Page content

Loopbaankoers is soms Dipsaus

Loopbanen kennen Pieken en Dalen

Loopbaan DipsausWat opvalt is dat de meeste mensen al heel lang bij hun huidige werkgever werken of dat ze steeds van de ene in de andere baan rollen.

Deze groep mensen spreken ook vaak van een loopbaandip.

Hun loopbaan is dan net een chippie dat telkens in dezelfde dipsaus gaat. Heb jij hier ook last van?

Ga dan aan de slag met deze tips.

Loopbaan tips: Angsten en Dromen serieus nemen

Onderzoek hoe jij aan de slag kunt met jouw gedachten en gevoelens, want deze laten zich niet wegduwen. Geef je het geen aandacht? Dan zullen ze toch steeds terugkomen en je lastigvallen in je (dag)dromen.

Gedachten en gevoelens zijn soms net als een boemerang: je gooit ze weg en als ze uit zicht zijn denk je:"ha het werkt ook nog. En juist als je het niet in de gaten hebt, komen ze schuin van achteren er aan, richting nekslag.

Loopbaan tips: Er is méér mogelijk

Vaak is er binnen je organisatie veel meer mogelijk dan je denkt. Andere projecten, andere klanten, andere methoden om mee te werken of een andere manier van in het werk staan. Ga eens een gesprek met je management aan en bespreek de mogelijkheden.

Loopbaan tips: Zie het voor je

Als je weet wat je dromen zijn en wat je met welke richting je met je loopbaan op wilt, dan zal je ook eerder de baan van je dromen tegenkomen. Dit omdat je iets alerter bent. Zorg er dus voor dat je weet wat je wilt.

Loopbaan tips: Opbouwen

Mocht je droombaan plots voorbij komen dan is het handig wanneer je CV en Linkedln profiel al op orde zijn. Ga aan de slag met je CV en profiel en investeer in je netwerk. Zorg ook dat je hebt gereflecteerd op je ervaringen en met gezonde mentale afstand kunt vertellen over je huidige baan.

Kennismaken

Als jij de Regie over je Loopbaan wilt, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp om kennis te maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor € 48,-!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

Comment Section

0 reacties op “Loopbaankoers is soms Dipsaus

Plaats een reactie


*