Page content

Loopbaanbegeleiding Flevoland: Almere en Lelystad

Loopbaanbegeleiding Flevoland: Almere en Lelystad

loopbaanbegeleiding-flevoland-almere-en-lelystadZoek je Loopbaanbegeleiding in Flevoland en woon je in Almere, Lelystad, Emmeloord of Zeewolde, dan is het kantoor in Almere makkelijk bereikbaar.

Het WTC ligt naast het Centraal Station in Almere, zodat het ook met openbaar vervoer vlot bereisbaar is.

Als je voor loopbaanbegeleiding met de auto komt, zijn er meer dan voldoende parkeerplaatsen in de parkeergarage onder het gebouw.

Loopbaanbegeleiding, Outplacement en Re-integratie in Flevoland

LoopbaanRegisseur FlevolandAls je Loopbaanbegeleiding, Outplacement of Re-integratie in Almere, Lelystad of Emmeloord zoekt, dan wil je weten waar kansen liggen in de arbeidsmarkt.

In dit artikel lees je gegevens over aantallen, branches, banen en trends over de arbeidsmarkt in Flevoland.

Met de informatie op deze pagina kun je na loopbaanbegeleiding, outplacement of re-integratie bepalen waar je optimaal kunt solliciteren.

Historie van Flevoland

De naam Flevoland is afgeleid van het Flevomeer, ofwel Lacus Flevo, zoals dit door de Romeinse geograaf Pomponius Mela werd genoemd in zijn De Chorographia in 44 na Christus. Door het langzaam stijgen van de zeespiegel ontstonden in het Zuiderzeegebied geleidelijk een aantal meren, die rond het begin van onze jaartelling aaneengesloten raakten.

Pomponius schreef hierover: "De noordelijke tak van de Rijn verbreedt zich tot het meer Flevo, dat een eiland met dezelfde naam omsluit en daarna als een normale rivier naar zee vloeit". Andere bronnen spreken over Flevum, dat 'vliestroom' betekent. Het proces zette zich door en geleidelijk aan ontstond uit dit meer de Zuiderzee. De namen "Flevoland" en "Vlieland" hebben dus eigenlijk dezelfde herkomst.

Tussen 790 en 1250 kreeg het Flevomeer een open verbinding met de Noordzee. Hierdoor werd een aantal dorpen verzwolgen door de zee. De nieuw ontstane binnenzee werd Almere genoemd. De stad Almere is naar dit meer vernoemd.

Provincie Flevoland is een jonge provincie (sinds 01-01-1986), ligt gemiddeld 5 meter onder de zeespiegel en kreeg aanvankelijk een agrarische bestemming. Tegenwoordig is Almere haast een buitenwijk van Amsterdam, omdat veel mensen er werken. De bevolking is gemiddeld wat jonger dan in Nederland.

Flevoland heeft veel natuurgebieden, die in het bezit zijn van Staatsbosbeheer. Daarnaast is er veel recreatie op de randmeren. In de toekomst zou Lelystad Airport een grote rol kunnen vervullen voor Flevoland als regionale luchthaven.

Arbeidsmarkt in Flevoland

Kengetallen Flevoland 2014

Flevoland telt 400.000 inwoners, waarvan de helft in Almere woont. (Bron: CBS). De Flevolandse beroepsbevolking bestaat uit 200.000 personen. Eind 2013 bedroeg de werkloosheid 10,7% en ligt daarmee hoger dan het landelijk gemiddelde (Bron: CBS).

In de sectoren gezondheidszorg, zakelijke diensten , industrie en detailhandel bevinden zich 67% van de banen. Naar verwachting zal de werkgelegenheid in Flevoland  in 2015  groeien met 1,2%.

Hoeveelheid banen Flevoland, Metropool Regio Amsterdam en Nederland 2009-2013

Hoeveelheid banen Flevoland, Metropool Regio Amsterdam en Nederland 2009-2013

De grootste branches in Flevoland

 1. Groot- en Detailhandel
 2. Zakelijke Dienstverlening
 3. Gezondheidszorg
 4. Industrie- en Nutsbedrijven.

De branches met de meeste vacatures in Flevoland

 1. Creatieve Industrie
 2. ICT
 3. Gezondheidszorg
 4. Vrijetijdseconomie.

De branches met de minste vacatures in Flevoland

 1. Agrarische sector en Visserij
 2. Bouwsector
 3. Financiële Dienstverlening
 4. Detail- en groothandel.
 Aandeel banen per sector in Flevoland in 2013.jpg


Aandeel banen per sector in Flevoland in 2013.jpg

Overige gegevens

Er zijn relatief ZZP-ers. In 2013 zijn in Flevoland 39.000 mensen voor zichzelf begonnen. Van de beroepsbevolking is 10% werkloos. 95.000 Personen werken in Flevoland en 84.000 personen werken buiten Flevoland. Daarvan werken de meesten in Noord-Holland (Amsterdam) en Utrecht.

Tot 2030 worden 85.000 nieuwe inwoners verwacht. Almere zal het sterkste groeien naar 257.000 inwoners. De beroepsbevolking in Flevoland zal groeien met 9%, terwijl landelijk een afname verwacht wordt van 3%.

Flevoland in 2014

Economische Groei en Werkloosheid 2014

De werkloosheid neemt in 2014 het sterkst toe in Groningen, Flevoland en Friesland. In de noordelijke provincies gaat een groot aantal banen verloren door de krimpende zorg- en publieke sector.

Het percentage van de beroepsbevolking dat zonder werk zit, verschilt sterk per provincie. Flevoland en Groningen leiden de dans, met respectievelijk 12,5 en 11,4 procent.

Flevoland heeft sinds 2012 het hoogste werkloosheidspercentage, omdat relatief veel jongeren de arbeidsmarkt betreden. Zeeland is een positieve uitschieter met een verwachte werkloosheid van 6,5 procent volgend jaar.

Kennismaken

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de gratis 2-daagse LoopbaanTraining.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor € 48,-!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas.

Je kunt ook een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

  Comment Section

  0 reacties op “Loopbaanbegeleiding Flevoland: Almere en Lelystad

  Plaats een reactie


  *