Page content

Wat is een Loopbaan?

Wat is een Loopbaan?

Wat is een Loopbaan? Volgens Wikipedia is een loopbaan of een carrière (Frans) de reeks van maatschappelijke posities die iemand achtereenvolgens inneemt (en ontwikkeling daarbinnen). Een loopbaan begint met het betreden van de arbeidsmarkt.

In eenvoudige woorden betekent dit, dat je nu een baan hebt, hiervoor had je een baan en straks heb je een volgende baan. Alle banen bij elkaar dat is je loopbaan. Een loopbaan begint bij je eerste betaalde baan.

Wat is een Loopbaan?

Wat is een Loopbaan?

Wat is een Loopbaan?

De Opbouw van een Loopbaan

Tijdens je loopbaan kun je een tijdelijk contract aangeboden krijgen via je werkgever, via een uitzendbureau en je kunt werken vanuit een vast dienstverband.

Als je voldoende know-how en ervaring hebt, dan kun je ingehuurd worden als free lancer en je kunt doorgroeien naar de rol van werkgever als je zelf personeel inhuurt.

Fasen in een Loopbaan

In een loopbaan zijn er meerdere fasen. Je begint als starter en kunt via de rol van expert doorgroeien naar mentor. Als je de kunst verstaat om een leven lang dicht bij jezelf, bij je authenticiteit, bij je kracht en creativiteit te blijven, werk je een leven lang met plezier.

Vormen van Loopbaan

Er zijn tijdelijke vaste dienstverbanden bij een werkgever, er zijn flexibele dienstverbanden, via een uitzend- of detacheringsbureau, je kunt ingehuurd worden als ZZP-er of je kunt zelf werkgever worden.

Geregisseerd worden of Zelf de Regie pakken?

Je kunt gewoon wachten en de vacaturebanken in de gaten houden totdat zich een geschikte vacature aandient. In dat geval laat je de regie lopen.

Als je zelf de regie pakt, dan bepaal je waarin jij een expert wilt worden en op welke manier jij je wilt verhuren aan een werk- of opdrachtgever.

Kennismaken met je Loopbaan?

Als je kennis wilt maken met je loopbaan, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor slechts een paar tientjes.

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker.

Om te kijken of er nog tickets zijn klik op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

 

    Comment Section

    0 reacties op “Wat is een Loopbaan?

    Plaats een reactie


    *