Page content

Gelukkiger door Solliciteren

Met deze 5 Tips creëer je Geluk door te Solliciteren

Geluk op het WerkJe zou het niet denken, maar een periode van werk zoeken biedt je de kans om gelukkiger te worden. Ja dat klopt, ondanks de onzekerheid die solliciteren met zich meebrengt.

Sterker nog, door te solliciteren bepaal je je geluk voor de komende jaren. Je bepaalt de hoeveelheid passie op een werkdag, hoe je thuis komt en hoeveel geluk je je dierbaren schenkt.

Hieronder lees je 5 tips om gelukkig te worden van werk zoeken.

1- Werk zoeken: Ken je Sector

Op netwerkgesprekken kun je alleen meepraten als je de sector kent. Op sollicitatiegesprekken wordt ook gepolst wat je van de organisatie en de branche weet. daarom is het belangrijk om trends en ontwikkelingen in kaart te brengen. Zoektochten op het internet, tijdens bijeenkomsten en in gesprekken, leveren veel informatie op.

Sluit je aan bij groepen op LinkedIn en Facebook van jouw sector, lees eens mee met de discussies die daar gevoerd worden en stel vragen. Ervaring met gespreksvoering en het verwoorden van je eigen visie binnen je sector leer je ook, dit zal je competenter en gelukkiger maken.

2- Solliciteren en Zelfinzicht

Neem jezelf eens goed onder de loep en probeer erachter te komen wat echt belangrijk voor je is, waar je goed in bent en wat je echt gelukkig maakt. Ervaringen uit het verleden zijn hiervoor een goede pijler. Zelfinzicht maakt het gemakkelijker om keuzes te maken en dit zal je tijden het zoeken van werk en solliciteren enorm helpen. Zelfinzicht geeft vertrouwen en rust.

Je kunt stil staan bij de volgende vragen:

  • Wat wil ik deze wereld schenken?
  • Wat is de top-3 van geluksmomenten tijdens de  afgelopen 5 jaar werk?
  • Welke resultaten heb ik bereikt en waar ben ik echt trots op?
  • Als ik overlijd, wat zou ik over mij willen horen tijdens toespraken?

3- Leer anderen kennen tijdens Werk zoeken

Alleen is maar alleen en dat werkt niet. Alles in je uppie doen is niet handig en kost meer tijd dan nodig. Bovendien gaan de meeste vacatures via-via.

Door contact met anderen te hebben leer je jezelf én je sector beter kennen. Trek er dus op uit! Gesprekken met mensen die je al kent maken de banden sterker. Gesprekken met onbekenden zijn spannend en bieden de kans om nieuwe inspiratie op te doen. Al deze verbondenheid geeft je veel meer geluksmomenten.

4- Netwerken en Solliciteren

Bovenstaande alinea komt neer op netwerken. Zorg ervoor dat je gaat netwerken om aan werk te komen. Tijdens het netwerken is het belangrijk dat je ook geeft. Mensen worden blij van jouw tips, kennis en nieuwe contacten. Wat maakt gelukkiger dan andere mensen gelukkig maken?

Je kunt mee praten op LinkedIn groepen, vragen stellen op Facebook groepen, oude netwerkcontacten aanhalen, hen bellen en koffie met ze drinken, netwerken is een manier van zijn. Trek die gordijnen open en geniet van de zon!

5- Werk zoeken kent Ups & Downs

Sollicitatiebrieven die niet beantwoord worden, veelbelovende contacten die niets opleveren, mensen die niet reageren, doodlopende sporen: tijdens het werk zoeken krijg je aardig wat voor de kiezen. Probeer gevoelens, gedachten en gedrag bewust te ervaren bij tegenslag én bij voorspoed. Leer er beter mee omgaan zodat je meer kan genieten.

De grap is, dat als je een succesvol netwerkgesprek hebt gehad, of als je een nieuwe baan hebt, dat je dan alle strubbelingen, twijfels en wanhoop op slag vergeet. Blijf dus de geluksmomenten beleven; deze creëren nieuwe geluksmomenten.

Kennismaken en meer leren over Solliciteren?

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

Comment Section

0 reacties op “Gelukkiger door Solliciteren

Plaats een reactie


*