Page content

Loopbaan APK

Check je Loopbaan in één uur

Loopbaan APKWe brengen onze auto regelmatig voor een APK en onderhoudsbeurt naar de garage, maar wat doen we met onze loopbaan?

Een bezoek aan de tandarts slaan we niet over, als we lichamelijk iets mankeren gaan we naar de huisarts en als we boven de veertig zijn wordt ook een bezoek aan de oogarts nodig.

Toch vergeten we stil te staan bij iets wat minstens zo belangrijk is: een check-up van je loopbaan. Wanneer deed jij die voor het laatst?

Hoe staat het met jouw Loopbaankoers?

Wanneer je voor een baas werkt, heb je waarschijnlijk regelmatig een ontwikkelings – en functioneringsgesprek.

Maar deze gesprekken worden niet in alle bedrijven gevoerd. Het komt dus voor, dat men eigenlijk niet zo vaak stilstaat bij hoe de loopbaan erbij staat of hoe ze verder willen.

Men voelt zich beperkt in het uitspreken van ambities of worden tegengehouden door het feit dat ze de ruimte niet voelen om dit te kunnen doen.

Waarom een Loopbaan APK?

Voordat je een nieuwe functie of taak in de vingers hebt en echt beheerst, ben je gemiddeld 18 maanden verder. Hierna ontstaat vaak de behoefte aan meer uitdaging.

Ideaal gezien bekijk je dus iedere 1,5 jaar hoe je loopbaan ervoor staat. Welke Loopbaankoers ga je kiezen?En voor welke strategie kies je?

Loopbaankoers belangrijk

Meer mensen zouden moeten kiezen voor bijsturing als ze iets te comfortabel in hun jasje zitten. Echte groei vindt namelijk plaats buiten de comfort zone.

Iemand voelt dat hij of zij ontwikkeld wanneer je nieuwe dingen doet, dingen anders doet en tegelijkertijd angsten en twijfels overwint.

Regie over je Loopbaan

Wanneer je jezelf. je capaciteiten en ambities serieus neemt, spreek dan iedere 18 maanden een Loopbaan APK met jezelf af. Wacht niet tot het weer tijd is voor het beoordelingsgesprek en je wellicht afgeschoten wordt.

In de nieuwe arbeidsmarkt zal je steeds vaker van baan wisselen en wordt het zelf regelen van werk waarin je kunt floreren een voortdurende taak.Niet je baas heeft de loopbaan-touwtjes in handen, maar jij zelf!

Loopbaankoers bepalen

Ga er eens goed voor zitten en stel jezelf een aantal vragen:
• Welke kant groei ik nu op?
• Is dat ook waar ik uit wil komen?
• Waar wil ik naar toe groeien?
• Benut ik mijn talenten optimaal?
• Wat heb ik nodig om te groeien?
• Hoe kan ik nog beter worden in wat ik goed kan?
• Welke andere vaardigheden kan ik ontwikkelen om mijn talenten nog beter in te zetten?

Kennismaken

Als jij de Regie over je Loopbaan wilt, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp om kennis te maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor € 48,-!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

    Comment Section

    0 reacties op “Loopbaan APK

    Plaats een reactie


    *