Page content

Facebook handig bij Werk vinden

Hoe meer Mensen je kent, hoe eerder je Werk hebt

Als je werk zoekt, dan is hulp van je sociale netwerk belangrijk. Vrienden en relaties kunnen je vertellen over nieuwe vacatures. Bovendien kunnen ze talenten die je bezit bevestigen en aanbevelen.

Het Facebook Data Science team onderzoek gedaan onder 3.000 Facebook gebruikers waarvan er 169 hun baan verloren gedurende de onderzoeksperiode. Facebook blijkt volgens de inzichten een waardevol hulpmiddel te zijn in de zoektocht naar nieuw werk.

De kracht van een sterk netwerk bij het vinden van een nieuwe baan

Mensen hebben een sterk en een zwak netwerk, zeg maar een warm en een koud netwerk. het sterke, warme netwerk dat zijn mensen die je goed kennen en mensen die graag moeite voor je doen. Het zwakke, koude netwerk zijn mensen aan wie je gelinked bent, maar verder is er geen sterke band.

Uit onderzoeken in het verleden blijkt, dat zwakke netwerken erg handig zijn bij het verzamelen van informatie. Ze beiden je namelijk informatie aan uit onverwachte invalshoeken. Vrienden in je sterke netwerk zouden te veel overeenkomsten hebben, waardoor je te vaak dezelfde informatie tot je krijgt.

De kracht van sterk netwerk verrassend groot

Verrassend genoeg laat het recente onderzoek van Facebook het tegenovergestelde zien. Gebruikers die vaker interactie hadden met de mensen in hun sterke netwerk hadden twee keer zoveel kans op het vinden van een nieuwe baan binnen drie maanden. Gebruikers die meer interactie hadden met mensen in hun zwakke netwerk bleken minder kans te hebben op het vinden van een nieuwe baan.

Een verklaring zou kunnen zijn dat  zwakke netwerken niet snel op de hoogte zijn dat iemand werkt zoekt. Een andere verklaring kan zijn dat mensen in het sterke netwerk gemotiveerder zijn om goede vrienden te helpen bij het vinden van nieuw werk. Deze vrienden zijn sneller geneigd acties voor iemand te ondernemen.

Meer sociale steun is minder stress

Mensen in sterke netwerken kunnen hulp bieden bij het vinden van werk, bij verstrekken van informatie en bij het bieden van sociale steun. Het Facebook onderzoek toont meer sociale steun bij gebruikers met meer interactie hadden. Gedurende het onderzoek groeide de sociale steun elke maand en zorgde voor minder stress. Geen van deze effecten waren zichtbaar bij de interactie met mensen in het zwakke netwerk.

Bij deze inzichten hoort wel een kanttekening. Communicatie met mensen uit het sterke netwerk voelt goed, maar dit werkt juist averechts bij gebruikers die kortgeleden hun baan verloren, zij ervoeren juist meer stress.

Kennismaken

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de gratis Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

    Comment Section

    0 reacties op “Facebook handig bij Werk vinden

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.