Page content

Wat zijn eigenlijk Talenten?

Talenten kunnen beschreven worden vanuit Ratio, vanuit Hart en vanuit Ziel.

1. Ratio

Een Begaafdheid of talent is een bijzonder goed ontwikkelde eigenschap van een bepaald persoon. Het woord wordt gebruikt in verband met vele vermogens. Iemand kan bijvoorbeeld talent hebben voor bepaalde schoolvakken of wetenschappen, werkzaamheden, creatieve uitingen (kunst), sociale interacties et cetera.

Bij begaafdheid spelen de aangeboren eigenschappen een grote rol. Dit in tegenstelling tot vaardigheid, waarbij vooral ervaring en handigheid een rol speelt (bron: Wikipedia).

Talenten, sterkten en zwakten worden nog al eens door elkaar gehaald. Een talent is iets dat je bent. Het is verweven met de diepere lagen van je persoonlijkheid. Ook al zou je het willen, je kunt een talent niet verbergen. Iedereen ziet het aan je.

Een talent kan zich uiten in meerdere sterkten en zwakten. Als iemand een sociaal talent heeft, dan kan deze persoon goed omgaan met mensen. Dit heeft meerdere pluspunten, zoals makkelijk contacten leggen, makkelijk vrienden maken, moeilijk om ruzie mee te krijgen. Minpunten kunnen zijn: beïnvloedbaar, niet op tijd nee kunnen zeggen, problemen weglachen.

2. Hart

Als je werkt met je talenten, houd je het meeste van jezelf en houden anderen het meeste van jou. Als je werkt vanuit je talenten, zit je -in wat ze noemen- in the flow.

Dat noemen ze ook wel werken vanuit je passie. Vanuit passie vind je bepaald werk nou eenmaal leuk. Mensen die gepassioneerd aan het werk zijn produceren meer, verzuimen minder en werken veiliger.

Willen je talenten onbelemmerd tot hun recht komen, dan is het belangrijk dat ze op waarde geschat worden. Zowel door jezelf als door je werkgever. Als er geen klik is met je werk, collega's en leidinggevende, dat zullen je talenten zich eerder voordoen als minpunten; niets schijnt te lukken. Als het juist wel klikt, zullen je zwakke punten verbleken.

3. Ziel

Talenten: iedereen heeft ze, iedereen is getalenteerd. Als je werkt met je talenten, stroomt er onbelemmerde energie vanuit je ziel naar wat je doet. Alles schijnt dan te lukken.

Talenten worden ook wel de instrumenten van je ziel genoemd. De ziel moet roeien met deze riemen om vooruitgang te boeken.

Tip: Wil jij in 3 dagen in verbinding komen met je ziel, je levensopdracht en je 5 grootste talenten? Dan is de Personal Power Training zeer waardevol. Deze training is daadwerkelijk transformerend en je merkt de positieve effecten nog jaren lang.

Kennismaken

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

    Comment Section

    0 reacties op “Wat zijn eigenlijk Talenten?

    Plaats een reactie


    *