Page content

Jezelf Presenteren en Google

Google jij jezelf wel eens?

Google jezelfNee? Dan wordt het hoog tijd dat je dat eens gaat doen. Je potentiële werkgever doet dat namelijk maar al te graag.

Is er helemaal niets over je te vinden, dan denken ze dat je niet met je tijd meegaat en heb je een probleem.

Is er kritiek over te vinden of uit je je negatief op Facebook of LinkedIn, dan heb je een nog groter probleem.

Foto’s tijdens een avondje stappen zijn op dat moment reuze grappig, maar tijdens het solliciteren zijn ze fataal.

Sociale Netwerken en Jezelf Presenteren

Tegenwoordig zitten we overal. Op Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+ en hier en daar nog een verdwaald persoon op Hyves. Dat is allemaal erg sociaal en leuk, maar we realiseren ons vaak niet wat er allemaal online komt te staan.

Met Facebook blijf je in contact met vrienden en familie, maar wat we vaak vergeten is dat het hier eigenlijk gewoon om commerciële doeleinden gaat.

Google jezelf maar eens en je zult zien dat al jouw sociale profielen plus foto’s op de eerste pagina verschijnen (mits je een veelvoorkomende naam hebt natuurlijk).

Google vindt al jouw Foto’s

Foute foto social media‘Gelukkig hebben we de foto’s nog’ wordt wel eens gezegd. Tegenwoordig maken we overal foto’s van en delen die via onze sociale netwerken.

Ook zie je wekelijks, zo niet dagelijks, foto’s van jezelf voorbijkomen op andermans profielen.

Pas op met wat er online van je verschijnt, niet alle foto’s zijn geschikt om jezelf te presenteren!

Google ziet alles; wees Voorzichtig met Jezelf Presenteren

Je kunt privacy aanpassen, verwijderen of untaggen wat je wilt, maar sporen die eenmaal op het internet staan zijn vaak moeilijk uit te wissen. Google weet en ziet alles. Dat is niet zo leuk voor jezelf, maar wel erg vermakelijk voor je (potentiële) werkgever.

Pas dus op met negatieve uitspraken, dronken foto’s en überhaupt het teveel aan informatie weggeven over jezelf op het internet. Google kan je carrière maken of breken.

Kennismaken

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

Comment Section

0 reacties op “Jezelf Presenteren en Google

Plaats een reactie


*