Page content

Zelf een OutplacementBureau kiezen?

Kun je als werknemer zelf een OutplacementBureau kiezen?

Doorgaans werkt een organisatie bij loopbaanbegeleiding, re-integratie en outplacement met een aantal vaste LoopbaanProfessionals of Outplacementbureaus. Dat noemen ze de “Preferred Suppliers”.

Het is van belang om erachter te komen wat de reden is, dat een organisatie samenwerkt met bepaalde Preferred Suppliers:

  • een goede klik tussen de P&O-er en de preferred supplier
  • de kwaliteit van loopbaanbegeleiding en re-integratie
  • het positieve uitstroompercentage bij outplacement
  • prijsafspraken.

Sommige werkgevers eisen van de werknemer, dat het traject gevolgd wordt bij één van de preferred suppliers, sommige werkgevers stellen budget ter beschikking en de werknemer mag zelf een bureau kiezen.

Ook al werkt een organisatie met preferred suppliers, het gaat om jouw toekomst. Indien er sprake is van een arbeidsconflict kan het vervelende gevoelens opwekken om met een bureau zaken te doen dat verbonden is aan de werkgever. Het is dan goed in overleg na te gaan of er andere mogelijkheden bespreekbaar zijn.

Vanuit mijn ervaring zie ik dat als een werknemer zelf een bureau voorstelt, de werkgever vaak akkoord gaat.

Kennismaken

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor € 48,-!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

Comment Section

0 reacties op “Zelf een OutplacementBureau kiezen?

Plaats een reactie


*