Page content

De perfecte Loopbaan bestaat niet

LoopbaanBingo

Loopbaan BingoGezocht: een baan met doorgroeimogelijkheden, een goed salaris, leuke collega’s en interessante projecten. Inspirerende manager, flexibele werktijden en opleidingen zijn een pre.

Werk moet aansluiten bij passie en talenten en moeten dagelijks benut kunnen worden. Misschien dat ons leven een stuk gemakkelijker wordt als we beseffen dat de perfecte baan eigenlijk helemaal niet bestaat. Een perfecte partner of perfecte jeans bestaan toch ook niet? Wat is perfect eigenlijk? Misschien is het wel de bedoeling dat een baan niet perfect is.

Loopbaankoers en Confrontatie

Als je confrontaties altijd maar uit de weg gaat en lekker veilig in je comfort zone blijft, zal je nooit verder komen. Een lastige opdracht, een presentatie waar je wakker van ligt  en soms lastige collega's. Soms is het goed om gewoon even door de zure appel heen te bijten en te ontdekken dat je eigenlijk veel meer in je mars hebt dan je dacht.

Lastige situaties moet je leren zien als een kans om te reflecteren. Want juist door deze imperfectie in je werk ontdek je kanten van jezelf die je misschien nog niet kende.

Loopbaankoers: weet wat je niet wilt

Juist geconfronteerd worden met een omgeving, taken en klanten die je minder liggen, leren je over je interesses, talenten en ambities.

Zie een baan als een experiment. Door een specifieke training te volgen ontdek je bijvoorbeeld dat dat specifieke onderwerp helemaal niets voor je is. Met die wetenschap kun je dat van je lijstje schrappen en op zoek gaan naar iets wat beter bij je past.

Loopbaankoers: er bestaat geen Snelle Route

Er is helaas geen sluiproute naar de top. Voor een succesvolle loopbaan zal je je op verschillende gebieden moeten ontwikkelen. Dus ook gebieden die je minder goed liggen.

Loopbaankoers: zonder obstakels zou iedereen succesvol zijn

Het vermogen van doorzetten, discipline om verantwoordelijkheden op te pakken waar je minder plezier aan beleeft en te accepteren dat alles zijn prijs heeft, horen bij succes. Zo zal een succesvolle sportman niet altijd zin hebben om te trainen, maar zet zich daarover heen en doet het toch. Bij elke baan horen kanten die niet leuk zijn.

Kennismaken

Als jij de Regie over je Loopbaan wilt, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp om kennis te maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor € 48,-!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

    Comment Section

    0 reacties op “De perfecte Loopbaan bestaat niet

    Plaats een reactie


    *