Page content

Talenten zijn Hot …

Talenten zijn de Poort naar je Toekomst

Er zijn honderdduizenden mensen vanuit werkloosheid werkzoekend en om werk te vinden moet je je talenten helder op een rijtje hebben.

Honderdduizenden mensen hebben geen leuk werk, maar blij dat ze inkomsten uit werk hebben. Zij houden ogen en oren open en zijn zijdelings bezig met hun talenten.

Nog eens honderdduizenden mensen hebben best leuk werk, maar hun werkgever houdt zich net staande. In hun achterhoofd zit de vraag: stel nou dat ik op straat kom te staan … wat zijn dan mijn talenten?

Talenten als Houvast in onzekere Tijden

Onze maatschappij staat te schudden op haar grondvesten. De verzorgingsstaat van Den Uyl wordt teruggestuurd naar de 20e eeuw; diverse uitkeringen worden minder en korter en vaste arbeidsovereenkomsten bestaan eigenlijk niet meer.

Allerlei ijkpunten in de buitenwereld blijken geen ijkpunten meer. Waar je nog wel op kunt vertrouwen, dat is jezelf en de talenten in jezelf.

Ook Werkgevers jagen op Talenten

Prognoses wijzen op een tekort aan arbeidskrachten, dus is talenten binden van strategisch belang. Juist nu moet je als werkgever je toekomst verankeren door te zorgen voor de juiste personen op cruciale plekken.

In deze tijden zijn werknemers redelijk honkvast, maar de economie is aan het aantrekken, hoe houd je ze vast?

Het mystieke van Talenten

Er zit iets mystieks aan talenten. In de eerste plaats weten veel mensen niet precies wat een talent is, ze worden veel door elkaar gehaald met sterkten en zwakten. Een talent is dat wat je ten diepste bent. Een talent kan zich uiten in meerdere sterkten en zwakten.

Een talent is geen losstaand onderdeel in iemands persoonlijkheid. Er stroomt energie van de talenten naar de sterke en zwakke punten. Maar waar vandaan stroomt energie naar de talenten? Deze komt van de drijfveren. Je talenten zijn als het ware ingebed in je drijfveren.

Wat drijft je?

Er zijn 6 drijfveren:

  1. Intellectueel (wil verklaren, analyseren, weten en begrijpen)
  2. Zakelijk (wil investeren en terugverdienen)
  3. Esthetisch (gericht op balans en harmonie)
  4. Sociaal (wil behulpzaam zijn)
  5. Individualistisch (wil macht)
  6. Ideëel (wil orde scheppen).

Stel dat je een leidinggevend talent hebt. Dan kunnen je drijfveren de manier beïnvloeden waarop je dat talent inzet. Het kan ook beïnvloeden bij welk type organisatie je wilt werken.

Wat mensen ook drijft, is de levensfase. Als vrouw kun je ervoor kiezen om (met een esthetische drijfveer) je leidinggevende talenten eerst aan te wenden voor het gezin en dan pas voor je werk. Met een individualistische drijfveer wil je je leidinggevende talenten zeker toepassen op je werk en pas daarna bij je gezin.

Ken uzelve

Als je erin investeert om jezelf goed te leren kennen, ga je jezelf én anderen beter begrijpen. Dat heeft elke dag voordelen, zowel privé als op je werk. Bovendien wordt het gemakkelijker om te netwerken en te solliciteren.

Als een werkgever investeert in jouw talenten om deze beter te kennen en te onderkennen, maak jij beter gebruik van je talenten, zodat de werkgever meer aan je heeft.

Persoonlijke en Professionele winst

Talenten zijn dus je persoonlijke winst. Als jij jezelf beter begrijpt, dan begrijp je anderen ook beter en heb je dar dagelijks meer plezier van. Dar leidt tot een meer vervullend privéleven.

Talenten zijn ook je professionele winst. Als jij in verbinding bent met je grootste talenten, dan geeft je dat meer zelfvertrouwen, meer onafhankelijkheid en meer beweeglijkheid op de arbeidsmarkt: je netwerkt en solliciteert makkelijker.

Tip: Wil jij in 3 dagen in verbinding komen met je grootste talenten, dan is de Personal Power Training zeer waardevol. Deze training is daadwerkelijk transformerend en je merkt de positieve effecten nog jaren lang.

Alles over Re-integratie 1e Spoor en 2e Spoor. Hier ontdek je wat Re-integratie 1e en 2e Spoor is, hoe het werkt, hoe je succesvol re-integreert, weer een passende, passievolle baan vindt. of voor jezelf begint.

Kennismaken

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

Comment Section

0 reacties op “Talenten zijn Hot …

Plaats een reactie


*