Page content

Jezelf Presenteren met een Sterk Curriculum Vitae

Met een sterk CV kom je Bovenop de Stapel

CV BeoordelenDegenen die jouw sollicitatie beoordelen hebben vaak maar weinig tijd. En je motivatiebrief of motivatiemail wordt vaak pas gelezen als je CV al op de stapel ‘interessant’ ligt. Je Curriculum Vitae presenteren is dan ook een belangrijk punt!

Stel het lezen en beoordelen van een CV kost 3 minuten, dan kost het lezen van 20 CV’s een uur. Nou is een aantal van 200 CV’s geen uitzondering, dus dat is meer dan één hele werkdag. In de praktijk worden de CV’s dus zo snel mogelijk gescand, zeg maar diagonaal doorgelezen en getoetst op de functie-eisen.

Tips om Jezelf te Presenteren

Zorg ervoor dat je kansen om voor een gesprek uitgenodigd te worden groot zijn. Hoe ziet het CV dat je nu hebt eruit? Is jouw Curriculum Vitae een opsomming van werkervaring of een weergave van de unieke toegevoegde waarde, die je de organisatie waar je solliciteert, te bieden hebt?

Curriculum Vitae voorbeeld deel 1

Curriculum Vitae voorbeeld deel 1

De tweede is de beste keuze. Je laat niet alleen zien wat je in het verleden waard was, maar legt gelijk een link naar de functie waarvoor je solliciteert. Dit is een belangrijke manier van jezelf presenteren. Je CV moet gericht zijn op het werk dat jij wilt gaan doen.

Curriculum Vitae voorbeeld 5

Curriculum Vitae voorbeeld 5

Wat heb jij voor unieks te bieden?

Een CV dat jou goed verkoopt maak zichtbaar wat jouw bijdrage aan het bedrijf kan zijn. Wat heb jij als persoon te bieden? Wat maakt jou uniek? Wanneer een Curriculum Vitae beoordeeld wordt dan zijn recruiters vooral op zoek naar wie je bent en wat je doet.

Hoe maak ik een Curriculum Vitae

Je meest recente gedrag en ervaring zijn de beste voorspellers van wat je in de toekomst kunt betekenen. Ga verder dan iedere andere sollicitant door iets extra’s toe te voegen. Geef weer wat jij specifiek kunt en wat jou uniek maakt.

Tips voor een sterk CV

Kijk allereerst eens of jij de geschikte kandidaat voor deze functie bent. Dat is de basis van het succesvol solliciteren. Zorg dat je jezelf kent met al je kwaliteiten en toegevoegde waarde en dat je hiervan voorbeelden kunt geven. Pas als de baan echt bij je past en je hier zelf ook van overtuigd bent, dan kun je dit aan een ander duidelijk maken.

Curriculum Vitae voorbeeld 4

Curriculum Vitae voorbeeld 4

Schrijf een functietitel die de lading van je werkzaamheden dekt in je CV. Dit hoeft niet de officiële titel uit je contract te zijn.  Maak tijdens het beschrijven van je verantwoordelijkheden en taken deze zo tastbaar mogelijk. Lukt dit je zelfs in cijfers, dan onderscheid je je zeker. Bijvoorbeeld: team van 10 FTE, omzet van 2 miljoen of HR directeur voor 7 Europese landen.

Neem je belangrijkste Resultaten mee

Wat heb je precies bereikt? Heb je veranderingen doorgevoerd? Wat heb je verbeterd? Wat waren je initiatieven? Maak ook dit weer tastbaar met zoveel mogelijk cijfers. Bijvoorbeeld: klachten afgenomen met 60%.

Wil je een gratis E-Book downloaden, zodat je een perfect CV maakt? Klik dan op “Een CV is als een Bikini: het onthult én verhult“. Voor voorbeeld CV’s klik hier.

Jezelf presenteren, jij bent de Oplossing van het Probleem

Door je te verdiepen in de taak en organisatie van de functie waarop je solliciteert kom je te weten waarom deze vacature openstaat. Voor welk ‘probleem’ heeft de organisatie een nieuw persoon als jou nodig.

Curriculum Vitae voorbeeld deel 3

Curriculum Vitae voorbeeld deel 3

De belangrijkste succesfactor bij het solliciteren is dat je zoekt naar werk dat écht bij je past: bij je kwaliteiten en vooral ook bij je ambities.

Zoek je meer en meer gedetailleerde informatie over CV’s, klik dan op Curriculum Vitae.

Kennismaken

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

    Comment Section

    0 reacties op “Jezelf Presenteren met een Sterk Curriculum Vitae

    Plaats een reactie


    *