Page content

To Do List bij Outplacement

Wat moet je doen bij Outplacement?

Outplacement is spannend en je volgende baan heeft veel invloed op je leven. Met dit 7-Stappenplan hou jij de regie over je loopbaan.

1. Wat zijn de spelregels?

Bij een reorganisatie is er vaak sprake van collectief ontslag, waarbij er een sociaal plan is. In het sociaal plan staan de voorwaarden waaronder de werkgever je mag ontslaan. Vaak is dit de betaling van een ontslagvergoeding en outplacementbegeleiding. Lees dit plan goed, zodat je weet of je werkgever de regels goed toepast en waar je recht op hebt.

Bij een arbeidsconflict neemt de werkgever het initiatief tot ontslag. Meestal wordt er dan “Ontslag met wederzijds Goedvinden” geregeld, zodat je aanspraak kunt maken op WW. Afhankelijk van het aantal dienstjaren kun je een ontslagvergoeding meekrijgen, waaruit outplacement betaald wordt.

Als jij en de baan of jij en de organisatie echt geen match meer zijn, dan kun je dit bespreekbaar maken bij je leidinggevende of bij de afdeling Personeelszaken. Dat kan spannend voelen, omdat je dan een einde maakt aan je loopbaan bij deze werkgever. Maar je voorkomt veel frustratie en een eventuele ziekmelding. De meeste werkgevers beseffen dat en werken mee. Ook in dit geval wordt meet “Ontslag met wederzijds Goedvinden” geregeld, zodat je aanspraak kunt maken op WW. Afhankelijk van het aantal dienstjaren kun je een ontslagvergoeding meekrijgen, waaruit outplacement betaald wordt.

2. Praat met Deskundigen

Een deskundige kan iemand van de vakbond zijn, een jurist of bijvoorbeeld het bureau rechtsbijstand. Laat je altijd door een deskundige adviseren over je rechtspositie, want dat is een vak apart. Zij kunnen je vaak tips geven en vertellen waar je nog verder over kunt onderhandelen. Je werkgever schakelt zeker een deskundige in, dus als jij dat niet doet, dan is dat echt een gemiste kans.

3. Neem Stelling

Je hebt je verdiept in het speelveld en de spelregels, dus nu wordt het tijd om een doel en een strategie te kiezen en aan je werkgever kenbaar te maken wat je wilt.

  • Wil je blijven, zo ja op welke voorwaarden?
  • Wil je weg, zo ja op welke voorwaarden?
  • Wil je geld, zo ja hoeveel?
  • Wil je begeleiding, zo ja welk bureau?

4. Onderhandel

Door zelfbewust te handelen en te onderhandelen heb ik bijna alle kandidaten die ik heb begeleid meer zien bereiken, dan dat ze gedacht hadden.

Elke organisatie kiest voor eigenbelang en elke organisatie wil zo goedkoop mogelijk uit zijn. Het is geen gezin, waar mensen op de 1e plaats komen, maar een organisatie met commerciële doelstellingen en belangen, ook al is het een not for profit organisatie.

Het nemen van initiatief en regie wordt beloond! Overweeg je om te blijven, vraag je dan af of deze werkgever en jij elkaar echt gelukkig maken. Of wellicht is er een andere baan beschikbaar en kun je onderhandelen over een opleiding.

Wil je weg, dan kun je onderhandelen over de datum van je laatste werkdag, de afkoopsom, het aantal uit te betalen vrije dagen, de inhoud van het getuigschrift of de lengte van het outplacementtraject.

5. Kies zelf je Outplacementbureau

Leidinggevenden en P&O-ers hebben meestal contacten met loopbaanbegeleiders en outplacementbureaus. Prijsonderhandelingen kunnen een rol spelen, omdat ze korting bedingen.

Het is echter aan te bevelen om zelf zelf een outplacementbureau uit te kiezen, zodat je een traject en een begeleider krijgt die optimaal bij je passen. Het is immers jouw toekomst!

Zaken waar je dan op kunt letten, zijn: de gehanteerde aanpak, hoe ze rapporteren naar je werkgever, welke faciliteiten ze bieden, wat de resultaten zijn en uiteraard of je een ‘klik’ voelt.

6. Bepaal wat je nodig hebt voor jouw Toekomst

De ene persoon wil zo snel mogelijk stoppen met werken en het energieverlies te beperken, de andere persoon wil geleidelijk afbouwen en leeft toe naar een afscheidsreceptie.

De ene persoon wil tijd hebben om een pas op de plaats te maken, te reflecteren, de balans op te maken en een nieuwe loopbaankoers uit te stippelen en de andere persoon wil zo snel mogelijk een nieuwe baan.

In een traject wil de ene persoon veel ruimte voor bezinning en bezieling, de andere persoon wil juist leren te presenteren en te netwerken.

Nogmaals het is jouw toekomst. Als je een te afwachtende houding aanneemt en als Bambi in de koplampen blijft kijken, tikt de tijd verder en kom je op achterstand. Een nieuwe baan, een nieuwe toekomst en solliciteren is nou eenmaal spannend. Het is dus aan te bevelen dat je je bekwaamt in alle instrumenten die jouw toekomst vormgeven.

7. Outplacement is geen Crisis maar juist een Kans

De meeste mensen die in zak en as bij me komen roepen na enige tijd: “oooh, dit had ik eigenlijk veel eerder moeten doen!” Ik zie ze per week en per maand opknappen, weer energie en sprankel krijgen.

Haal eruit wat je eruit kunt halen. Outplacement is in de meeste gevallen gratis en voor niks. Je krijgt een kans krijgt om met professionele begeleiding je loopbaanplan uit te stippelen. Benut die kans en doe er blijvend je voordeel mee!

Kennismaken

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor € 48,-!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

Comment Section

0 reacties op “To Do List bij Outplacement

Plaats een reactie


*