Page content

Solliciteren met Skype

Solliciteren via Skype: snel, goedkoop en dichtbij

Maar hoe maak je nu een goede indruk via het beeldscherm?Het komt steeds vaker voor: solliciteren via Skype. Bijvoorbeeld voor een baan aan de andere kant van het land, of in het buitenland.

Een lange rit maken of een vliegticket moeten kopen is verleden tijd sinds de komst van Skype. In Amerika is het al een grote hit en ook steeds meer Nederlandse bedrijven maken er gebruik van.

Maar hoe maak je nu een goede indruk via het beeldscherm? Hieronder vind je een aantal tips voor het solliciteren via Skype.

Skype profiel: solliciteren

Zorg dat je een duidelijke profielnaam en een professionele profielfoto kiest.

Het is ook handig om je profiel zo volledig mogelijk in te vullen.

Sollicitatie via Skype: Dress to Impress

Solliciteren via SkypeKleed je precies zo aan als wanneer je naar een sollicitatiegesprek zou gaan.

Je trainingsbroek is dan wel niet te zien, maar je lichaamshouding zal anders zijn wanneer je je onder het bureau ook professioneel kleedt.

Hoe ziet je omgeving eruit?

Wat zie je potentiële nieuwe werkgever achter jou? Let op de achtergrond van je gesprek. Een rustige achtergrond zonder al te veel elementen werkt het beste. Het mooiste beeld krijg je wanneer je recht voor de camera zit, zet je laptop dus op een stapel boeken of een andere verhoging.

Kijk ook naar de belichting, is je gezicht niet te licht of te donker? Het aanpassen van deze instellingen is een kleine moeite maar maakt een groot verschil in hoe je overkomt.

Skype sollicitatiegesprek: gebruik een headset

Omgevingsgeluid kan ervoor zorgen dat je afgeleid wordt tijden het sollicitatiegesprek, zorg dus voor een goede headset. Een headset maakt je verstaanbaar en zorgt er ook voor dat je de potentiële nieuwe werkgever goed verstaat.

Alles binnen handbereik voor Skype

Bereid je gesprekspunten voor en leg deze naast je laptop. Zorg dat er ook ruimte is om aantekeningen te maken. Een glas water kan ook handig zijn wanneer je je keel tijdens het sollicitatiegesprek even wilt smeren. Eten tijdens het gesprek doe je natuurlijk niet.

Solliciteer via Skype met een goede verbinding

Een goede verbinding is essentieel want je wilt niet dat je onverstaanbaar bent. Kun je niet vertrouwen op je verbinding? Probeer dan eens een vaste netwerkkabel voor een betere kwaliteit.

Kennismaken en effectiever leren Solliciteren?

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

Comment Section

0 reacties op “Solliciteren met Skype

Plaats een reactie


*