Page content

Geschiedenis van de Loopbaan

Geschiedenis van de Loopbaan

Om loopbaanbegeleiding in het goede perspectief te zien kijken we naar de geschiedenis van de loopbaan. Alleen met de juiste context kun je de regie pakken.

Geschiedenis van de Loopbaan

Tot ongeveer 1980 bestond het fenomeen loopbaangeleiding niet.

Door de crisis in 1980 werden er mensen ontslagen. The Old Boys Network nam het initiatief om leidinggevenden in het “ons kent ons circuit” al netwerkend te begeleiden naar een nieuwe baan.

Sindsdien heeft loopbaanbegeleiding een grote vlucht genomen.

Dit betekent, dat een loopbaan tot 1980 als vanzelf liep.

Tegenwoordig is dat anders. Als je niet oppast, loopt de baan zomaar bij je weg.

 

Geschiedenis van de Loopbaan

Geschiedenis van de Loopbaan

Geschiedenis van de Loopbaan

Geschiedenis van de Loopbaan tot WO II

Tot de 2e WereldOorlog Was Nederland qua sociale gelaagdheid veel hi├źrarchischer dan nu. Als je uit gegoede kringen kwam, ging je naar de universiteit, kwam je uit een burgergezin dan deed je de HBS en kwam je uit de onderste lagen, dan bleef je loopbaan beperkt tot hulp of knecht.

Geschiedenis van de Loopbaan WO II – 1980

Na WO II werd Nederland gekenmerkt door de wederopbouw en economische voorspoed. In rap tempo werd een schoolsysteem ingevoerd, waardoor het voor iedereen mogelijk werd om naar de Universiteit te gaan.

Ook werd een sociaal voorzieningensysteem ingevoerd met uitkeringen, waardoor iedereen gegarandeerd is van voedsel en onderdak.

Het schoolsysteem en het voorzieningsniveau hebben samen ervoor gezorgd, dat er veel meer keuze en toegankelijkheid is ontstaan.

Geschiedenis van de Loopbaan 1980 – 1990

De eerste naoorlogse economische crisis was in 1980. De dagbladen kopten: “Vliegtuigbouwer Fokker failliet”. Nederland raakte in shock. Vanaf nu groeiden de bomen niet meer in de hemel. De economie herstelde zich en Nederland pakte de draad weer op.

Werkgevers ontdekten de WW en de WAO. Boventallige en overvloedige werknemers werden massaal naar het UWV gestuurd. Dit markeert de start van de wedloop om de stijgende productiviteit. Tot 1980 was kwantiteit de maatstaf, vanaf nu gaat het om kwaliteit.

Alleen de bedrijven dei kwaliteit leveren kunnen overleven en alleen de werknemers die kwaliteit leveren scoren een baan. De rest wordt naar de zijlijn van de maatschappij gedirigeerd.

Geschiedenis van de Loopbaan 1990 – 2010

In 1989 viel de Berlijnse Muur. Dit markeert een bijzondere omslag in de gehele mondiale maatschappij. Tot 1989 was er het westen (Amerika en Europa) en Rusland.

Tot 1989 was de wereld als het ware tweedimensionaal. Het westen was goed en Rusland was fout. Een klein aantal artiesten en popgroepen waren het helemaal en de rest was fout. Qua kleding was er een bepaald modebeeld en dat droeg je om er helemaal bij te horen. Politiek is er links en er is rechts. Op T.V. was er Nederland 1 en 2, de rest bestond nog niet.

Vanaf 1989 wordt de wereld driedimensionaal. Er is het westen, Rusland en er is het oosten (China, Japan, etc.). Er ontstaat een veelheid aan muzikale stromingen, artiesten en popgroepen. Qua kleding is bijna alles draagbaar. Politiek gezien is er eigenlijk geen links of rechts meer. Waar zijn onze idealen gebleven? Op T.V. zijn er tegenwoordig duizenden zenders.

Er is geen standaard loopbaan meer met vast dienstverband tot aan het pensioen. De standaard loopbaan is verleden tijd. Met stille trom.

Geschiedenis van de Loopbaan 2010 – …

Tot de economische crisis van 2010 waren werkgevers een soort van economisch episch centrum. Zij hadden het voor het zeggen en het levenslange vaste dienstverband was de ultieme droom.

In grote lijnen hebben werkgevers de werknemers laten weten, dat zij ingezet worden naar believen. Indien nodig, worden zij ook weer naar believen ontslagen. Zij zijn dus vervangbaar en soms zelf overbodig als productie naar lagelonenlanden wordt verplaatst.

Overigens doen wij als particulier hetzelfde. Wij kopen bij Lidl, Aldi en Action zo voordelig mogelijk is, waarmee wij productie in lagelonenlanden juist stimuleren.

Steeds meer werknemers maken zichzelf tot episch centrum van hun loopbaan. Zij pakken zelf de regie en gaan niet meer zitten wachten op een vacature.

Jij als Episch Centrum van je Loopbaan

Als je echt zelf de regie pakt over je loopbaan, dan beslis jij hoe je je verhuurt aan een werkgever. Dat kan met een tijdelijk dienstverband om een periode te overbruggen. dat kan ook met een vast dienstverband, waarna je na bijvoorbeeld een aantal jaren verder solliciteert: intern of extern.

Je kunt er ook voor kiezen om je diensten aan te bieden als ZZP-er. Inmiddels zijn er in Nederland meer dan 1.000.000 ZZP-ers. Het lijkt erop, dat werkend Nederland aan het wakker worden is.

In het Centrum van je Loopbaan staan?

Als je in het centrum van je loopbaan wilt komen te staan, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor slechts een paar tientjes.

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker.

Om te kijken of er nog tickets zijn klik op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

 

Comment Section

0 reacties op “Geschiedenis van de Loopbaan

Plaats een reactie


*