Page content

Jezelf Presenteren: Investeer in je Uiterlijk

Investeren in je Uiterlijk geeft Rendement

Make over man 1Banen zijn schaars, dus is het extra belangrijk om aandacht te besteden aan je uiterlijk bij het solliciteren.

Zorg dat je jouw kansen benut, sta wat langer voor je kledingkast en schaf indien nodig nieuwe sollicitatiekleding aan.

Als je solliciteert in de bouw, dan kun je gewoon een spijkerbroek en T-shirt aantrekken, maar een nieuwe, donkere spijkerbroek met net overhemd staat echt beter.

Jezelf Presenteren en Uniek zijn

Momenteel zijn er meer werkzoekenden dan banen, dit maakt dat recruiters in een sterke positie staan. ‘Voor jou 10 anderen’ is soms de houding en ze kunnen de beste krenten uit de pap vissen.

De Eerste Indruk: Uiterlijk is Belangrijk

Make over vrouwOnderzoek wijst uit dat mensen in één tiende van een seconde op basis van uiterlijk bepalen of iemand betrouwbaar is. Veel managers bepalen bij binnenkomst al of je kans maakt of niet, dit vaak al voordat je jezelf kunt presenteren en een hand kunt geven. De rest van het gesprek zal bestaan uit het zoeken naar bevestiging van deze eerste indruk.

Uiterlijk speelt dus een cruciale rol in het eerste contact. Een paar ongepoetste schoenen kan je al de das omdoen. Dit klinkt misschien allemaal wat oppervlakkig, maar een verzorgd uiterlijk geeft je een streepje voor.

Investeer in een Goede Outfit

Jezelf presenteren vraagt om wat aandacht. Niet alleen betreffende die eerste indruk, ook vanwege je houding en zelfvertrouwen. Wedden dat jij je zelfverzekerder voelt in een goed gekozen outfit? Hierdoor ga je rechtop zitten en misschien praat je zelfs netter.

Een goed passende outfit, in kleuren en een stijl die goed bij je staan, laat je stralen en geeft je power!

Jezelf Presenteren en Onderscheiden

Jezelf presenteren is ook jezelf onderscheiden. Bedenk wat je wilt uitstralen en pas daar je kleding op aan. Met kleding kan je laten zien waar je voor staat. Een zwart pak met wit overhemd en rode strik kan bijvoorbeeld erg formeel en afstandelijk overkomen. Wil je sociaal en betrokken zijn, draag dit dan niet. In dat geval ga je eerder voor wat lichtere kleuren. Wees creatief met je kleding.

Presenteren is te leren, yes you can!

Je Presentatie regisseert je Toekomst. Bescheidenheid is als werkzoekende niet handig! Als je op een authentieke, krachtige en passievolle manier gehoord en gezien wordt, dan val je op. Zo oogst je netwerkgesprekken en scoor je sollicitatiegesprekken.

Kennismaken

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

Comment Section

0 reacties op “Jezelf Presenteren: Investeer in je Uiterlijk

Plaats een reactie


*