Page content

Voordelen Outplacement voor de Werknemer

Voordelen Outplacement voor de Werknemer

Voordelen Outplacement voor werknemers

Outplacement is een woord met veel lading. Daarom is het handig om de voordelen outplacement en de mogelijkheden voor een werknemer helder op een rijtje te hebben.

Ontslag aan zien komen

Veel werknemers voelen hun ontslag wel aankomen. Een reorganisatie of onvoldoende functioneren is er immers niet van de ene dag op de andere, het zijn situaties die elke week een beetje groeien. Het is dan beter om onderwerpen als ontslag en outplacement zo snel mogelijk met elkaar te bespreken. Dat creëert eerder rust en acceptatie. De onrust en frustratie kan dan eerder stoppen.

Meer zekerheid

Het ontslag, het afscheid van de werkgever, de vertrouwdheid van de taakinhoud, de werkplek en de collega’s doet zeer. Het slaat een gat in het leven van een werknemer. Met outplacement wordt ervoor gezorgd, dat de werknemer deskundig opgevangen wordt en dat er gewerkt wordt aan een nieuwe baan met nieuwe collega’s.
 

Kosten Outplacement

De kosten van het outplacement traject worden vaak vergoed door de werkgever. Lees ook het artikel outplacement-kosten-aftrekbaar-van-de-belasting.

Doel en richting

Met een outplacementtraject is er weer een doel, een richting en er zijn onderwerpen waar aan gewerkt wordt. Dit voorkomt dat de werknemer in een groot gat valt en niet veel verder komt dan uitslapen en laat TV kijken.

Niet doormodderen op de Arbeidsmarkt

Als je solliciteert heb je in deze tijden veel concurrentie. Bij een sollicitatiegesprek vertellen dat je weggereorganiseerd werd en dat deze baan je wel leuk lijkt, daar kom je er niet mee. Je moet je verhaal en je presentatie goed voorbereiden. Dat ie precies waar een professioneel outplacementbureau je mee begeleidt.

Passie

Er is zelfs een kans, dat je je volgende baan leuker vindt dan je vorige. Hoera, eindelijk doen wat je écht leuk vindt. Of je durft nu de stap te zetten naar zelfstandig ondernemerschap.

Kennismaken

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

Comment Section

0 reacties op “Voordelen Outplacement voor de Werknemer

Plaats een reactie


*