Resultaten

Belangrijk is, dat je bij de werkervaring van de afgelopen 5 jaar de behaalde resultaten vermeldt; dit geeft kracht aan een Curriculum Vitae! De taken van een Administratief Medewerkster zeggen niet zo veel. Als ze vermeldt: “in 6 maanden de achterstand van 250 dossiers weggewerkt” maakt haar werkervaring ineens hot.

Werkervaring langer dan 10 jaar geleden

Benoem de 3 belangrijkste taken en wees niet te uitvoerig, gewoon kort en krachtig. Dit roept vragen op en dat is juist goed; deze kunnen in het sollicitatiegesprek gesteld worden.

Gaten in je Curriculum Vitae

Als je korter dan een jaar niet gewerkt hebt, dan kun je meestal het jaar afronden naar boven. Stel dat je met een baan gestopt bent in september 2011 en dat je in een volgende baan begonnen bent in maart 2012, noem dan de jaartallen 2011 en 2012. Dat valt niet zo op.

Als je langer dan een jaar niet gewerkt hebt, benoem dan wat je precies gedaan hebt:

 • Bewust niet gewerkt om voor onze kleine kinderen te zorgen
 • Vrijwilligerswerk (benoem wat je waar gedaan hebt)
 • Sabbatical van een jaar
 • Mantelzorg
 • Etc.

Meerdere banen in kortere tijd

Als je via een detacheringsbureau werkt of via een uitzendbureau, dan kun je bijvoorbeeld 10 banen hebben gehad in 5 jaar tijd. Deze kun je het beste clusteren en daar moet je wat creatief voor zijn.

Maximaal 2 A4

De vuistregel is, dat een Curriculum Vitae bestaat uit maximaal 2 A4.

Bij sommige medische functies is het belangrijk om heel specifiek te zijn in je opleidingen, recente cursussen en werkervaring. Dat geldt ook voor IT-ers en sommige technische beroepen.

Je kunt er bewust voor kiezen om een uitgebreide CV te sturen. Je kunt er ook voor kiezen om een beknopte CV te sturen met de mededeling: een uitgebreide CV is op aanvraag beschikbaar en mail ik u graag.

Tot slot ter inspiratie onderstaand een voorbeeld van een CV, waarin de werkervaring ultra-kort is samengevat.

Curriculum Vitae deel 6

Curriculum Vitae deel 6

Kennismaken

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor € 48,-!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

  Comment Section

  0 reacties op “Werkervaring op je C.V.

  Plaats een reactie


  *