Page content

Meest gestelde Sollicitatievragen deel II

Veel vragen tijdens een Sollicitatiegesprek zijn voorspelbaar, hopelijk ben jij dat niet!

FAQ SollicitatiegesprekkenVan tevoren weten welke vragen je tijdens een sollicitatiegesprek kunt verwachten? Dat is super handig!

Voorbereiding is het halve werk, dus als je weet wat er gevraagd wordt, kun je je antwoorden optimaal voorbereiden.

Sterker nog, met deze voorbereiding kun je trefzekerder solliciteren, zodat je meer jezelf kunt zijn.

En als je meer jezelf bent, ben je krachtiger en verveelvoudig je je kansen op de baan.

Meest gestelde Sollicitatievragen: “Wat zijn jouw Sterke Punten?”

Het moment om op een zelfverzekerde manier jouw unieke waarde te benadrukken. Bereid twee a drie punten voor die jou uniek maken en interessant voor het bedrijf zijn, aan de hand van praktijk voorbeelden natuurlijk.

Zorg ervoor dat de competenties die je noemt relevant voor de functie waarop je solliciteert zijn.

Meest gestelde sollicitatievragen: “Wat zijn jouw Zwakke Punten”

Deze vraag wordt vaak beantwoord met een positieve zwakte zoals “ik leg de lat altijd erg hoog” of “als ik aan een taak begin, blijf ik op kantoor tot het af is”. Op zich is het niet erg om je zwaktes van een upgrade te voorzien, maar pas hier wel een beetje mee op.

Door authentiek te zijn en een echte uitdaging op tafel te leggen val je veel meer op. Welke karaktertrek zit jou in de weg? Heb je hier al aan gewerkt of ga je er nog aan werken? Zo ja, hoe? Laat zien dat je beschikt over voldoende zelfinzicht en dat je bereidt bent om van je fouten te leren.

Meest gestelde sollicitatievragen: “Hoe functioneer jij in een Team?”

Tijdens een sollicitatiegesprek komen ze er graag achter welke rol jij in het team gaat innemen. Laat dus zien hoe jij met collega’s omgaat, vertel over je ervaringen en geef ze een goed idee over jouw persoonlijkheid.

Meest gestelde sollicitatievragen: “Wat maakt jou geschikt voor deze Functie?”

Maak het je gesprekspartner gemakkelijk door deze vraag goed te beantwoorden. Geef ze een reden om jou aan te nemen. Vertel iets over jouw talenten, unieke eigenschappen, ambities en ervaring die van toegevoegde waarde voor de functie en het bedrijf zijn. Houdt daarbij de competenties voor de functie in je achterhoofd.

Meest gestelde Sollicitatievragen: “Waar zie je Jezelf over 5 jaar?”

Dit is en blijf een lastige vraag voor de meeste. Maar een recruiter weet ook wel dat wat je nu zegt een momentopname is en dat dit nog kan veranderen. Wat ze graag willen weten is hoe jij de toekomst ziet, wat je ambities zijn en hoe jij je loopbaan hebt uitgestippeld.

Kennismaken en effectiever leren Solliciteren?

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

    Comment Section

    0 reacties op “Meest gestelde Sollicitatievragen deel II

    Plaats een reactie


    *