Page content

Wat is de juiste Indeling van je Curriculum Vitae?

Wat is de juiste Indeling van je Curriculum Vitae?

Wat is een juiste Indeling van je Curriculum Vitae? Ik zie CV’s van 1 A4 en van 4 A4. Wel of geen kleur, welk lettertype, ingetogen of knallend & opvallend?

Qua inhoud moet je Curriculum Vitae voldoen aan de gevraagde opleidings- en functie-eisen. Daarnaast moet je CV er tot in de puntjes verzorgd uitzien.

Liefst maximaal 2 A4.

Juiste Indeling van je Curriculum Vitae

Indeling van je Curriculum Vitae

Juiste Indeling van je Curriculum Vitae

Stel je hebt een menukaart, waarbij elk gerecht tot in detail beschreven staat. Allemaal woorden en geen plaatjes. Dan moet je je door meerdere pagina’s heen worstelen om te kijken wat ze in huis hebben.

Als je met 4 personen uit gaat eten en alle 4 ga je je verdiepen in de uitgebreide menukaart, dan ebt het gesprek weg en de energie ook.

Wat zou er gebeuren als de menukaart bestaat uit slechts 2 kantjes. De tekst is kort en krachtig en elk gerecht heeft een mooie glossy foto.

Ja met pakkende namen. Je kunt een hoofdgerecht garnalen in knoflooksaus noemen, maar ook “mediterraans geurende garnalen, zwemmend in mediterraanse warmte”.

Juiste Indeling van je Curriculum Vitae

Meer dan 50% van de CV’s ziet er niet goed uit, dus als jouw CV er wel goed uitziet, dan verdubbel je meteen je kansen.

Hoe zien de meeste CV’s er uit?

Curriculum Vitae voorbeeld deel 1

Curriculum Vitae voorbeeld deel 1

Curriculum Vitae voorbeeld deel 2

Curriculum Vitae voorbeeld deel 2

Saaie mensen hebben een saaie CV

Zie je het voor je? Een stapel van 15 cm. met brieven en CV’s zoals hierboven? Het gevoel van de selecteur speelt altijd een rol. Hoe zou jij het vinden om als 20-ste CV de bovenstaande CV op je scherm te krijgen? Grote kans dat de selecteur dan denkt: “oooh, weer zo’n saaie CV”.

Sollicitaties worden tegenwoordig veel gemaild. Dan krijgt een P&O-er dus 250 mails met daarin een bijlage met sollicitatiebrief en een bijlage met Curriculum Vitae. Het eerste waar een selecteur naar kijkt bij de CV is het aantal pagina’s. Als dat er meer dan 2 zijn, dan schrikt dat af.

De belangrijkste info in de bovenste 1/2 van je 1e A4

Wat vind je ervan als je een bijlage opent en op je computerscherm zie je de volgende Curriculum Vitae:

Curriculum Vitae voorbeeld deel 3

Curriculum Vitae voorbeeld deel 3

In één oogopslag is veel duidelijk. De sollicitant kijkt je recht aan, dus er is meteen contact. Je leest haar voornaam, haar persoonlijke eigenschappen, wat ze qua opleiding in huis heeft en wat voor baan ze zoekt.

Stel je hebt 20 CV’s gelezen van 4 kantjes met allemaal droge opsommingen en dan open je deze CV. Trekt het je aandacht? Scroll je verder om de rest van de CV te lezen? Grote kans van wel!

Het belangrijkste bovenaan

Onderstaand volgen de belangrijkste tips voor een perfect Curriculum Vitae, waarmee je minstens 2X zo vaak uitgenodigd wordt.

 • Houd je personalia zo kort mogelijk;
 • Vervolgens de Professionele Doelstelling, dat is je statement;
 • Je arbeidsverleden anti-chronologisch
 • Opleidingen duren langer dan een jaar, ook anti-chronologisch
 • Cursussen duren maximaal een jaar, anti-chronologisch
 • Overige activiteiten
 • Hobby’s.

Op de bovenste helft van de 1e A4 passen de volgende gegevens:

 1. Personalia
 2. Professionele doelstelling
 3. Je meest recente baan.

Op deze manier heeft je potentiële werkgever in één oogopslag de meest relevante informatie over jou op op het beeldscherm of in een geprinte CV. Onderstaand volgt nog een voorbeeld van een perfect Curriculum Vitae.

Curriculum Vitae voorbeeld 4

Curriculum Vitae voorbeeld 4

Wees jezelf

Wees jezelf en laat je CV een afspiegeling van jezelf zijn. Mensen doen alsof er een Burgerlijk Wetboek is van CV’s met harde do’s and dont’s.

Dat valt reuze mee. Als de selecteur leest en voelt dat jij geknipt bent voor die functie, dan mag er heus wel een spelfout in je CV zitten.

Als je introvert bent, maak dan een introvert CV. Als je extravert bent, maak dan een extravert CV.

Wees jezelf en houd rekening met de ander

En houd rekening met waar je je CV naar toe mailt. Als je extravert bent en je solliciteert bij een gemeente, probeer dan in je CV niet de lolligste of de opvallendste te zijn.

Als je introvert bent en je solliciteert bij een reclamebureau, dan weet je dat je er een flinke schep bovenop moet doen.

State of the Art Indeling van je Curriculum Vitae

Wil je een state of the art tip voor de indeling van je CV en begeleidende motivatiebrief?

Eigenlijk is je CV overbodig aan het worden. Je LinkedIn profiel fungeert eigenlijk als CV. Wel is het zaak om een up-t-date profiel te hebben.

Je kunt dan een mail sturen met: “Voor mijn Curriculum Vitae verwijs ik u naar mijn LinkedIn profiel. Klik op LinkedIn profiel LoopbaanRegisseur.

Speciaal voor u heb ik een video opgenomen. Voor mijn video klik op Video CV. En vervolgens plaats je een linkje naar je video op je youtube account.

Op deze manier passen je brief en CV op 1/2 A4.

Wedden dat ze nieuwsgierig zijn en gaan kijken?

Alle ins and outs over CV en solliciteren in één weekeinde?

Wil je je CV in één weekeinde op orde krijgen en ontdekken hoe je failproof kunt solliciteren? Kom dan naar de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor maar een paar tientjes!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker.

Om te kijken of er nog tickets zijn klik op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

 

  Comment Section

  0 reacties op “Wat is de juiste Indeling van je Curriculum Vitae?

  Plaats een reactie


  *