Page content

LoopbaanVragen bij Vijftigers

LoopbaanVragen bij Vijftigers

Loopbaanvragen bij vijftigers zijn erg actueel. Vijftigers moeten langer doorwerken. Hoe kom je als 50+er aan een baan? Liefst een baan met passie!

Als vijftiger heb je levenservaring en werkervaring. Helaas solliciteren veel vijftigers nog alsof ze twintigers of dertigers zijn.

Bij twintigers is het akkoord als ze solliciteren zien als Lucky shot, want zo ontdekken ze de wereld en wat bij ze past.

Dertigers hebben enige werkervaring en borduren daarop voort. Even kijken of er een leuke vacature op internet zit en ik stuur even een brief met CV.

Loopbaanvragen bij Vijftigers

Loopbaanvragen bij Vijftigers

Loopbaanvragen bij Vijftigers

Veertigers hebben een staat van dienst en expertise opgebouwd en zijn waardevol op de arbeidsmarkt. Als ze hun waarde goed zichtbaar kunnen maken met hun CV en op LinkedIn, dan lukt het hen om aan een baan of opdracht te komen.

Als vijftiger begint er enige smet aan je te kleven. In de beleving van de ander kruip je langzaam naar ouderdom. De ander vraagt zich af of er nog energie, swing en passie in je zit.

Als je als 50+er weet hoe het leven in elkaar zit, dan ga je niet afwachten. Dan stap je op mensen af. Je inspireert. Als je de kunst van het inspireren verstaat, ben je super aantrekkelijk op de arbeidsmarkt!

Vijftigers? Passie of Psychisch met Pensioen?

De vijftigers die ik ken, zijn passief of zitten vol met passie, ervaring en levensplezier. Twintigers zetten de eerste stappen in de wereld der werkenden en bij Dertigers groeien de bomen haast tot in de hemel.

De leegheid klopt bij Dertigers zachtjes aan de deur, terwijl de dialoog met de leegheid bij Veertigers niet meer is te stoppen: hoogste tijd voor bezinning en bezieling.

De Generatie van de Vijftigers in Spagaat

Er zijn vijftigers die door reorganisatie hun baan verliezen en na twee jaar solliciteren niet meer aan een baan komen. Als er onvoldoende financiële reserve en/of pensioen is opgebouwd, dan is deze groep veroordeeld tot de zijlijn van de maatschappij.

Tegelijkertijd zijn er sinds 2013 meer vijftigers dan dertigers op de werkvloer (bron: CBS). Dat betekent, dat de jongere generatie in aantal afneemt en dat er in de toekomst een schaarste aan personeel ontstaat. De werkgever is er dus bij gebaat om vijftigers aan zich te binden.

De Verloren Generatie?

In de media worden vijftigers de verloren generatie genoemd. Ze zijn jong noch oud, horen niet bij de kansrijke babyboomers, hebben meerdere economische crisissen meegemaakt en hebben nog zo’n 15 jaar carrière te gaan. Vandaar dat loopbaanvragen bij vijftigers meer dan actueel is.

Na de babyboomers zijn de vijftigers de eerste generatie voor wie de bonnen niet onuitputtelijk blijken te zijn: kortere WW-periode, al vele jaren minder kans op WAO, lager pensioen, bejaardenzorg die niet gratis meer is, etc. Minder verzorgingsstaat, dat staat vast.

Verloren? Vind jezelf opnieuw uit!

Verloren? Dan is het de hoogste tijd voor vitaliteit! Niet alleen aan de buitenkant, maar nog meer aan de binnenkant. Hoe vitaal ben jij in hart en ziel?

Elk mens heeft een rugzakje en elk mens maakt dingen mee, waardoor er stenen bij komen in de rugzak. Het is de kunst om deze stenen er weer uit te krijgen, zodat je energie weer gaat stromen naar je talenten, werkervaring en kansen op de arbeidsmarkt. Tip: klik op Personal Power Training.

Kijk vanuit je Missie en Talenten naar je Loopbaankoers

Wat wil jij de wereld nog meegeven? Welke steen in de rivier wil jij verleggen? Vlak voordat je definitief je ogen sluit, als je dan achterom kijkt, wat zou je nog gedaan willen hebben?

Als vijftiger heb je de toegang tot véél mensen: de ouders van vriendjes van je kinderen, mensen in de straat, mensen die met jou dezelfde hobby uitoefenen, vrienden, familie, kennissen, collega’s, ex collega’s, de mensen die je partner kent, etc. Ik nodig je uit om door je glazen plafond te breken en met deze mensen een gesprek aan te gaan over je mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Tip: klik op Professional Power Training.

Zorg dat je Gezien en Gevonden wordt!

De afgelopen 4 jaar is er door social media en internet veel veranderd. P&O-ers toetsen de naam van een sollicitant in op Google. Als er geen informatie zichtbaar is dan wordt je niet uitgenodigd.

Presenteer jezelf dis op LinkedIn en Facebook, want het levert je een groot netwerk op en elke persoon kan jou in contact brengen met een vacature die er binnenkort zit aan te komen. Tip: klik op de Presentation Power Training.

Wees geen Volger maar een Voorbeeld

We zitten in een economische crisis. Een crisis is een keerpunt, een ommezwaai. Wat is er anders aan deze tijd? Wat is er nieuw sinds 2010? Dat zijn 3 woorden. Als je om kunt gaan met deze 3 woorden, dan word je een voorbeeld voor jezelf en voor anderen:

 1. Waarde
 2. Zichtbaarheid
 3. De Ander.

1. Waarde

In deze tijden kan een organisatie alleen winst maken (=winnen door waardegroei) door producten en diensten aan te bieden die de consument ervaart als waardevol. Quick hits and run zullen er altijd zijn, maar de nadruk ligt op waardevermeerdering op de lange termijn. Met andere woorden: Duurzaamheid.

Hetzelfde geldt voor jou als werkzoekende. Als werkende zul je aan het werk blijven als je door werkgevers ervaren wordt als waardevol. Het liefst duurzaam waardevol, doordat je blijvend meer oplevert dan je salaris. Dat is trouwens ook een facet van deze tijd: je moet gewoon weer hard werken voor je geld 🙂

2. Zichtbaarheid

Internet maakt deze tijd erg bijzonder! Als een bank de hypotheekrente manipuleert, dan wordt dat nu bekend. Als er op het Tiannanmen Plein in Bejing iemand vermoordt wordt, dan zijn we bijna live getuige. De inlichtingendiensten van vele landen horen en zien alles. Als jij pint wordt dat geregistreerd en de vele camera’s buiten op straat volgen je ook.

Facebook, LinkedIn, Twitten en Youtube zijn media die individuen zichtbaarheid geven. Nog nooit is het eerder in de geschiedenis voorgekomen, dat individuen een gratis TV-station tot hun beschikking hebben. Maak er gebruik van, want het is gratis!

3. De Ander

Een boek dat ik iedereen kan aanraden is: “What would Google Do”. Volgens dit boek heeft een bedrijf geen dienstverlening of een product. De klant is de dienst of het product. Zonder klanten geen dienstverlening of product! Een coach zonder klanten is ook geen coach.

Een boekhouder zonder werk is geen boekhouder, maar werkloos. Dat geldt ook voor een manager, een secretaresse, voor iedereen zonder werk. De ander geeft jouw missie en beroeping dus een stem. Geef de ander de plek die hem of haar toekomt, stap uit je koker en vraag wat een werkgever echt zoekt en nodig heeft.

LoopbaanTools voor Loopbaanvragen bij Vijftigers

De Coaching en Training van LoopbaanRegisseur richt zich op zielsniveau. Er zijn slechts weinig coaches in Nederland die op deze manier werken. Erg effectief voor loopbaanvragen bij vijftigers die werkboeken met testjes en invullijstjes beu zijn.

Eén coachingsgesprek op zielniveau is effectiever dan 5 gesprekken met andere technieken. De trainingen van LoopbaanRegisseur zijn zó krachtig, helend en transformerend, dat ze nog jaren doorwerken.

Als je eerst als persoon optimaal in je kracht wilt komen, en dan bedoel ik écht in je kracht en talenten, dan raad ik je de Personal Power Training aan. Dit is een driedaagse training die werkelijk transformerend is. Je maakt een blijvende verbinding met je grootste krachtbron, je ontdekt je levensopdracht en je 5 grootste talenten. Je moet wel wat lef hebben voor deze training, maar deze werkt dan ook nog minimaal 2 jaar door. Klik op referenties en hoor wat anderen zeggen.

Als je als professional optimaal in je werkkracht wilt komen, dan raad ik je de Professional Power Training aan. Ook dit is een driedaagse, transformerende training, waarvan je nog jarenlang plezier hebt. Je ontdekt je kern van je loopbaankoers, zodat je met passie kunt uitgroeien tot een expert. Ook ontdek je welke banen en organisaties daarbij passen. Dat kan in loondienst zijn, maar ook als ZZP-er. Klik op referenties en hoor wat anderen zeggen.

Zoek je de kers op de slagroom op de taart, dan is er de Presentation Power Training. Met deze Training stap je uit je schaduw in het licht. Met de juiste kleuren, kleding, houding en gedrag kom je zowel zakelijk als privé altijd goed voor de dag. Ook bij deze training heb je jaren lang plezier van wat je ervaart en leert. Klik op referenties en hoor wat anderen zeggen.

Loopbaanvragen bij Vijftigers

Ben je vijftiger en heb je loopbaanvragen? Dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor slechts een paar tientjes.

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker.

Om te kijken of er nog plek is klik op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

 

  Comment Section

  0 reacties op “LoopbaanVragen bij Vijftigers

  Plaats een reactie


  *