Page content

Voorbereiding van je Sollicitatiegesprek

Goede Voorbereiding is het halve Sollicitatiegesprek

Bang voor SollicitatiegesprekEen sollicitatiegesprek kan soms raar lopen. Wordt je in het ene gesprek nog naar je favoriete celeb gevraagd, kom je een volgende keer terecht in een politieverhoor.

Ook komt het wel eens voor dat je terecht komt in een marathon, zeven rondes met elk 2 gesprekken.

Of je betreedt de ruimte van het sollicitatiegesprek en de sollicitatiecommissie bestaat uit 5 personen.

Hoe bereid je je daarop voor?De onderstaande tips bieden uitkomst.

Voorbereiden Sollicitatie: Dress to Impress!

De belangrijkste regels voor zowel mannen als vrouwen zijn:
• Kies een outfit die je toekomstige collega’s ook zouden dragen. Zorg je dat je dan net een stapje netter bent dan wat gebruikelijk is.
• Een representatieve look overtuigt meer. Printjes en tierelantijnen leiden af, een effen blouse en een jasje doen het altijd goed.
• Met een nieuwe outfit laat je ook zien dat je op de hoogte bent van nieuwe trends en ontwikkelingen.

Ook geldt dat je beter over- dan underdressed voor de dag kunt komen. Voor meer informatie over de perfecte outfit voor vrouwen klik op SollicitatieTips voor Dames. Voor meer informatie over de perfecte outfit voor heren klik op SollicieTips voor Mannen.

Voorbereiden Sollicitatie: Vertel iets over Jezelf

Zorg dat je je CV goed kent en over voldoende zelfinzicht beschikt? Wat waren je verantwoordelijkheden in het verleden? Wat heb je tot dusver allemaal bereikt? Vertel dit aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden. Probeer uit te zoeken wat jouw unieke eigenschappen zijn en hoe deze ten goede komen aan het bedrijf.

Bereid vervolgens aan de hand van de meest gestelde sollicitatievragen deel I en sollicitatievragen deel II jouw antwoorden voor. Dit maakt dat je ontspannen het gesprek ingaat.

Vergeet ook niet een eigen kopie van je CV mee te nemen zodat ook jij deze erbij kunt pakken als leidraad, want in de zenuwen kunnen jaartallen en details moeilijk te onthouden zijn.

Voorbereiden Sollicitatie: ken het Bedrijf

Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van alle ins en outs van het bedrijf en de functie waarop je solliciteert. Wat zijn de producten en diensten? Missie en doelstellingen? Actuele ontwikkelingen?

Een must is het lezen van de website van het bedrijf, neem hier even goed de tijd voor. Sommige bedrijven kun je ook volgend op Twitter, Facebook of andere sociale media kanalen. Wie weet, misschien vind je interessante aanknopingspunten.

Kennismaken en succesvol leren Solliciteren?

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

Comment Section

0 reacties op “Voorbereiding van je Sollicitatiegesprek

Plaats een reactie


*