Page content

Wat is Outplacement Precies?

Definitie van Outplacement

Outplacement is het opvangen, begeleiden en adviseren van werknemers die een andere passende werkkring moeten vinden.

Wanneer Outplacement?

Als je je baan verliest, kun je begeleid worden naar een nieuwe baan. Aanleiding kunnen de volgende situaties zijn:

  • De werkgever moet inkrimpen en gaat mensen ontslaan
  • Je functioneert onvoldoende en je moet een andere baan zoeken
  • Je vindt je werk niet leuk meer en je zoekt begeleiding naar een andere baan.

Wat houdt Outplacement in?

Bij outplacement wordt je begeleid naar een nieuwe baan bij een andere werkgever. Dat gaat in een aantal stappen:

  • Verwerking van het gebeurde. De concrete aanleiding van outplacement is meestal onprettig: een arbeidsconflict, een reorganisatie, ontslag wegens overtolligheid, etc. Dit kan gepaard gaan met woede, vertwijfeling en verdriet over het verlies van je baan en het vraagt tijd om dit een plek te geven;
  • Zelfonderzoek. Het is belangrijk dat je je talenten, sterke en zwakke punten helder op een rijtje hebt en deze vlot kunt presenteren;
  • Koersonderzoek. Welk werk past bij je, welk werk vind je leuk, welke functies maken je passief of juist passievol, zodat je er goede resultaten mee boekt;
  • Leren presenteren. Als je gaat solliciteren, is er veel concurrentie. Jouw Curriculum Vitae en je LinkedIn profiel moet er positief tussenuit springen. Het netwerken is belangrijk en tijdens netwerkgesprekken moet je je goed kunnen presenteren, makkelijk een gesprek initiëren en de goede antwoorden geven op vragen;
  • Solliciteren. Het voeren van sollicitatiegesprekken is een vak apart en vraagt een gedegen voorbereiding, zodat je precies de juiste antwoorden kunt geven op pittige vragen en indien nodig aan een sollicitatiecommissie van meerdere personen.

Wat maakt Outplacement spannend?

De switch naar een andere baan brengt meestal onzekerheid met zich mee, omdat je inkomen eraan gekoppeld is. De meeste mensen ontvangen een WW-uitkering bij werkloosheid, maar daar is een maximale duur aan gekoppeld.

Aan de ene kant wil je werk dat echt leuk is met collega’s en een leidinggevende met wie het klikt, aan de andere kant is er onzekerheid over je inkomsten en je basisbehoeften. Dit kan zorgen voor emotionele onzekerheid, het maakt outplacement spannend en er zijn geen garanties of zekerheden.

Kansen op een Baan

Outplacement geeft géén garantie op een nieuwe baan. Het is immers de werkgever die een keuze maakt uit meerdere sollicitanten. Wel ishet zo dat de kans op een baan door outplacementbegeleiding in grote mate toeneemt. Een deskundig bureau begeleidt je bovendien naar een baan die je leuk vindt en goed bij je past, dus naar duurzaam succes.

Vooral sinds internet, social media en de concurrentie gaat solliciteren echt anders dan een paar jaar geleden. Het is belangrijk om mee te gaan met de huidige ontwikkelingen om de kansen op succes zo groot mogelijk te maken.

Dat is precies de taak van een loopbaanbegeleider: ervoor zorgen dat jouw kansen op LoopbaanSucces zo groot mogelijk zijn.

Kennismaken

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor € 48,-!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

 

 

Comment Section

0 reacties op “Wat is Outplacement Precies?

Plaats een reactie


*