Page content

Eerste Hulp bij Loopbaan Stress

Geen Paniek bij Loopbaan Stress

Loopbaan StressJe hebt het gevoel dat je barst van de mogelijkheden, maar raakt een beetje gefrustreerd van al die keuzemogelijkheden. Keuzestress noemen ze dat.

Geen paniek, je bent niet de enige en er is een oplossing. We lijken lam geslagen te worden door alle opties waardoor we uiteindelijk niet kiezen. In jouw loopbaan zal je vaak te maken krijgen met deze keuzestress. Hoe kies in dit onoverzichtelijke oerwoud van keuzes voor welk werk jij wilt gaan?

Loopbaankoers en Crisis

Nu dat de werkgevers in deze crisistijd de luxe hebben te kiezen voor de beste kandidaat, die bovendien het best zijn motivatie en toegevoegde waarde kan overbrengen, word je niet aangenomen als je niet gericht solliciteert.

En juist het gerichte solliciteren vraagt om keuzes te maken. Keuzes voor omgevingen, branches, taakvelden, kwaliteiten die je juist wel en juist niet wilt gebruiken in je werk. Interesses waar je wel of niet je werk van wilt maken.

Overzicht houden

In de overvloed van keuzes die je voor je loopbaankoers moet maken zie je vaak een gebrek aan overzicht. We zijn bang om de foute keuze te maken, andere opties mis te lopen, of kiezen niet omdat we helemaal niet willen kiezen en liever alles tegelijk hebben. We kunnen niet kiezen omdat we het gevoel hebben de opties niet te doorzien en te overzien.

En daarnaast is het aantal opties simpelweg te groot. Het is bijna niet te doen een keuze te maken uit alle denkbare mogelijkheden voor je loopbaan.

Nee Loopbaan Stress is Ja Loopbaan Keuzes

Het klinkt zo eenvoudig, maar probeer het ook eens! Maak het jezelf gemakkelijker door het volgende te doen:
• Je keuzemogelijkheden zelf te beperken
• Je opties concreet en tastbaar maken

Hoe je dat doet?

• Begin breed: probeer niet meten een baan te benoemen. De wereld van de functies is daarvoor veel te divers en genuanceerd. Doe uitgebreid onderzoek naar welke functies er bestaan.
• Beperk het aantal mogelijke functies: breng de functies in jouw interessegebied in kaart door functietitels die op elkaar lijken samen te voegen en functietitels die leuk klinken maar voor jou saai werk betekenen, weg te strepen.
• Kies twee carrièremogelijkheden uit alle opties, die je serieus nader wilt onderzoeken. Stop daar je tijd en energie in.
• Kies bewust voor 1 optie: als je een tastbaar beeld hebt dan kies je bewust voor 1 van de 2. Durf te kiezen!

Kennismaken

Als jij de Regie over je Loopbaan wilt, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp om kennis te maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor € 48,-!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

 

Comment Section

0 reacties op “Eerste Hulp bij Loopbaan Stress

Plaats een reactie


*