Page content

Jezelf Presenteren tijdens Netwerken

Netwerken opent je Toekomst

Sleutelgat naar ToekomstOp een verjaardagsfeestje stelde een vriend van je jou voor aan een vriendin van hem. Jullie raken aan de praat en blijkt te werken in een bedrijf dat jou interesseert. Jullie praten verder en ze wil je best voorstellen aan iemand van personeelszaken.

Je hebt het voor elkaar en geregeld: een netwerkgesprek bij dat grote bedrijf waar je altijd al hebt willen werken. Eén van je grootste dromen gaat uitkomen als het je lukt om aangenomen te worden.

Het Moment om te Netwerken is Er

Het spookt al dagenlang door je hoofd: hoe zou het netwerken gaan en hoe zie jij er in je nieuwe functie uit. Het aankomende gesprek bespreek je met iedereen. Wat ga je aantrekken, hoe ga je insteken, welke indruk ga je maken op je gesprekspartners. Hoe ga jij jezelf presenteren.

Een goede voorbereiding is het halve werk wordt wel eens gezegd. Je gaat je beste beentje voorzetten, je valkuilen als kwaliteiten presenteren en ervoor zorgen dat ze je goed vinden. Met als uiteindelijke doel om aangenomen te worden natuurlijk.

Je beste ‘ik’ laten zien of niet?

Jezelf presenteren van je beste kant geeft op de korte termijn natuurlijk een fijn resultaat. Het is je gelukt om te laten zien hoe goed je wel niet bent en je ego maakt een sprongetje. Succesvol ben je, al heb je je groter, beter en sterker voorgedaan dan je eigenlijk bent.

Op de lange termijn kan dit je nog wel eens in de weg gaan zitten. Je loopt de kans om af te stevenen op een arbeidsrelatie die niet zo authentiek is. Klik hier voor meer info over Jezelf Presenteren.

Als je bijvoorbeeld jezelf even niet van je beste kant kan laten zien, wat gebeurt er dan? Als je een keer chagrijnig of moe bent en het even niet weet? Wat als je liever een keer je kwetsbaarheid wilt tonen? Wat als je je hele ‘ik’ in plaats van alleen je beste ‘ik’ een keertje wilt laten zien?

Netwerken het beste met je authentieke ‘ik’

Steeds vanzelfsprekender wordt een authentieke interactie tussen werkgever en werknemer. Dat past helemaal bij deze tijd.

Een open relatie, waarin je ook kwetsbaar mag zijn en waarbinnen jij en het bedrijf elkaar echt ontmoeten. Hoe echt is het nog wanneer je slechte kant ontbreekt en je altijd maar de beste bent?

Authentiek jezelf Presenteren en Netwerken

Tijdens het netwerken jezelf ‘echter’ presenteren geeft een betere start voor een authentieke relatie. Je zult je dan heel anders voelen. Vind je het spannend om je valkuilen te laten zien? Natuurlijk vind je dat!

Maar dan weet je wel meteen waar je aan toe bent, evenals het bedrijf. Je zult je vrij voelen je volle ‘ik’ te zijn, ook tijdens minder goede tijden.

Easy Netwerken met 30 Personen?

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

Comment Section

0 reacties op “Jezelf Presenteren tijdens Netwerken

Plaats een reactie


*