Page content

Jezelf Presenteren en Opvallen tussen Duizenden Sollicitanten

Hoe Presenteer je je tussen duizenden Sollicitanten?

Presenteren is OpvallenVan cruciaal belang is het eerste contact met een potentiële werkgever. Tegenwoordig liggen er stapels curriculum vitae op het bureau van de recruiters en opvallen blijkt lastig.

Als sollicitant verzin je daarom allerlei fratsen om degene te zijn die als eerste van de stapel wordt getrokken. Je wilt uniek overkomen en ervoor zorgen dat je onthouden wordt.

Jij wilt die ene zijn, maar hoe doe je dat?

Solliciteren en Authentiek zijn

Authentieke communicatie heeft de meeste impact, dat weten we allemaal. Authentiek ben je wanneer je aan de buitenwereld in gedrag laat zien wat je van binnen denkt, voelt en ervaart. In de psychologie wordt dat congruentie genoemd.

Congruent gedrag leidt tot meer vertrouwen en impact in de communicatie. En dat is wat je wilt bereiken wanneer je aan het solliciteren bent.

Doe wat bij je Past

Blijf zo dicht mogelijk bij wat bij je past wanneer je gaat solliciteren. Dat is inderdaad niet gemakkelijk. Als je wilt opvallen ga dan kijken naar de originele aanpak van anderen. Opvallen vraagt lef, klik op “Jezelf presenteren is Jezelf durven laten zien“.

Die ene video sollicitatie, die creatieve kaart, een weblog met persoonlijke overpeinzingen, alle bronnen kunnen je helpen je eigen manier te vinden.

Presenteren is te leren, yes you can!

Je Presentatie regisseert je Toekomst. Bescheidenheid is als werkzoekende niet handig! Als je op een authentieke, krachtige en passievolle manier gehoord en gezien wordt, dan val je op. Zo oogst je netwerkgesprekken en scoor je sollicitatiegesprekken.

Jezelf presenteren: wat maakt jou uniek?

Wat je duidelijk voor ogen moet hebben is wat jij wilt overbrengen. Wat doe je precies? Wat heb je bereikt? Wat zijn je doelen? Wat wil je voor wie betekenen en waarom? Pak een notitieboekje en schrijf alles op wat je te binnen schiet.

Kijk daarna nog eens kritisch naar wat je hebt opgeschreven. Wat maakt jou uniek? Voor meer info klik op “Wat zijn jouw Unique Selling Points?“.

Er zijn duizenden ‘teamplayers’, daarmee ben je niet echt onderscheidend. Vermijd clichés en maak concreet wat jou anders en bijzonder maakt. Uiteindelijk wil je dat de ander een helder beeld heeft van jouw toegevoegde waarde, unieke kwaliteiten en expertise en wat jou als persoon kenmerkt.

Presenteren is te leren, yes you can!

Je Presentatie regisseert je Toekomst. Bescheidenheid is als werkzoekende niet handig! Als je op een authentieke, krachtige en passievolle manier gehoord en gezien wordt, dan val je op. Zo oogst je netwerkgesprekken en scoor je sollicitatiegesprekken.

Het toppunt van presenteren is de Elevator Pitch; dat is je één minuut verhaal. Het kost even tijd om een goede Pitch te presenteren, maar het is de kapstok voor netwerk- en sollicitatiegesprekken.

Kennismaken

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Comment Section

0 reacties op “Jezelf Presenteren en Opvallen tussen Duizenden Sollicitanten

Plaats een reactie


*