Page content

LoopbaanVragen bij Twintigers

LoopbaanVragen bij Twintigers

Loopbaanvragen bij twintigers lijkt wat onzinnig. Zo jong en al loopbaanadvies nodig? Als twintiger kun je keuzestress hebben en advies kan erg handig zijn.

Studiekeuzetesten en beroepskeuzetesten kunnen snel duidelijkheid bieden, aangevuld met een aantal adviserende gesprekken.

Hulp bij sollicitatiegesprekken kan ook erg handig zijn om je voor te bereiden op de vragen die zoal gesteld worden in een sollicitatiegesprek.

Loopbaanvragen bij Twintigers

Loopbaanadvies bij twintigers

Loopbaanvragen bij Twintigers

Twintigers: Start van de loopbaan

Twintigers ronden hun opleiding af, lopen stage en zetten de eerste stappen in de werkende maatschappij. De wereld ligt open en er is eindeloos veel keuze.

Internet en social media zijn een normaal onderdeel in hun leven en ook daar is eindeloos veel keuze qua informatie, muziek, filmpjes op Youtube en video’s die te downloaden zijn.

Loopbaanvragen bij Keuzestress

Welke kleren doe ik aan, wat ga ik zeggen, hoe moet ik me gedragen, wat is de stageopdracht, kan ik dat goed doen, wat ga ik daarna doen?

De eerste definitieve keuzes maak je als twintiger rond je 28e jaar. Tot die tijd maak je keuzes in de aanloop naar de eerste definitieve keuzes.

Of juist Minder Keuze?

Voor twintigers geen AOW of riant pensioen, WW of bijstand is er ook slechts minimaal, wel kun je je in een riante studieschuld steken van tienduizenden Euri. Voor twintigers zijn er minder financiële hulpbronnen beschikbaar dan voor eerdere generaties.

Klagen heeft weinig zin, althans op social media. De toekomstige werkgevers van de twintigers kijken mee op de social media zoals Facebook, Twitter, Snapchat, etc.

Zelluf doen

Peuters en kleuters roepen al snel “zelluf doen”. Twintigers zijn de eerste na-oorlogse generatie die ook veel zelf zal meten doen.

Minder financiële middelen, zelf meer pensioen moeten opbouwen, geen gratis thuishulp, geen gratis bejaardentehuizen, niet klagen maar gewoon doorwerken. We laten twintigers daarmee snel los in een serieuze wereld.

Het Leven als een Doorlopend Buffet

Twintigers moeten nog van alles ontdekken en ontdekken doe je door te proberen. Die niet waagt, die niet wint. Bij een doorlopend buffet kun je als twintiger het beste van elk gerecht een hap nemen, zodat je proeft hoe het smaakt.

Ga stappen, maak vrienden, studeer, haal een diploma een lééf! Welk diploma maakt tussen ons gezegd en gezwegen niet eens zo veel uit. De meeste mensen werken in een andere richting dan hun studie.

Angst voor foute Keuzes

In de media worden twintigers afgeschilderd als egocentrisch. Daar ben ik het niet mee eens. Ik kan me goed voorstellen, dat ze eerst de kat uit de boom kijken, voordat ze tot kiezen en actie overgaan.

Een foute studiekeuze kost veel geld, een foute uitlating op Facebook levert minder uitnodigingen op voor sollicitatiegesprekken, alles heeft relatief veel consequenties. Soms is de beste manier om te denken: doen. Lééf!

LoopbaanVragen bij Twintigers

Twintigers willen hulp bij het leren kiezen, want ze willen de juiste keuzes maken. Dat levert veelal de volgende loopbaanvragen op:

  • Wie ben ik?
  • Wat zijn mijn talenten?
  • Wat zijn mijn sterke punten?
  • Welke opleiding past het beste bij me?
  • Welke organisaties passen het beste bij me?
  • Welke banen passen het beste bij me?

LoopbaanTools voor Twintigers

Als Twintiger is er niet één manier om alles goed te doen. Je zult het allemaal zelf moeten proberen en leren.

Wat je loopbaan betreft kunnen testen een handig hulpmiddel zijn. In korte tijd krijg je antwoord op veel vragen. Klik hier voor meer info over Studiekeuzetesten en Beroepskeuzetesten.

Loopbaanvragen bij Twintigers

Ben jij twintiger en heb je loopbaanvragen? Dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor slechts een paar tientjes.

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker.

Om te kijken of er nog plek ik klik op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

 

Comment Section

0 reacties op “LoopbaanVragen bij Twintigers

Plaats een reactie


*