Page content

Meest gestelde Sollicitatievragen deel IV

Sollicitatiegesprekken: goede voorbereiding is het halve werk

Sollicitatiegesprek meest gestelde vragenDit is deel IV van de vragen die tijdens het sollicitatiegesprek het meest gesteld worden.

Met deel I t/m. 4 kun je je optimaal voorbereiden op de vragen die gesteld worden tijdens sollicitatiegesprekken.

Je kunt er nog een extra schepje bovenop doen met Moeilijke Sollicitatievragen maken het je Makkelijk.

En heel belangrijk: oefen met de STARR-interview methode!

Heb je ooit al iemand moeten ontslaan?

De nieuwe potentiële werkgever wil zo tijdens het sollicitatiegesprek testen hoe het met je empathie zit. Kan jij je in de plaats van iemand anders stellen?

Een goed antwoord op een vraag als deze is: “Dit was niet eenvoudig, maar het moest nu eenmaal gebeuren”. Het heeft geen zin om dieper in te gaan op je persoonlijke gevoelens bij deze gebeurtenis.

Heb je sollicitaties lopen bij andere werkgevers?

Het is belangrijk om deze vraag gewoon eerlijk te beantwoorden, je hebt niets te verbergen hier.

De nieuwe potentiële werkgever heeft ook sollicitatiegesprekken met verschillende kandidaten, het is dan ook meer dan normaal dat jij gesprekken met verschillende potentiële werkgevers hebt.

Wat is volgens jou een goed salaris voor deze baan?

Pas op met het onderhandelen van je salaris tijdens het sollicitatiegesprek, zeker als je met een persoon spreekt die eigenlijk helemaal geen beslissingen neemt over jouw salaris.

Met deze vraag toetst de nieuwe potentiële werkgever hoe realistisch je verwachtingen zijn. Toon aan dat je op de hoogte bent van de marktwaarde, maar leg de lat niet te hoog of te laag.

Het is handig om voorafgaand aan het sollicitatiegesprek al op te zoeken wat een correct salaris voor deze functie is. Dit kan je handig opzoeken via het salariskompas.

Heb je zelf nog vragen?

Kom met minimaal 1 vraag want iemand die geen vragen stelt komt ongeïnteresseerd over. Ook wil de nieuwe potentiële werkgever graag weten wat jou bezighoudt. Bedenk voorafgaand aan het sollicitatiegesprek iets wat je zou willen vragen.

Kennismaken en effectiever leren Solliciteren?

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

Comment Section

0 reacties op “Meest gestelde Sollicitatievragen deel IV

Plaats een reactie


*