Page content

Wat is een succesvolle loopbaan?

Wat is een Succesvolle Loopbaan Zo voer je Regie over Succes en je Loopbaan

Voor sommige mensen is succes even groot als hun salaris, voor de ander gaat het erom zich te ontplooien. Wat is eigenlijk een succesvolle loopbaan? De één werkt graag knetterhard, de ander houdt van rust, reinheid en regelmaat.

Loopbanen … een loopbaan is er in alle soorten en maten. Er zijn korte, lange, oppervlakkige, diepgravende, onbetaalde, erg dik betaalde, ongeschoolde, geleerde loopbanen; er zijn in Nederland evenveel loopbanen als volwassen Nederlanders. Klik op “lees verder” om de video te zien.

Een succesvolle loopbaan heeft 4 elementen:

  1. Resultaat
  2. Ratio
  3. Hart
  4. Ziel.

Geld1. Resultaat

In je persoonlijke leven zijn er resultaten die je wilt bereiken: een huis, een partner, wellicht kinderen, een vakantie, een auto, een vaatwasser, een flatscreen, etc.

In je loopbaan wil je ook concrete resultaten bereiken, zoals een bepaald inkomen, een maximale reisafstand, een functieomschrijving waarin je resultaten kunt boeken, etc.

Veel mensen zie ik sturen op resultaten die amper beïnvloedbaar zijn. Ze willen een vast contract tot in de eeuwigheid, een salaris dat altijd groeit, een nieuwe baan scoren in één keer, etc. Eigenlijk een loopbaan zonder tegenslag. Maar zonder tegenslag geen succes …

Ratio2. Ratio

Dus ga je een plan maken om de door jou gewenste resultaten te bereiken. Een Curriculum Vitae heb je nodig, even je talenten op een rijtje zetten, een mooie outfit aanschaffen en jezelf inschrijven op vacaturesites.

Nu begint het leukste gedeelte: gewoon wachten op de jackpot. Jah, je hoort ook wel van andere mensen die gewoon in een baan rollen, dus wie weet gebeurt dat jou ook.

En dan begin je te piekeren. Jeeeemig er zijn we heel veel werklozen op dit moment. Watte???!!!??? Ontvangt een werkgever op dit moment meer dan 250 CV’s bij een vacature? Oeps … ja en nu dan?

Hart3. Hart

Hoe kan het dat sommige CV’s uitgekozen worden en andere juist niet? De selectie van een C.V. is gewoon mensenwerk. Een ervaren selecteur of P&O-er vóelt aan een C.V. of er energie in zit of niet. Een goede selecteur selecteert op ratio én op intuïtie.

Het is belangrijk dat je solliciteert op een baan waar je hart naar uitgaat, een baan waar je hart sneller van gaat kloppen, omdat je anders solliciteert op een “moetje” en dat doet het merendeel; voor de hypotheek en zo.

Bovendien, als je solliciteert op een baan die je écht leuk vindt, dan straal je dat uit, je boekt er sneller en makkelijker resultaat mee en in het sollicitatiegesprek scoor je beduidend beter.

Ziel4. Ziel

Op jacht gaan, inschrijven op vacaturesites, vacatures in de gaten houden, netwerken met P&O-ers, het is allemaal op jacht gaan. Marketeers noemen dit de “push-strategie”. Je zet jezelf dan in de markt. Er is ook een “pull-strategie”. De één noemt het geluk hebben, de ander noemt het toeval, wellicht is het een kans die je toe valt.

Er zijn mensen die synchroon lopen met hart en ziel. Ze shoppen niet doelloos door het leven, maar ze zijn in verbinding met hun levensopdracht. In hun werk zijn ze wat ze doen en dat straalt er vanaf.

Iemand die “in sync” is met hart en ziel, is authentiek, liefdevol, krachtig en succesvol. Zo iemand oefent een grote aantrekkingskracht uit op anderen. Op LinkedIn worden zij gevonden. Door familie en vrienden worden zij getipt. Ex collega’s knopen hen aan een volgende leidinggevende of opdrachtgever.

SynchroniciteitSynchroniciteitSynchroniciteit

De stelling van dit artikel is, dat het universum jou beloont als jij de kunst verstaat om optimaal in evenwicht te zijn met resultaat, ratio, hart en ziel.

Zo heb ik Edwin begeleid die tegen beter weten in toch de baan kreeg als begeleider op een sociale werkplaats, Karin die weggereorganiseerd werd bij een zorginstelling en daarna als freelancer teruggevraagd werd, Peter die autisme heeft en nu werkt bij een familiebedrijf, Mirjam die 54 is en dus wel een baan vindt bij een leuke gemeente en zeer recent Allard die in de bouw werkte, wegens economische redenen ontslagen werd en zomaar gevonden is op LinkedIn.

Loopbaan BoostCamp 4Synchroniciteit kun je leren

Jazeker, synchroniciteit kun je leren. Het is eigenlijk gewoon jezelf zijn, zelfbewust en terugkeren in je natuurlijke staat met alle warmte, kracht en creativiteit die daarbij hoort.

Wil jij leren hoe je het geluk een beetje naar je hand kunt zetten? Naar hoe je met Ratio, Hart, Ziel en  regie kunt pakken over Resultaat? Geef je dan op voor de Loopbaan BoostCamp! Dit is een gratis 2-daagse Loopbaan Training met als thema: “All you need to know in 2 Days”. Voor meer info klik op Loopbaan BoostCamp.

Hoe synchroon loopt jouw Loopbaan?

Heb jij een concreet voorbeeld of een bijzonder verhaal over synchroniciteit? Dan hoor ik dat graag, zodat je anderen inspireert. Een Facebook-like of een vraag is ook welkom, uiteraard beantwoord ik elke reactie.

Op je LoopbaanSucces!

Bodo Agterhof

Comment Section

0 reacties op “Wat is een succesvolle loopbaan?

Plaats een reactie


*