Page content

LoopbaanVragen bij Dertigers

LoopbaanVragen bij Dertigers

Loopbaanvragen bij dertigers komt veel voor. Als dertiger wordt de loopbaan nu serieus. Dat geeft veel vragen. Loopbaanadvies helpt bij dertigersdilemma’s.

Loopbaanvragen bij Dertigers

Loopbaanvragen bij Dertigers

Loopbaanvragen bij Dertigers

Welke LoopbaanVragen hebben Dertigers?

Dertigers hebben hun eerste definitieve keuzes gemaakt. Op privégebied een partner, huis, auto, kids, vrienden, hobbies, etc.

Op Loopbaangebied hebben dertigers een opleiding achter de rug en er is een loopbaankoers ingeslagen, waarbij er enige jaren werkervaring is.

Het DertigersDilemma

Voor de meeste dertigers is er een periode van veel groei: baan, promotie, salarisgroei, liefst een vast arbeidscontract, huis, hypotheek, auto, kinderkamer, grotere auto, vakanties en flatscreen.

Je hebt alles wat je wilt … en toch begint er iets te knagen. Je leven is vol en toch is er ergens een leegte. Is dit nu alles? Gaat dit zo nog 30 jaar lang door? Ben ik dit? Is dit wat ik echt leuk vind en wat bij me past? Welkom bij het dertigersdilemma.

De Grote Dubbelheid

Dertigers kunnen zich heel succesvol voelen: allemaal stappen voorwaarts gezet, hard werken en pluk de vruchten ervan.

Hoe beter alles gaat, hoe meer er iets begint te knagen. Ondanks de volheid van het leven dient er zich een leegte aan. De leegte nodigt je uit in dialoog te gaan met het grote geluk. Wat is gelukkig zijn?

Van Buiten naar Binnen

Rond je 35e jaar dient de start zich aan van de reis naar de binnenkant. Het is ook het besef dat het geluk niet aan de buitenkant zit, maar aan de binnenkant.

Voor veel dertigers is dit een drukke tijd. Vaak werken beide ouders, heen en weer gependel tussen thuis, kinderopvang, werk, de winkel, familie, vrienden en hobby’s. Veel dertigers worden dan ook opgeslokt door de buitenkant en maken te weinig tijd vrij voor groei van de binnenkant.

Loopbaanvragen bij Dertiges: de Knelpunten

Dertigers willen in behoeften voorzien, c.q. doelen bereiken op de volgende gebieden:

 1. persoonlijk
 2. gezin
 3. maatschappelijk
 4. arbeid.

1. Persoonlijk

 • Andere dertigers hebben meer zelfvertrouwen. Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?
 • Wat zijn mijn talenten, sterken en zwakten? Hoe kan ik deze beter benutten?
 • Ik ben overspannen. Hoe krijg ik weer meer energie?

2. Gezin

 • Het zijn in mijn gezin nu tropenjaren. Hoe vind ik een goede balans tussen werk en privé?
 • Als vrouw manage ik van alles: mijn gezin en ook op mijn werk. Hoe houd ik alle touwtjes in handen?
 • Als man kan ik goed carrière maken, welke rol neem ik hierin?

3. Maatschappelijk

 • Momenteel werk ik bij een zorginstelling maar die zorgen slecht voor het eigen personeel. Wat nu?
 • Als ik voor mezelf begin, kan ik maatschappelijk meer betekenen. Durf ik dat? Hoe pak ik dat aan?
 • Ik werk nu voor een commercieel bedrijf en mis de bezieling. Bij welke meer maatschappelijk betrokken organisaties kan ik werken?

4. Werk

 • Is dit werk wel echt mijn passie?
 • Er is steeds minder een klik met mijn werkgever. En nu?
 • Nu ben ik boventallig verklaard. Hoe onderhandel ik over mijn ontslagpremie?
 • Ik wil een pas op de plaats maken om de loopbaankoers te bepalen voor de komende 10 jaar.
 • Na 10 jaar trouwe dienst vindt de nieuwe leidinggevende ineens dat ik niet goed functioneer …
 • Op de één of andere manier draai ik in kringetjes rond. Hoe vind ik een opening?

LoopbaanTools bij Loopbaanvragen bij Dertigers

Als je snel in kaart wilt hebben wat je talenten, sterkten, zwakten en competenties zijn, dan zijn beroepskeuzetesten een goede optie. het maken van de testen kan gemakkelijk thuis en en binnen 2 weken heb je je talenten helder op een rijtje.

Bij vraagstukken die gaan over beroep, bezinning, bezieling is het aan te bevelen om te starten met Personal Coaching. We bespreken wat je doel is, wat je ervan weerhoudt om er te komen en welke werkmethodieken we kunnen inzetten zodat jij je doel bereikt.

Transformerende Trainingen

Als werknemer ben je in de éérste plaats een persoon van vlees en bloed. Jij bent het die bepaald werk doet voor een bepaalde baas of opdrachtgever. In je werk ben je dus je eigen instrument.

Als je eerst als persoon optimaal in je kracht wilt komen, en dan bedoel ik écht in je kracht en talenten, dan raad ik je de Personal Power Training aan. Dit is een driedaagse training die werkelijk transformerend is. Je maakt een blijvende verbinding met je grootste krachtbron, je ontdekt je levensopdracht en je 5 grootste talenten. Je moet wel wat lef hebben voor deze training, maar deze werkt dan ook nog minimaal 2 jaar door. Klik op referenties en hoor wat anderen zeggen.

Als je als professional optimaal in je werkkracht wilt komen, dan raad ik je de Professional Power Training aan. Ook dit is een driedaagse, transformerende training, waarvan je nog jarenlang plezier hebt. Je ontdekt je kern van je loopbaankoers, zodat je met passie kunt uitgroeien tot een expert. Ook ontdek je welke banen en organisaties daarbij passen. Dat kan in loondienst zijn, maar ook als ZZP-er. Klik op referenties en hoor wat anderen zeggen.

Zoek je de kers op de slagroom op de taart, dan is er de Presentation Power Training. Met deze Training stap je uit je schaduw in het licht. Met de juiste kleuren, kleding, houding en gedrag kom je zowel zakelijk als privé altijd goed voor de dag. Ook bij deze training heb je jaren lang plezier van wat je ervaart en leert. Klik op referenties en hoor wat anderen zeggen.

Loopbaanvragen bij Dertigers

Ben jij een dertiger met loopbaanvragen? Dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor slechts een paar tientjes.

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker.

Om te kijken of er nog plek is klik op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

 

Comment Section

0 reacties op “LoopbaanVragen bij Dertigers

Plaats een reactie


*