Page content

Moeilijke Sollicitatievragen Maken het je Makkelijk II

Als je moeilijke sollicitatievragen goed voorbereidt, ben je door naar de 2e ronde.

Moeilijke Vragen SollicitatiegesprekMet één verkeerd antwoord bij een sollicitatiegesprek schiet je jezelf af en kun je een afwijzing verwachten. Met een sterk antwoord schiet je omhoog als een komeet.

Met goede antwoorden op moeilijke vragen stijgen je kansen drastisch. Zeker, omdat de kans groot is andere sollicitanten minder handige antwoorden geven.

Onderstaand enkele moeilijke vragen, hoe je ermee kunt omgaan en wat je kunt antwoorden.

Sollicitantje pesten?

De meeste potentiële nieuwe werkgevers baseren hun beslissing op de ‘klik’ met de sollicitant. Om te ontdekken of die klik er is, komen ze met steeds vreemdere vragen.Het lijkt soms wel een spelletje: “Sollicitantje pesten”.

Hieronder vind je een aantal van die vreemde vragen en ontdek hoe je hier slim op kunt antwoorden.

Hoe gelukkig ben je, op een schaal van 1 tot 10?

Ieder bedrijf wil gelukkige, gezonde en betrokken medewerkers, die zijn tenslotte het productiefst.

Het beste antwoord hier is: Een 8 of 9, ik heb een leuk leven en ben over het algemeen heel tevreden.

Hoeveel geluk denk je dat je hebt, op dezelfde schaal?

Deze vraag wordt door de potentiële nieuwe werkgever gesteld om te toetsen hoe verantwoordelijk je je voelt voor je eigen acties. Belicht altijd je sterke kanten.

Een goed antwoord hier zou zijn: Ik heb best veel geluk gehad, maar ik geloof ook dat je je eigen geluk kunt creëren. Ik heb een goed CV want ik geloof in een goede voorbereiding, zodat ik de grootste kans op succes heb.

Welke boeken lees je?

Hier wordt gekeken naar of jou persoonlijkheid en persoonlijke smaak past binnen het bedrijf. Als je bijvoorbeeld aangeeft dat je momenteel veel Amerikaanse literatuur leest, geef je aan dat je intelligent bent en van cultuur houdt. Je toont aan dat je carrière belangrijk voor je is wanneer je zegt managementboeken te lezen.

Een goed antwoord op deze vraag is: Het laatste boek dat ik gelezen heb was bloedlink. Ik vond het geweldig. Ik houd er van om in mijn vrije tijd buitengewoon goede fictie te lezen en deze schrijver is een van de bete in zijn genre.

Wat vinden je ouders van je carrière?

Je nieuwe potentiële werkgever wil graag weten uit welk milieu je komt, of je een goede basis hebt, mensen om op terug te vallen en of je ambitieus bent. Dit is een mogelijkheid om te laten zien dat je vastberaden en zelfverzekerd bent.

Het beste antwoord op deze vraag zou zijn: Mijn ouders weten dat het mijn ambitie is om aan de top te komen en een positieve impact te hebben op de onderneming.

Kennismaken en effectiever leren Solliciteren?

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

Comment Section

0 reacties op “Moeilijke Sollicitatievragen Maken het je Makkelijk II

Plaats een reactie


*