Page content

Professionele Doelstelling op je C.V.

Professionele Doelstelling op je C.V.

Een Professionele Doelstelling op je Curriculum Vitae geeft een werkgever houvast over jou. Dat creëert meer uitnodigingen voor een sollicitatiegesprek.

Dit is HET statement waar je hele Curriculum Vitae om draait. Een goede professionele doelstelling geeft je een podium en de rest van het Curriculum Vitae vult aan of geeft bewijsmateriaal.

Een Professionele Doelstelling op je Curriculum Vitae

Professionele Doelstelling op je Curriculum Vitae

Een Professionele Doelstelling op je Curriculum Vitae

Je personalia vertellen je naam, je leeftijd en waar je woont. Je opleiding vertelt wat je geleerd hebt. Je werkervaring vertelt wat voor werk je gedaan hebt. Je hobby’s vertellen wat je doet als je tijd over hebt.

Wie ben je? Wat is je essentie? Wat is je missie? Wat kom je doen op aarde? Hoe wil je dat op je werk doorgeven? Aan wie?

Een Professionele Doelstelling op je Curriculum Vitae

Je Elevator Pitch is je één minuut presentatie. Je professionele doelstelling is je 3 zinnen presentatie op je C.V.

Als je je professionele doelstelling overneemt op je LinkedIn profiel bij `samenvatting’, creëer je meteen synchroniciteit tussen je CV en je LinkedIn profiel.

Hoe maak je een Professionele Doelstelling op je Curriculum Vitae?

In één, twee, maximaal 3 zinnen vertel je:

 • wie ben je, wat zijn zijn je talenten of je belangrijkste persoonlijke eigenschappen
 • wat is je werkervaring (de rode draad in je loopbaan)
 • wat heb je gedaan in je meest recente baan
 • benoem daarin een concreet behaald resultaat
 • wat voor baan zoek je
 • waarom zoek je dit
 • vertel iets extra’s.

Met een goede Professionele Doelstelling weet een werkgever meteen wat ze aan je hebben. Kort, krachtig, to the point. De rest van je C.V. onderbouwt en bewijst jouw Professionele Doelstelling.

Alle nodige info op ½ A4

Als het goed is, mail je je Curriculum Vitae in een PDF-bestand. Als de recruiter jouw CV opent, dan verschijnt automatisch de bovenste helft van je CV op het scherm van de 1e pagina.

Alle belangrijke informatie verschijnt nu meteen op het scherm: personalia, foto, professionele doelstelling en wellicht je meest recente werkervaring. Zie onderstaand voorbeeld.

Professionele Doelstelling op je Curriculum Vitae.2

Je maakt het de lezer gemakkelijk en uitnodigt hem of haar uit tot verder lezen. Bijkomend voordeel is dat je je to the point en professioneel presenteert.

Voorbeelden Professionele Doelstelling op je Curriculum Vitae

Ik ben een serieuze en loyale secretaresse, kritisch, integer en doortastend. Met ruim 20 jaar ervaring kan ik uw oren en ogen zijn, ik zorg dat uw werk goed georganiseerd verloopt, zodat u meer tijd heeft voor uw prioriteiten.

Ik ben een gedreven docent die zich inzet voor vooruitgang met nieuwe materialen en methodes, ICT en multimedia. Mijn flexibiliteit en aanpassingsvermogen zorgen er voor, dat ik op een natuurlijke wijze inspeel op de onvoorspelbaarheid van VMBO-leerlingen. Samen met hen maken we goed onderwijs.

Met mij haalt u een analytische, hartelijke en communicatieve trouble-shooter in huis. Mijn uitgangspunt is zorgen voor de praktische toepassing van automatisering. Het kan fantastisch ontworpen zijn, maar het moet voor de gebruikers werken op een praktische manier. Ik heb brede ervaring op het gebied van automatisering van administratieve processen. Wat ik zoek is een analytische functie  om tot een gebruiksvriendelijke! oplossing te komen. Ik maak de klus graag af tot en met het moment dat alles naar behoren werkt, want ik hou van resultaat.

Paul Janssen: Resultaatgerichte Inkoper en Contractmanager. Ondernemersgeest, servicegericht, scherp analytisch, doorzetter.

Door mijn praktische ervaring en opleiding ben ik in staat metaal gerelateerde producten te maken van een werktekening of naar eigen inzicht. Naast mijn werkzaamheden in de werkplaats heb ik stagiaires begeleid en regelmatig nieuwe mensen in mogen werken.  Met het sleutelen en restaureren aan auto’s heb ik naast een opleiding motorvoertuigen techniek in de hobby veel praktijkervaring opgedaan. Wat ik zoek is een functie  met het  adviseren van een technisch product of hulpmiddel bij minder validen. 

Na 6 jaar succesvol te hebben gewerkt als vertegenwoordiger, merk ik dat ik toe ben aan een volgende loopbaanstap. Ik zoek een baan als vertegenwoordiger of accountmanager, waar ik m’n tanden in mag zetten om kansen in de markt waar te maken.

Ik wil doelmatig onderzoeken, verbinden en verfijnen. Mijn talenten zijn planmatig werken, aanpakken en afmaken. Wat ik zoek is een vervolgstap bij een not for profit organisatie vanaf 500 personen als eindverantwoordelijke op IT-gebied.

Ik wil een loopbaanswitch maken van een bedrijf waar producten centraal staan naar een bedrijf waar mensen centraal staan. Daarbij wil ik graag de verbindende schakel zijn tussen kwaliteit en de klant. Door mijn collega’s werd ik gezien als een rots in de branding. In een baan als Opticien komen mijn kwaliteiten als Kwaliteitsmedewerker goed van pas.

Ondernemende, vindingrijke vrouw met passie en humor. ben innovatief, collegiaal, communicatief sterk, sociaal ingesteld en leergierig. Heb ruim 10 jaar ervaring in de logistieke sector. Ik zoek een functie, waarin ik mijn passie zoals communicatie, ondernemen, regelen, onderzoeken en ontwikkelen kan inzetten. Dit in de Logistiek, Customer Service of Hospitality.

Ik wil met mijn spontaniteit mensen motiveren en daar doelgericht mee werken. De ingrediënten die ik zoek zijn verantwoordelijkheid, delegeren, afwisseling en inspireren. Ik heb het talent om in korte tijd mensen mee te krijgen in een cultuurverandering daarom zoek ik een baan als productiechef, supervisor en/of bedrijfsleider. Daar waar te veel zaken fout gaan (kwaliteit producten en/of dienstverlening, ziekteverzuim, verloop en servicegerichtheid) krijg ik dat met enkele maanden weer op de rit. 

Alle ins and outs over Curriculum Vitae in één weekeinde?

Wil je je CV in één weekeinde op orde krijgen en ontdekken hoe je failproof kunt solliciteren? Kom dan naar de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor maar een paar tientjes!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker.

Om te kijken of er nog tickets zijn klik op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

  Comment Section

  1 reactie op “Professionele Doelstelling op je C.V.


  Door p p brandes op 19 februari 2014

  Geweldig, nuttige tips! snapte nu eindelijk wat ik in moest vullen!!

  Plaats een reactie


  *