Page content

Loopbaan BoostCamp is LoopbaanGoud

Loopbaan BoostCamp is LoopbaanGoud

Waarom jij?

Veel mensen die loopbaanbegeleiding zoeken vragen me: waarom zou ik jou kiezen en niet een ander? Voor alle dienstverleners geldt immers dat zij het in hun werk zijn wat ze doen. Een werkgever vraagt het in een sollicitatiegesprek ook aan jou: “Waarom jij en niet een ander?”

Als we nare dingen meemaken, stellen velen van ons zichzelf dezelfde vraag: “waarom ik?” Het grappige is, dat als er erg leuke dingen gebeuren, we onszelf deze vraag dan niet zo snel stellen: “Hoeraaa, waarom ik?” Om in het leven essentieel goede stappen  te zetten is deze vraag van cruciaal belang, vooral bij succes! 

Waarom … schept schuld

Waarom … waarom ben ik wie ik ben en waarom maak ik mee wat ik meemaak? Nou ben ik in de gelukkige omstandigheid dat ik best het één en ander heb meegemaakt, dus heb ik mezelf deze vraag vaak kunnen stellen. daar ben ik alleen weinig mee opgeschoten.

Het is dezelfde vraag als waarom er tzunami’s zijn, waarom er kinderen geboren worden met afwijkingen, waarom sommige mensen een nare ziekte krijgen, etc. Een vraag die met “waarom” begint is ook de vraag die de ouder stelt bij het betrappen van de kinderen bij de snoeppot.

Goud in je handen

Hoe dat bij jou werkt, dat weet ik niet. Ik weet wel dat de “waarom” vraag mijn maag op slot doet draaien en ik krimp in elkaar. Alsof het allemaal mijn schuld zou zijn.

Een vraag die bij mij juist ontwapenend werkt en waarbij ik nieuwsgierig wordt … begint met het woord HOE. Hiermee geef ik je een kostbaar geschenk en leg ik goud in je handen: met de “HOE” vraag krijg je veel betere antwoorden.

Voorbeeld over Talenten

Tussen mijn ouders zat vaak spanning. Meerdere keren zag ik moeders koffer gepakt en al klaar staan onder het logeerbed. Later heb ik me afgevraagd … HOE het nou kan dat ik daar zo’n last van had? Aaaahhh, omdat ik zelf veel warmte in me heb, ik heb het dus gewoon gemist.

Na de HEAO ben ik op wereldreis gegaan, ik begon in Egypte, bleef er plakken en kon toevallig reisleider worden. Voordat ik vertrok vroegen mensen me: “waarom ga je, waarom doe je dat? ” en ik kon er geen antwoord op geven.

Als ze me nu de vraag stellen: “HOE had je dat nou met jezelf dat je besloot om op wereldreis te gaan?”, dan antwoord ik dat ik avontuurlijk ben ingesteld, een echte doener en ik heb veel intuïtie, dus ik word er beter van als ik luister naar mijn eigen stem en actie onderneem.

Voorbeeld over LoopbaanKoers

De vraag waarom ik loopbaanbegeleider ben geworden … ik neem aan dat het kwartje nu wel gevallen is … heeft geen zin. Hoe ik dat geworden ben is een zinvollere vraag. Ik ben gewoon gaan doen wat ik leuk vind. Zo simpel is het.

De grap is dat ik na de HEAO niet wist wat ik wilde worden, dus ben er gewoon in gerold. Inmiddels kijk ik terug op 22 jaar werkervaring als loopbaanbegeleider, zeg maar reisleider in loopbaanland. Mijn missie … dat is gewoon wat ik ben. Het is dus mijn missie om jou te helpen ontdekken wat jouw missie is.

Voorbeeld over Jezelf Presenteren

Mijn vader eiste van mij dat ik op de middelbare school een exact vakkenpakket koos. Nou heb ik daar weinig aanleg voor, dus dat schoot niet op. Daar waar hij kon hielp hij me met huiswerk met zo af toe met rake klappen.

Gevolg was dat ik zo rond mijn 18e enorm stotterde en dat later als mijn baas onverwachts op me afstapte ik in elkaar kromp, zo van het zal wel weer niet goed genoeg zijn.

Dat ik trainingen geef, pfff bizar toeva toch? Het heeft mij enorm geholpen om over mijn angsten heen te komen. Klap op de vuurpijl zijn de video’s die van mij op youtube staan. Elke film kost 2 dagen aan schrijfwerk en voorbereiding. Tijdens het filmen klotst het zweet me achter mijn colbert, maar dat ziet de kijker dan weer niet.

Waarom ik zo’n vader had, die vraag heeft weinig zin. HOE het mij geholpen heeft? Ik heb ontdekt, dat ik een talent heb om te presenteren. Door mijn vader ben ik vastbesloten om mijn angsten te overwinnen. Pap dankjewel!

Authenticiteit

Authenticiteit is als je bent wat je doet. Als loopbaan-begeleider help ik je de stappen te zetten die ik met mezelf ook gezet heb. Ik heb een aantal van mijn dromen waargemaakt. Dat is dus wat ik het liefste doe: jou helpen jouw dromen waar te maken.

Dat is toch het mooiste dat je met jezelf kunt bereiken? Als je later voor over 1, 2 of 3 staat en je moet concluderen dat je het niet eens geprobeerd hebt, dát is pas echt sneu.

Achterom kijken en zien dat je duizenden mensen geholpen hebt meer zichzelf te worden, hun missie te ontdekken en werk te doen met passie … nou schuif mij dan maar met een big smile in de oven!

De meeste problemen zijn maar 15 cm. groot

Er zijn mensen in het dagelijkse leven en in het beroepsleven die van alles proberen en het lukt niet. Er zijn ook mensen die van alles proberen en het lukt wél. Dat is wat ik je te bieden heb: HOE het WEL lukt.

De meeste problemen zijn slechts 15 cm. groot en dat is de afstand tussen je 2 oren. Stop met mitsen, mutsen en maren, stop met energie en tijd te investeren waarom iets vooral niet zou kunnen. Start met het scheppen van openingen en stel jezelf de HOE-vraag.

Loopbaan BoostCamp 12 en 13 april in Hoofddorp

Om je kennis te laten maken met krachtige en effectieve loopbaaninstrumenten organiseer ik regelmatig de Loopbaan BoostCamp. In totaal heb ik deze zo’n 10 keer georganiseerd. De afgelopen keer was zó bijzonder, dat zich 15 vrijwilligers hebben aangemeld om de volgende Loopbaan BoostCamp te organiseren.

In deze video zie je een impressie van de vorige BoostCamp:

Dus een stapje verder, een stapje groter, geen BoostCamp in Heerenveen maar in Groningen, geen maximum van 30 deelnemers, maar een droom of doel van 150 deelnemers.

Wat is de Loopbaan BoostCamp?

Ik gruwel van bijeenkomsten met bijna de hele dag op een stoel zitten, een saaie spreker die zichzelf te interessant vindt of te grappig en die de ene na de andere PowerPoint sheet tevoorschijn tovert, brrrrrrr.

In de 1e plaats gaat het om energie, een Boost! Het is een 2-daags event vol met actie, oefeningen en doen. Ja tuurlijk, je gaat dingen doen die je anders niet doet, dus out of the box, maar anders leer je immers niets. Het is grappig, confronterend, ontroerend, prikkelend, gezellig, voedend, spannend en het werkt nog maanden lang door.

Ik nodig je uit, je bent dus onze gast

Samen met de vrijwilligers nodig ik je uit om LoopbaanRegisseur mee te maken. Je bent dus onze gast. Meestal hoef je als gast niets te betalen. Alleen als ik dat doe, dan ga ik als ZZP-er failliet en dat vind ik sneu van mezelf toch?

Ik vraag een bijdrage van € 48,- voor koffie, thee, 2 lunches,  diner en de trainingszaal. De tijd die de vrijwilligers investeren is om niet.

Wat levert de Loopbaan BoostCamp je op?

Dit 2-daagse event levert je een schatkist aan loopbaangoud op, namelijk HOE …

 1. hoe je met 150 personen uit niets iets groots creëert
 2. hoe essentiële informatie bijna gratis gedeeld kan worden
 3. zelfs geld geen obstakel is om vooruitgang te boeken
 4. hoe je angsten ongegrond blijken te zijn
 5. hoe jouw weerstand eigenlijk uit luiheid bestaat
 6. hoe je je talenten ontdekt
 7. hoe je je sterkten en zwakten optimaal presenteert
 8. hoe je je talenten optimaal benut
 9. hoe je mitsen, mutsen en maren achter je laat
 10. hoe je van overspannenheid naar kracht gaat
 11. hoe je in één weekeinde meer zelfvertrouwen krijgt
 12. hoe je je loopbaankoers ontdekt
 13. hoe je passie om zeep helpt of juist laat groeien
 14. hoe je een CV maakt die juist bovenop de stapel komt
 15. hoe je een LinkedIn profiel maakt zodat je vaker gevonden wordt
 16. hoe je optimaal gebruik maakt van Facebook
 17. hoe leuk het is om jezelf te presenteren
 18. hoe je met een groep versneld leert met meer plezier
 19. hoe makkelijk netwerken eigenlijk is
 20. hoe je jouw eigen fanclub creëert
 21. hoe je verborgen vacatures opspoort
 22. hoe je voor een vacature gevraagd wordt
 23. hoe jij je werkgever selecteert i.p.v. andersom
 24. hoe je in één weekeinde een netwerk van 150 personen erbij krijgt
 25. hoe je in één weekeinde van impossible naar I’m possible gaat.

Aanmelden

Voor meer informatie kun je op de link klikken van de Loopbaan BoostCamp.

Aanmelden kan door je naam, adres en telefoonnummer in te vullen op dit contactformulier.

We zien je graag op 12 en 13 april en maken er een swingend LoopbaanEvent van!

Op je LoopbaanSucces

Comment Section

1 reactie op “Loopbaan BoostCamp is LoopbaanGoud


Door henriette op 22 februari 2014

Ik heb het al doorgegeven aan verschillende mensen en ze komen! Ik doe het totaaltraject al, dus laat deze even voorbij gaan.

Plaats een reactie


*