Page content

Jezelf Presenteren met je Curriculum Vitae

Saaie Mensen hebben een saai CV

CV's StapelAls Loopbaanadviseur praat ik veel met HRM Adviseurs. Wat ze me vertellen … luister en huiver!

Een aantal van 250 sollicitanten voor een vacature is eerder regelmaat dan uitzondering. Meer dan 90% komt niet verder dan een saaie opsomming van hun personalia, opleiding en werkervaring.

Ja zei een P&O-er tegen me: “begrijp jij dat nou, hun toekomst hangt er vanaf en dan schrijven ze tot overmaat van ramp als hobby op: tuinieren en lezen …”.

Saaiheid tot Kunst verheven

Pakweg 95% van de CV’s bestaan uit opsommingen op 2 of 3 A4-tjes. Opsommingen van Personalia, Opleiding en Cursussen, Werkervaring en Hobbys.

Overigens kan pakweg 50% van de CV’s meteen de prullenbak in, want ze zien er niet uit, zijn slordig, etc. Van de overgebleven 50% voldoet 50% niet aan de eisen en valt dus ook af.

CV zoals je denkt dat anderen denken hoe het hoort

Er is geen Burgerlijk Wetboek voor CV’s. Er is ook geen wet die voorschrijft hoe een CV er uit moet zien. En toch maken de meeste sollicitanten een CV … zoals ze denken …. dat de ander denkt … hoe het hoort. da’s raar toch?

Wat is dat toch met out of the box? Hoe komt het dat dat zo eng is?

Boeiende Mensen hebben een boeiend CV

Over wie gaat een CV ook alweer? Juist ja … over jou! Het is jóuw visitekaartje en reclamefolder. Dus dan moet jouw CV toch gewoon jóu weerspiegelen? Klik hier voor het gratis E-Book: “Een CV is als een Bikini; het onthult én verhult“.

Dus als je extravert bent, dan heb je wat meer een knallend CV, als je meer introvert bent dan is je CV wat rustiger. Klik hier voor 15 voorbeeld CV’s.

Voorbeelden

Onderstaand tref je een aantal CV’s aan van kandidaten die ik begeleid heb. Zij zijn met deze CV’s ook daadwerkelijk uitgenodigd en aangenomen. De eerste CV is saai, de laatste CV spat van het scherm af, haha.

Curriculum Vitae Personalia te lang

Curriculum Vitae Personalia te lang

Curriculum Vitae deel 6

Curriculum Vitae deel 6

Curriculum Vitae voorbeeld 4

Curriculum Vitae voorbeeld 4

Curriculum Vitae voorbeeld 5

Curriculum Vitae voorbeeld 5

Curriculum Vitae voorbeeld deel 3

Curriculum Vitae voorbeeld deel 3

Wil je alle ins & outs weten over CV’s? Klik dan op Curriculum Vitae.

Presenteren is te leren, yes you can!

Je Presentatie regisseert je Toekomst. Bescheidenheid is als werkzoekende niet handig! Als je op een authentieke, krachtige en passievolle manier gehoord en gezien wordt, dan val je op. Zo oogst je netwerkgesprekken en scoor je sollicitatiegesprekken.

Het toppunt van presenteren is de Elevator Pitch; dat is je één minuut verhaal. Het kost even tijd om een goede Pitch te presenteren, maar het is de kapstok voor netwerk- en sollicitatiegesprekken.

Kennismaken

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

    Comment Section

    0 reacties op “Jezelf Presenteren met je Curriculum Vitae

    Plaats een reactie


    *