Page content

Presenteer Jezelf in 1 Minuut

Je Toekomst zit soms in een Klein Hoekje

New Life or ExitJe loopt een café in, zegt een paar vrienden gedag. Je fietst door de stad, dagdroomt over je volgende carrièrestap.

En opeens wordt je voorgesteld aan de manager van jouw droombedrijf. Na de uitwisseling van wat korte beleefdheden vraag hij of zij wat je doet.

Dit is jouw kans om jezelf te presenteren; een goede eerste indruk achter te laten, hoe doe je dat? Zorg altijd dat je een verkooppraatje klaar hebt om jezelf te presenteren.

Elevator Pitch

Wat is een Elevator Pitch?Jezelf presenteren kan door middel van een elevator pitch.Eigenlijk betekent de ‘elevator pitch’ niets meer dan jezelf in de lift verkopen.

Een beknopte verkooppresentatie van wat je doet, waar je goed in bent en wat je in de toekomst wilt bereiken.

Het belangrijkste doel is de ander nieuwsgierig krijgen en de spreekwoordelijke ‘voet tussen de deur krijgen’.

Jezelf Presenteren

Leer om jezelf in een paar zinnen neer te zetten. Dit doe je op een heldere, met passie en overtuigende manier. Het is een goede manier om tijdens een netwerkborrel, evenement of sollicitatiegesprek jezelf te presenteren.

Tijdens een sollicitatiegesprek is het belangrijk dat je niet je complete CV gaat opdreunen, dat kan de recruiter zelf ook wel lezen. De vaardigheid van het jezelf presenteren komt je naast bovengenoemde ook eigenlijk wel in ieder aspect van het leven ten goede.

Voorbeelden van Elevator Pitches

http://youtu.be/FGvPUvCV6yQ

Wat maakt JOU Interessant?

Tijdens het bedenken van je presentatie is het belangrijk om duidelijk voor ogen te hebben wat jij wilt overbrengen. Wat doe je precies? Wat heb je bereikt? Wat zijn je doelen? Wat wil je voor wie betekenen en waarom. Pak een leeg vel papier en schrijf alles op wat je te binnen schiet.

Elevator Pitch Opschrijven

Schrijf na het brainstormen je hele presentatie eens uit. Wat het ene moment nog erg logisch leek kan in tweede instantie misschien tot wat te ingewikkeld of langdradig lijken. Scherp je presentatie aan en oefen ook eens hardop.

De eerste indruk, al is het maar 1 minuut, is een kans die niet verspild mag worden. Je zal begrepen, gehoord en onthouden worden wanneer jij je boodschap kort, bondig en duidelijk weet over te brengen. Wil je weten hoe je een pakkende Elevator Pitch schrijft, klik dan op Pakkende Pitch.

Presenteren is te leren, yes you can!

Je Presentatie regisseert je Toekomst. Bescheidenheid is als werkzoekende niet handig! Als je op een authentieke, krachtige en passievolle manier gehoord en gezien wordt, dan val je op. Zo oogst je netwerkgesprekken en scoor je sollicitatiegesprekken.

Kennismaken

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

    Comment Section

    0 reacties op “Presenteer Jezelf in 1 Minuut

    Plaats een reactie


    *