Page content

Jezelf Presenteren: de Eerste Indruk

De Eerste Indruk is Onuitwisbaar

Eerste IndrukJezelf presenteren kan erg nuttig zijn. Tijdens het solliciteren, maar ook wanneer je op je werk iets wilt bereiken. We staan allemaal wel eens voor de spiegel. Zoals je jezelf ziet, zo zien anderen je ook denk je misschien. Maar dat is niet altijd waar.

Anderen hebben een beeld van je, dat deels gebaseerd is op fysiek uiterlijk, maar ook grotendeels afhangt van wat men van jou weet, hoe men je vindt. Dat hangt gelukkig niet alleen van de ander af. Je kunt zelf ook bepalen hoe anderen je zien, door jezelf op een bepaalde manier te presenteren.

Tips voor de Eerste Indruk

Eerste Indruk DameJe krijgt vaak maar één keer de kans als het om jezelf presenteren gaat. Tijdens een ontmoeting of presentatie ben je je eigen visitekaartje. Wat je vast al weet is dat je maar één keer een eerste indruk kunt achterlaten. Die is in een paar seconden gemaakt.

Tijdens een sollicitatiegesprek, meeting met klanten of bij het geven van een presentatie wil je als professional overkomen. Lees hier onder een aantal tips om een verpletterende eerste indruk te maken.

Eerste Indruk: Kleding

Eerste Indruk en VertrouwenNatuurlijk wil je niet op je uiterlijk, maar op je innerlijk beoordeeld worden. Toch is het belangrijk met je kleding professionaliteit uit te stralen. Wil je graag open en toegankelijk overkomen? Draag dan geen coltrui of driedelig pak.

Kies een look die past bij de boodschap die je over wilt brengen. Wanneer je verhaal en je uitstraling overeenkomen kom je authentiek over. Zorg er ook voor dat je er verzorgd uitziet. Ongepoetste schoenen, kapotte hakken en vlekken in je kleding zijn not done!

Ken het Bedrijf

Van tevoren is het handig je te verdiepen in de bedrijfscultuur van het bedrijf of de organisatie waar je op gesprek gaat. Google je gesprekspartner om erachter te komen met welk type persoon je te maken krijgt. Zo laat je een potentiële opdrachtgever of baas zien dat je ze serieus neemt en komt niet voor verassingen te staan.

Jezelf Presenteren: Wat Straal je Uit?

Mensen om je heen kunnen je vaak in een aantal kernwoorden omschrijven, vraag hen dit eens. Daarnaast observeer je hoe onbekenden op je reageren. Maak je gemakkelijk contact of durven mensen niet zo snel op je af te stappen? Probeer te ontdekken wat je uitstraalt.

Investeren in jezelf, je kleding en uiterlijk betaalt zich dubbel en dwars terug. Voor meer info klik op Jezelf presenteren: investeer in je uiterlijk.

Presenteren is te leren, yes you can!

Je Presentatie regisseert je Toekomst. Bescheidenheid is als werkzoekende niet handig! Als je op een authentieke, krachtige en passievolle manier gehoord en gezien wordt, dan val je op. Zo oogst je netwerkgesprekken en scoor je sollicitatiegesprekken.

Kennismaken

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

    Comment Section

    0 reacties op “Jezelf Presenteren: de Eerste Indruk

    Plaats een reactie


    *