Page content

Loopbaanvragen bij Veertigers

Loopbaanvragen bij Veertigers

Loopbaanvragen bij veertigers: Wat is mijn bestemming? Mijn missie? Hoe kan ik werken met hart & ziel? Wat wil ik betekenen? Wat is mijn toegevoegde waarde?

Als veertiger heb je nu privé één en ander bereikt. Een gezin gesticht, een huis gekocht, familie, vrienden, hobby’s, je hebt zo ongeveer wat je hartje begeert.

Ook heb je één en ander in je loopbaan opgebouwd: opleidingen & cursussen en werkervaring. Er is een loopbaankoers; een rode draad in je loopbaan. Maar waar doe je het voor?

Loopvaanvragen bij Veertigers 

Loopbaanvragen bij Veertigers

Loopvaanvragen bij Veertigers 

Als je tussen de 40 en de 45 jaar bent, dan klopt ziel aan je deur: “hé ik ben er ook nog. Wanneer ga je samen met mij iets doen” ?

Nu ben je de klos. Werk zal vanaf nu alleen nog maar leuk zijn als je kunt werken met harte en ziel. Met passie en bevlogenheid.

Veertigers: Midlifecrisis of Midlifekans?

Bij Twintigers ligt de wereld aan hun voeten en zij zetten de eerste stappen in de wereld der werkenden. Dertigers hebben hun eerste definitieve keuzes gemaakt en een periode van veel groei breekt aan: inkomensgroei, hypotheek, trouwen, kids, vakanties en flatscreen.

Langzaam begint het wat te knagen: is dit het? Gaat het zo nog 30 jaar door? Het lot nodigt je uit om naar kern, missie (levensopdracht) en beroeping te gaan, zodat je op je werk kan doen wie en wat je eigenlijk al bent. Als dit niet lukt, komt er een crisis, lukt dit wel, dan is dit juist je kans.

Life whispers all the Time

Oprah Winfrey zei het al: Life whispers all the time. Het leven geeft je de hele tijd signalen of je goed bezig bent of niet. Wat is goed bezig zijn? Dat is synchroon lopen met hart en ziel én er concrete resultaten mee boeken.

Jaaah, dicht bij jezelf zijn, synchroon met hart en ziel en er ook nog concrete resultaten in boeken? Dat is precies wat ze je niet leren op school, er is trouwens ook geen echte school voor. Het begint bij anders leren kijken en luisteren …

Wat is een Midlife Crisis?

Volgens Wikipedia is de midlifecrisis is een psychologisch verzamelbegrip voor de psychologische ontwikkelingsfase van mensen tussen de 35 en 50 jaar. Vaak wordt men op deze leeftijd geconfronteerd met zingevingsvraagstukken en wordt men daardoor uit balans gebracht. De term werd geïntroduceerd in 1965 door Elliott Jaques.

Wikipedia vervolgt: Een midlifecrisis is dus een emotionele staat van twijfel en onrust. Een persoon voelt zich oncomfortabel worden bij de gewaarwording dat zijn of haar leven half voorbij is. Het leidt over het algemeen tot een bezinning en zelfreflectie op wat men heeft gedaan met zijn of haar leven tot dat moment. Vaak gaat het gepaard met gevoelens dat men niet genoeg heeft bereikt, in welke zin dan ook. Wie een midlifecrisis ervaart, klaagt vaak over verveling of afgestompt zijn met betrekking tot zijn baan, partner en sociale contacten. Men voelt een sterke aandrang om, soms ingrijpende, wijzigingen aan te brengen in deze levensgebieden. Er wordt nogal eens een koppeling gelegd met het levenslange proces van zelfactualisatie, een term die de psycholoog Abraham Maslow aan de top van zijn piramide plaatst.

Loopbaanvragen bij Veertigers: ben je Afgestompt?

De vraag is wie of wat er nou afgestompt is. Je lichaam kan het nog niet zijn tussen je 40e en je 50e en haha het is nog te vroeg voor dementie. Dus we hebben het over de ziel.

De midlifecrisis is een wake-up call om te onderzoeken hoe jouw ziel in elkaar steekt, zodat je kunt gaan leven en werken in overeenstemming met je ziel … met jezelf.

Wat ga je Doen als je Groot bent?

Als veertiger weet je wie je bent. je talenten, sterkten en zwakten heb je redelijk op een rijtje. Je hebt wat van de wereld gezien en je hebt wat levenservaring. De kinderen hebben een leeftijd dat je meer bewegingsvrijheid krijgt en je hebt werkervaring.

Als je nog dromen hebt die je wilt verwezenlijken, dan moet je dat doen. Toppunt van zieligheid is dromen hebben en niet eens proberen om ze waar te maken. Bezield is je dromen juist wel waar maken, ook een loopbaanswitch.

Knelpunten in de Loopbaan bij Veertigers

De meeste veertigers die me mailen en bellen, lopen vast. Het vastlopen in de loopbaan kan verschillende vormen hebben: weggereorganiseerd worden, een nieuwe leidinggevende die je ineens slecht vindt functioneren of de organisatie gaat failliet.

Het kan ook zijn, dat je zelf een aantal eye-openers krijgt: prima baan en werkgever, maar het is niet langer mijn ding, op de één of andere manier in kringetjes blijven draaien, privé stort er van alles in en je besluit om algehele grote loopbaanschoonmaak te houden, etc.

Overspannen of Burn-out

Vast lopen, zelf weg willen of weg moeten, vaak zijn het vormen van overspannenheid of burned-out. Ik denk dat je dan te ver van je padje af bent. Van je levenspad; je missie, je levensopdracht.

Je werk is je professionele pad. Dat is de manier waarop je je missie laat werken, zodat je er je geld mee verdient. Als je ziel je werk ervaart als iets dat niet werkt, dan gaat de ziel tegenstribbelen. Meer hierover in het artikel “Overspannen is eigenlijk Onderspannen

LoopbaanTools voor Veertigers

De Coaching en Training van LoopbaanRegisseur richt zich op zielniveau. Er zijn slechts weinig coaches in Nederland die op deze manier werken.

Eén coachingsgesprek op zielniveau is effectiever dan 5 gesprekken met andere technieken. De trainingen van LoopbaanRegisseur zijn zó krachtig, helend en transformerend, dat ze nog jaren doorwerken.

Als je eerst als persoon optimaal in je kracht wilt komen, en dan bedoel ik écht in je kracht en talenten, dan raad ik je de Personal Power Training aan. Dit is een driedaagse training die werkelijk transformerend is. Je maakt een blijvende verbinding met je grootste krachtbron, je ontdekt je levensopdracht en je 5 grootste talenten. Je moet wel wat lef hebben voor deze training, maar deze werkt dan ook nog minimaal 2 jaar door. Klik op referenties en hoor wat anderen zeggen.

Als je als professional optimaal in je werkkracht wilt komen, dan raad ik je de Professional Power Training aan. Ook dit is een driedaagse, transformerende training, waarvan je nog jarenlang plezier hebt. Je ontdekt je kern van je loopbaankoers, zodat je met passie kunt uitgroeien tot een expert. Ook ontdek je welke banen en organisaties daarbij passen. Dat kan in loondienst zijn, maar ook als ZZP-er. Klik op referenties en hoor wat anderen zeggen.

Zoek je de kers op de slagroom op de taart, dan is er de Presentation Power Training. Met deze Training stap je uit je schaduw in het licht. Met de juiste kleuren, kleding, houding en gedrag kom je zowel zakelijk als privé altijd goed voor de dag. Ook bij deze training heb je jaren lang plezier van wat je ervaart en leert. Klik op referenties en hoor wat anderen zeggen.

Kennismaken?

Ben je veertiger en heb je loopbaanvragen? Dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor € 48,-!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

Wat zeggen anderen over LoopbaanRegisseur?

Kennismaken?

Ben je veertiger en heb je loopbaanvragen? Dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor € 48,-!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

    Comment Section

    0 reacties op “Loopbaanvragen bij Veertigers

    Plaats een reactie


    *