Page content

Meest gestelde Sollicitatievragen deel III

Goede voorbereiding is het halve werk, ook bij sollicitatiegesprekken

Sollicitatiegesprek moeilijke vragenBedenk voordat je naar een sollicitatiegesprek gaat al de antwoorden op mogelijke vragen.

Zo ga je ontspannen je gesprek in en maak je van je sollicitatie een succes.

Hieronder vind je het vervolg op de meest gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek.

En wat je kunt antwoorden.

Wat spreekt je minder aan in de baan?

Iedere baan heeft een minder leuke kant en de potentiële werkgever wil graag te weten komen welke dat voor jou is. De werkuren, de grootte van het bedrijf, de verplaatsing, de administratieve kant of bijvoorbeeld de bedrijfscultuur. Vertel gewoon eerlijk wat je minder ligt en waarover je eventueel nog twijfels hebt.

Welke successen heb je behaald in je carrière? En wat ging minder goed?

Het grootste probleem dat je ooit moest overwinnen in je carrière is iets waar de potentiële nieuwe werkgever zeer in geïnteresseerd is tijdens het sollicitatiegesprek. Je werkgever wil graag weten hoe jij problemen aanpakt en hiermee omgaat. In de nieuwe baan zal je ook weer met problemen worden geconfronteerd natuurlijk.

Dus hoe ga jij met problemen om? Blijf je rustig en denk je eerst rustig na over een oplossing? Of reageer je meteen en ga je over tot directe actie?

Hoe beweeg jij je het liefst op de werkvloer?

Krijg je graag veel verantwoordelijkheid en werk je graag zelfstandig? Of past het krijgen van duidelijke instructies het best bij je? Wees eerlijk in je antwoord. Het is niet alleen voor je werkgever belangrijk om te weten in welke omgeving je het beste functioneert, als je terechtkomt in een bedrijfscultuur die niet bij je past dan zal je het niet lang volhouden.

Wanneer je over ervaringen in vorige bedrijven waar je gewerkt hebt spreekt, zorg dan dat dit altijd positieve zaken betreft.

Wat is het moeilijkste project dat je hebt moeten leiden?

Hier moet je vooral aangeven hoe je zaken hebt aangepakt en wat het resultaat van je inspanningen was. Wat zijn de successen en de obstakels die je al hebt moeten overwinnen. Probeer de projecten niet in teveel details te bespreken.

Wat zijn volgens jou de trends in dit vakgebied?

Wie voor een management functie solliciteert of een technisch profiel heeft kan deze vraag verwachten. Hiermee toetst de potentiële werkgever vooral naar je langetermijnvisie en je kennis van de sector.

Bereid je goed voor om deze vraag door vakpers of een aantal gespecialiseerde blogs te lezen.

Kennismaken en effectiever leren Solliciteren?

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

Comment Section

0 reacties op “Meest gestelde Sollicitatievragen deel III

Plaats een reactie


*