Page content

Meest gestelde Sollicitatievragen deel I

Veel vragen tijdens een Sollicitatiegesprek zijn voorspelbaar, ben jij dat ook?

FAQHet is handig om een beetje te weten welke vragen je tijdens een sollicitatiegesprek kunt verwachten.

Voorbereiding is het halve werk, dus zorg dat je jouw antwoorden op onderstaande meest gestelde sollicitatievragen paraat hebt.

Sterker nog, met deze voorbereiding kun je trefzekerder solliciteren, zodat je meer jezelf kunt zijn.

Daardoor verveelvoudig je je kansen op de baan.

Meest gestelde Sollicitatievragen: “Vertel eens iets over Jezelf”

Dit is misschien wel de meest gestelde vraag tijdens een sollicitatiegesprek. Het geeft je de mogelijkheid om alles te zeggen wat je maar wilt, maar daar schuilt dan ook het gevaar.

Tijdens een sollicitatiegesprek zijn ze niet geïnteresseerd in waar je geboren bent of hoe je je grote liefde hebt ontmoet, maar zoeken ze naar aanwijzingen of je geschikt bent voor de baan.

Bereid een Elevator Pitch voor van ongeveer een minuut waarin je kort en bondig iets vertelt over je studie – en werkervaring, waar je op dit moment staat in je loopbaan, wat je passies zijn, wat je talenten zijn, hoe je problemen oplost en naar welke uitdaging je nu op zoek bent.

Meest gestelde Sollicitatievragen: “Wat weet je over ons Bedrijf?”

Je moet tijdens het sollicitatiegesprek in staat zijn om iets te vertellen over de markt, producten of diensten, de missie van de organisatie en de mensen die er werken.

Dit hoef je niet te overdrijven, maar laat gewoon zien dat je je in het bedrijf hebt verdiept en ook geïnteresseerd bent om er meer over te weten te komen. Laat ook zien wat jouw motivatie is om bij dit bedrijf op sollicitatiegesprek te gaan.

Meest gestelde Sollicitatievragen: “Waarom wil je bij dit Bedrijf werken?”

Zoals hierboven al beschreven staat: laat zien dat je je huiswerk hebt gedaan. Wat in het product of de dienst spreekt je aan? Heb je positieve berichten van anderen gehoord over het bedrijf? Denk vanuit de behoefte van de werkgever.

Meest gestelde Sollicitatievragen: “Wat denk je dat deze Functie inhoudt?”

Dit beschrijf je taakgericht en beknopt. Denk vooral in termen van verantwoordelijkheden en waar op gelet gaat worden. Mocht je nog niet helemaal zeker weten wat de functie inhoudt, zeg dit dan eerlijk. Vertel wat je al wel weet en vraag naar de onderdelen die voor jou nog niet helemaal duidelijk zijn.

Meest gestelde Sollicitatievragen: “Wat spreekt je in deze Functie wel/niet aan?”

Noem minimaal 3, maximaal 4 positieve punten van de functie en 1 onbelangrijk minpunt. De punten die je noemt moeten goed passen binnen de functie, zorg dat je deze voorbereidt.

Kennismaken en effectiever leren Solliciteren?

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

    Comment Section

    0 reacties op “Meest gestelde Sollicitatievragen deel I

    Plaats een reactie


    *