Page content

Solliciteren met je talenten

Solliciteren met je talenten

Wat zijn uw 3 sterkste en uw 3 zwakste punten?

Bij sollicitatiegesprekken is dit een veel gestelde vraag. Het is ook de vraag waarvan iedereen weet dat ie komt en die je als sollicitant doet bibberen. Want als je deze vraag niet handig beantwoord, dan gaan ze doorvragen op je minpunten, jij gaat steeds meer zweten en eigenlijk geeft je ze de redenen om je straks af te wijzen.

Onderstaand lees je hoe je op zo'n manier deze vraag kunt beantwoorden, dat je je talenten, sterkten en zwakten presenteert terwijl je je zelfverzekerd voelt, de ander knikt instemmend en bevestigend en ze gaan door met de volgende vraag. Failproof!

Talenten

Eerst even wat theorie. Sterkten en zwakten zijn eigenschappen waarmee je je werk juist wel of niet goed doet. Ze vertellen wat je wel of niet goed doet, ze zijn van buitenaf door de ander goed zichtbaar.

Een talent is iets dat je bent. Het zit in je, het maakt niet uit waar je werkt en hoe, de ander voelt het feilloos aan. Je sterkten en zwakten zijn de manieren waarop je talenten zich uiten. Zo is Linda de Mol een presentatietalent, een sterke eigenschap die hieraan gekoppeld is, is charisma en aantrekkingskracht, de negatieve eigenschap die erbij hoort is dat ze soms gemaakt vrolijk doet.

Talenten onderbelicht in sollicitatiegesprekken

Als ze in het sollicitatiegesprek vragen naar je sterkten en zwakten, dan is dat eigenlijk een domme vraag: ze zouden je moeten aannemen op je talenten en niet op je sterkten en zwakten. In dit artikel lees je hoe je de focus tijdens het sollicitatiegesprek weer op je talenten kunt krijgen.

Je talenten kunnen zich op meerdere manieren uiten. Bij één talent kun je wel 5 sterkten en 5 zwakten benoemen. Of een talent zich bij jou op een goede of  op een minder goede manier uit, dat hangt af van het takenpakket, de organisatiecultuur, het type leidinggevende en van je collega's.

Talenten, sterkten zwakten: voorbeelden

Als je een talent bent om met mensen om te gaan, dan kun je de volgende sterke punten hebben: vriendelijk, open, warmhartig, humor, tactisch en hulpvaardig. Maar je zou ook de volgende kwetsbare punten kunnen hebben: mensen kunnen te makkelijk gebruik van je maken, als iemand je kwetst kun je koel en bot zijn, te veel hooi op je vork nemen, je komt pas tot prestaties als er een goede band met iemand is.

Als je nauwkeurigheid als talent bent, kun je je herkennen in de volgende sterke punten: eerst denken en dan doen, de zaken goed op orde hebben, goed kunnen doorvragen, gericht op feiten en/of cijfers, sterk analytisch vermogen en ervan houden om dingen uit te pluizen. Je zou de volgende zwakke punten kunnen hebben: moeilijker bij je gevoel kunnen komen, dominante types kunnen je overrulen, minder spontaan, te veel behoefte aan zekerheid en te detaillistisch.

Als je een leiderschapstalent bent, kan zich dat positief uiten in: goed beslissingen kunnen nemen, sturen op hoofdlijnen, snel aanvoelen wanneer er iets niet klopt, gesteld op duidelijkheid en helderheid, graag concrete resultaten boeken. De mindere punten zijn: geïrriteerd raken bij details en als mensen op je gevoel spelen, sommige mensen vinden je bot en afstandelijk, bij gevoelsmensen te weinig de tijd nemen om een klik te laten ontstaan, drammerig en soms kortaf.

Je talenten: hoe ontdek je je kern?

Als je echt ergens een talent in bent, vind je dat zó vanzelfsprekend, dat je er te snel overheen kijkt. Iemand die bijvoorbeeld goed kan rekenen, vindt anderen daar juist sloom in. Het is een hele kunst om je talenten te ontdekken.

Het beste kun je er hulp bij inschakelen. Vraag 10 mensen om jou per mail feedback te geven: wat zien zij als jouw 3 grootste talenten? Het is aan te bevelen om voor afwisseling te zorgen: vraag familie, collega's en vrienden. Deze oefening is een cadeau aan jezelf: het openen van de mails is een feestje!

Talenten, Sterkten en Zwakten ordenenJe talenten, sterkten en zwakten ordenen

Nu kun je gaan puzzelen met je talenten, sterkten en zwakten om de afbeelding links compleet te maken. Je kunt eerst een talent opschrijven en daarna het plus- en het minpunt erbij schrijven.

Je kunt ook beginnen met een plus- of minpunt en vervolgens het juiste talent erbij schrijven.

Het kost wat tijd en nogmaals: het is even puzzelen. Het beste kun je dit samen doen met iemand die jou goed kent.

Solliciteren om afgewezen te wordenSolliciteren om afgewezen te worden

Wat de meeste mensen doen in een sollicitatiegesprek is heel braaf eerst 3 pluspunten noemen en daarna 3 zwakke punten. Op het plaatje hier rechts ziet dat er als volgt uit: verticaal.

Het is een vicieuze cirkel. De sollicitant voelt de bui al hangen en zal de sterke punten vooral niet te zelfverzekerd opnoemen, want straks gaan ze je doorzagen over de 3 zwakke punten. En ja, 3 zwakke punten, welke ga je noemen ...? Als ze niet zwak genoeg zijn, dan nemen ze je niet serieus en als het echte zwakke punten zijn dan word je afgewezen ... da's zweten!

Solliciteren om aangenomen te wordenSolliciteren om aangenomen te worden

Het is handiger om je talenten, sterkten en zwakten horizontaal te benoemen. Je opent met het talent, vervolgens benoem je het zwakke punt dat erbij hoort en je eindigt met het sterke punt dat erbij hoort. vervolgens ga je door met het tweede talent, het zwakke en het sterke punt dat bij dat talent hoort. Tenslotte benoem je een derde talent en het zwakke en daarna het sterke punt dat bij dit talent hoort.

Deze volgorde heeft nog een tactisch voordeel: het zwakke punt benoem je in een zgn. sandwich constructie; dus in het midden. Daardoor valt het weg, omdat je ervoor het talent benoemt en erna een sterk punt. Bovendien wordt dat wat je als laatste benoemt het beste onthouden ... juist ja ... een sterk punt!

Wil je meer weten over hoe je succesvol solliciteert? In het artikel "Solliciteren: Be a STARR" lees je hoe je je talenten tijdens een sollicitatiegesprek verder kunt onderbouwen en kracht geeft.

Wil je lezen hoe je je talenten verwerkt in je Elevator Pitch als kapstok voor netwerk- en sollicitatiegesprekken, lees dan het artikel "Solliciteren met de Elevator Pitch als Kapstok". 

Hoe laat je talenten groeien?

Je kunt kennismaken, pootjebaden of in het diepe springen.

Kennismaken kan met de PassieBoost: twee dagen met oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, een netwerkdiner, inspiratie en energie! Ontdek je talenten, hoe je bij je koers en passie komt, hoe je meer uit communicatie haalt, hoe je je netwerk verdubbelt, je optimaal presenteert, met kracht solliciteert en hoe jij de werkgever selecteert.

Je kunt pootjebaden met de Masterclasses Van Latent naar Talent krijg je je talenten, sterkten en zwakten in één avond helder en op een rijtje. Privé netwerkgesprekken worden veel makkelijker, omdat je dicht bij jezelf bent en jezelf goed kent. Zakelijke netwerkgesprekken leer je makkelijker vanaf de eerste seconde naar je hand te zetten. Je ontvangt een presentatiemodel om je talenten, sterkten en zwakten overtuigend te presenteren tijdens sollicitatiegesprekken, zodat de sollicitatiecommissie er geen speld tussen krijgt en jij je zelfverzekerd voelt. Voor meer informatie klik hier.

In het diepe springen kan met de 3-daagse Personal Power Training. Na deze training klikt het het met minimaal dubbel zoveel mensen. Meteen de volgende dag al, zowel privé als op je werk. Zo schep je de basisvoorwaarde voor succes. Elk mens heeft een levensopdracht, een missie. In de Personal Power Training ontdek je jouw doel in jouw leven. Dat geeft focus en stuwkracht. Ook ontdek je wat jouw grootste krachtbron is, zodat je je doelen ook daadwerkelijk verwezenlijkt. Je talenten zijn de instrumenten, waarmee je je doelen bereikt.

Keuzestress?

Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Bij een kop thee of een kop koffie bespreken we wat jou het meeste oplevert.

Comment Section

0 reacties op “Solliciteren met je talenten

Plaats een reactie


*