Page content

Moeilijke Sollicitatievragen Maken het je Makkelijk III

Zo kies jij je baan en baas i.p.v. omgekeerd

Moeilijkste Vragen SollicitatiegesprekMet een sterk antwoord laat je vele concurrenten achter je en je geeft zelfs een potentiële werkgever het nakijken.

Met goede antwoorden op moeilijke vragen stijgen je kansen drastisch. Zeker, omdat de kans groot is andere sollicitanten minder handige antwoorden geven.

Onderstaand enkele moeilijke vragen, hoe je ermee kunt omgaan en wat je kunt antwoorden.

Hoe groot is de klik met de sollicitant?

De meeste potentiële nieuwe werkgevers baseren hun beslissing op de ‘klik’ met de sollicitant. Om te ontdekken of die klik er is, komen ze met steeds vreemdere vragen.

Hieronder vind je een aantal van die vreemde vragen en ontdek hoe je hier slim op kunt antwoorden.

Hoe zou jij je ideale werkomgeving beschrijven en hoe staat die in verhouding met je huidige werkplek?

Het is de bedoeling dat je hier in geen geval je huidige of vorige werkplek afkraakt, blijf altijd positief. Het benadrukken van negatieve kanten geeft je nieuwe werkgever een slechte indruk.

Het beste antwoord in dit geval is: Ik zou graag willen werken met mensen die positief in het leven staan en passie hebben voor hun werk. Op mijn huidige werk heb ik geregeld dat we eens per maand met het hele team samen lunchen, om verbondenheid te versterken.

Welke waarden in een organisatie zijn het belangrijkst voor je?

Het is voor je potentiële nieuwe werkgever belangrijk erachter te komen of je echt bij de bedrijfscultuur past. Doe altijd goed onderzoek (door bijvoorbeeld de website goed door te nemen) alvorens naar het sollicitatiegesprek toe te gaan.

Wees eerlijk en laat zien welke missie en waarden van de organisatie bij je passen.

Een goed antwoord op deze vraag is: Ik houd er van als bedrijven toegewijd zijn aan hun mensen goede producten leveren. Ook vind ik het belangrijk dat een onderneming klanten en werknemers met respect behandelt.

Hoeveel controle denkt je te hebben over je lot, op een schaal van 1 tot 10?

Je realiteitszin en spirituele instelling kunnen ook belangrijk voor je nieuwe werkgever zijn. Ga hier nooit te diep op religie en dergelijke in.

Een goed antwoord zou zijn: Dat is een moeilijke vraag, maar ik zou zeggen een zeven.

Ik geloof dat mijn daden bepalen wie ik ben en wie ik zal zijn. Daar staat tegenover dat het leven altijd onverwachte dingen in petto heeft, en daar probeer ik zo goed mogelijk mee om te gaan. Ik probeer voorbereid te zijn op het onverwachte.

Kennismaken en effectiever leren Solliciteren?

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

    Comment Section

    0 reacties op “Moeilijke Sollicitatievragen Maken het je Makkelijk III

    Plaats een reactie


    *