Page content

Moeilijke Sollicitatievragen Maken het je Makkelijk I

Als je moeilijke sollicitatievragen goed voorbereidt, is dat je ticket naar de 2e ronde.

Moeilijke SollicitatievragenMet moeilijke vragen op een sollicitatiegesprek kelderen je kansen. Met één verkeerd antwoord schiet je jezelf af en kun je een afwijzing verwachten.

Met goede antwoorden op moeilijke vragen stijgen je kansen drastisch. Zeker, omdat de kans groot is andere sollicitanten minder handige antwoorden geven.

Onderstaand enkele moeilijke vragen, hoe je ermee kunt omgaan en wat je kunt antwoorden.

Vertel eens iets over jezelf

Deze vraag lijkt onschuldig maar het blijkt toch enorm moeilijk deze te beantwoorden. Meer dan 80 procent van alle sollicitatiegesprekken beginnen met deze vraag; een goede voorbereiding is dus handig.

Let op dat je niet teveel vertelt. Dit betekend dat je niet te open en te naïef bent. Vertel gestructureerd je verhaal, ratel niet teveel door en zorg dat je niet teveel van je privé leven uit de doeken doet.

Met de vraag ‘vertel eens iets over jezelf’ wil de potentiële nieuwe werkgever toetsen of je professioneel overkomt en of je iets goed onder woorden kan brengen. De manier hoe je antwoord is net zo belangrijk als wat je vertelt.

Als je gesprekspartner humor heeft en je antwoordt: “nou eeeeh, het is wat persoonlijk, maar ik ben gek op spruitjes. Kijk, er zijn best veel mensen die niet van spruitjes houden, nou ik wel dus, dus daarmee maak ik de gastvrouw blij!”

Vertel eens iets over een misstap of iets waarvoor je je schaamt?

Let hier op dat je jezelf niet gaat verdedigen. Vermijd om iets te vertellen dat je spijt. En neem het, je ergens voor schamen, niet te letterlijk.

Wanneer je vertelt over een fout die je in het verleden hebt gemaakt, doe dit dan op een niet-emotionele, kalme en gestructureerde manier. Ga er niet te diep op in en houdt het buiten de privé sfeer.

Laat zien hoe je omgaat met het oplossen van problemen en ratel niet door met het vertellen over het probleem. Details doen er niet zoveel toe.

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op deze vraag, maar tegelijk reageer je verrast wanneer deze gesteld wordt door je potentiële werkgever.

Een beetje toneel spelen is nooit verkeerd in een sollicitatiegesprek. De nieuwe werkgever moet de indruk krijgen dat het je moeite kost om een mislukking voor de geest te halen, je bent immers enkel voorbereid om over successen te spreken.

Stilte in het gesprek

Dit is altijd moeilijk: er valt een dodelijke stilte in het gesprek of een lastige pauze. Dit kan opzettelijk gebeuren omdat de werkgever wil toetsen hoe reageert op stress. Al laten niet alle potentiële nieuwe werkgevers bewust een stilte vallen.

Je ziet dat sollicitanten zich vaak verantwoordelijk voelen voor het stiltemoment en nerveus en overdreven beginnen te praten. Gelukkig weet jij beter en je blijft kalm en relaxt. Maak van de gelegenheid gebruik om even adem te halen. Of misschien gebruik je de stilte zelf om een vraag te stellen, nog beter.

Kennismaken en effectiever leren Solliciteren?

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

    Comment Section

    0 reacties op “Moeilijke Sollicitatievragen Maken het je Makkelijk I

    Plaats een reactie


    *