Page content

Voordelen Outplacement voor Werkgever

Outplacement heeft veel Voordelen voor Werkgevers

Outplacement is een woord met veel lading. Daarom is het handig om de voordelen en de mogelijkheden voor een werkgever helder op een rijtje te hebben.

Ontslag aan zien komen

Veel werknemers voelen hun ontslag wel aankomen. Een reorganisatie of onvoldoende functioneren is er immers niet van de ene dag op de andere, het zijn situaties die elke week een beetje groeien. Het is dan beter om onderwerpen als ontslag en outplacement zo snel mogelijk met elkaar te bespreken. Dat creëert eerder rust en acceptatie. De onrust en frustratie kan dan eerder stoppen.

Betrokkenheid

Als werkgever laat u zien oprecht betrokken te zijn bij uw werknemers. Het is pijnlijk genoeg als iemands loopbaan bij u moet stoppen, maar u kunt wel alternatieven aanreiken. Een andere, concrete baan ligt meestal niet binnen uw mogelijkheden, wel kunt u uw werknemer instrumenten en begeleiding aanreiken om weer een nieuwe baan te vinden.

Wie goed doet wie goed ontmoet

Het kiezen voor outplacement levert u als werkgever een positief imago op. Wanneer werkgever en werknemer in goede harmonie uit elkaar gaan, zullen andere werknemers tevreden zijn over hun werkgever en ontstaat er geen onrust op de werkvloer. Zo blijft de motivatie van het personeel gehandhaafd en krijgt een werkgever niet te maken met verongelijkt personeel. Ook het aantrekken van nieuwe arbeidskrachten verloopt beter bij een positief imago.Bij grote organisaties speelt de invloed van media ook nog een rol. Door te kiezen voor outplacement en door het benadrukken van de professionele begeleiding kan uw goede naam gehandhaafd blijven.

Juridisch voordeel

In Nederland zijn werknemers juridisch goed beschermd en als werkgever dient u hiermee rekening te houden. Door social media is imagoschade zomaar opgelopen. Wanneer een werknemer uitzicht heeft op een nieuwe baan, is de kans gering dat hij of zij in opstand zal komen en de situatie juridisch aan zal vechten. Als het juridische traject in grote lijnen voor beide partijen goed en duidelijk geregeld is, geeft dit veel rust en acceptatie.

Minder Kosten

Uiteraard houdt u de kosten in de gaten, ook met het oog op de financiën is het heel goed mogelijk om het afscheid op een menselijke manier te laten verlopen. De werknemer zal eerder geneigd zijn de laatste werkzaamheden netjes af te handelen en in goede orde te overhandigen aan diens opvolger, wanneer de relatie met de werkgever niet ontspoord is. Daarbij zal het voor een werkgever gemakkelijker zijn om iemand te laten gaan, wanneer er voor de desbetreffende persoon goede begeleiding naar een nieuwe baan in het verschiet ligt.

Prettigere Doorstart

Dit alles zorgt voor een prettigere doorstart voor zowel werkgever als werknemer.

Kennismaken

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

Comment Section

0 reacties op “Voordelen Outplacement voor Werkgever

Plaats een reactie


*