Page content

Vragen aan een LoopbaanAdviseur

Vragen aan een LoopbaanAdviseur

Vragen aan een loopbaanadviseur. Hoe selecteer je een goede loopbaanadviseur? Welke vragen kun je wel en niet stellen aan een loopbaanadviseur.

Een loopbaan duurt gemiddeld zo’n 40 tot 50 jaar. Dat is meer dan een half mensenleven. Bij zoveel jaren is het onwaarschijnlijk, dat het één doorlopende top-ervaring is. Het is realiteit, dat elke loopbaan zo zijn ups & downs kent.

Vragen aan een loopbaanadviseur

Vragen aan een loopbaanadviseur

Ik begeleid nu zo’n 25 jaar mensen op de arbeidsmarkt en ben allerlei vragen en thema’s tegengekomen.

Bijna iedereen die bij me komt schaamt zich wel een beetje. Eigenlijk vinden de meeste mensen, dat ze zonder een loopbaanbegeleider in staat zouden moeten zijn om continue op de top van een loopbaangolf te surfen.

Als je auto stuk is, dan kun je deze met het boekje erbij in principe zelf wel repareren. Alleen met een automonteur gaat het wel even sneller. Met een loopbaancoach gaat dat net zo. In je eentje kun je sneller, samen kom je verder.

Vragen aan een loopbaanadviseur

De vragen aan een loopbaanadviseur die je kunt hebben, zijn gerelateerd aan de levensfase waarin je je bevindt.

In een loopbaan zijn er cycli van 7 jaar. De vragen heb ik onderstaand gekoppeld aan de levensfase.

Fase 1. De Start (21-28 jaar).

In deze periode betreden vele mensen de arbeidsmarkt. Veel mensen rollen via-via in een baan. Ze solliciteren zelf, ze worden door iemand getipt of ze schrijven zich in bij een uitzendbureau. Het beste kun je meerdere baantjes en bazen hebben, zodat je ontdekt hoe het werkt in een organisatie en hoe jij het beste tot je recht komt. Voor loopbaanthema’s bij Twintigers klik hier.

Werkende Twintigers

Vragen die twintigers hebben zijn vaak algemenere vragen. Welke studie of welk werk past bij me, hoe vind ik vacatures, welke vragen kan ik op een sollicitatiegesprek verwachten en wat moet ik antwoorden.

Eigenlijk gaat het om vragen over hoe je je het beste kunt gedragen als nieuwkomer op de arbeidsmarkt. dat brengt onzekerheid met zich mee en dat is normaal. Probeer dit dus ook niet te verbloemen.

Fase 2. De Groei (28-35 jaar). Vaak een periode van veel voorspoed. Verliefd, verloofd, getrouwd, huisje, boompje, beestje, groter huisje, gezinnetje, promotie, salarisgroei, auto, flat screen, etc. Voor loopbaanthema’s bij dertigers klik hier;

Als je enige jaren werkervaring hebt, snap je een beetje hoe de wereld in elkaar zit, hoe dingen functioneren in het bedrijfsleven en hoe jij in elkaar zit. Het is de kunst om vanaf nu met je hart te kiezen.

Jonge dertigers

Als je van frambozen houdt, ga dan niet werken in een aardbeienfabriek!

Het hart kent geen ratio, kent geen rede, kent geen reden. Je hart kiest je partner, heb jij het lef om je hart te laten kiezen voor een bepaalde baan? Weet jij welk type organisatie het beste bij je past?

Begin dertigers komen bij me met vragen omtrent hun tweede baan. Wat vinden ze leuk en wat is verstandig? Kiezen met je hart, hoe doe je dat?

Fase 3. De Eerste Leegte (35-42 jaar). Nog meer voorspoed, in je loopbaan de groei naar beginnend expert en er ontstaat wat vrijheid als de kinderen uit de luiers zijn. Het geluk gaat langzaam schuren … is dit het? Vanaf nu zit je geluk niet meer aan de buitenkant, maar aan de binnenkant. Voor loopbaanthema’s bij dertigers klik hier;

Gezin en hond

In deze leeftijdsfase heb je je eerste sporen verdiend. Je weet hoe je in elkaar zit, je hebt goed gefunctioneerd in één of meerdere banen en je weet wat er te koop is in de wereld.

Thuis is de agenda tot op de minuut gepland. Alles grijpt in elkaar. Een eerste overspannenheid of burn-out ligt op de loer. Of is het onderspannen en een bore-out?

Wat zijn je volgende stappen? Wat geeft vervulling? Waar zit rust en passie aan de binnenkant?

Fase 4. Midlife (42-49 jaar). De innerlijke vraag dient zich aan: “en wat ga ik doen als ik groot ben”? Het is de kunst om verbinding te maken met je ziel. Als dit niet lukt, ontstaat leegheid en psychisch pensioen. Als dit wel lukt, dan ontstaat volheid en kun je je missie zó laten werken dat je je geld ermee verdient. Je wordt dan een volgroeid expert. Voor loopbaanthema’s bij veertigers klik hier;

Midlifecrisis

Vriendelijk doch dringend klopt ziel aan je deur: “en wanneer kom je buiten spelen”?

Tanden op elkaar, doorbijten, doorgaan op wilskracht en daarmee de fluister van het leven overschreeuwen wordt steeds minder een optie.

De meeste energie, je zijn, je talenten en je levensopdracht zitten in je ziel. Wat kom je de wereld brengen? Waartoe ben je geroepen?

Doorwerken kan met liefde en plezier tot op hoge leeftijd. Niet als je hand in hand met geld en salaris loopt, wel als je hand in hand met je ziel loopt.

Fase 5. Overvloed (49-56 jaar). Rond je 35e jaar kun je synchroon gaan lopen met hart en ziel, dat kan ook rond je 42e jaar, de laatste kans is rond je 49e jaar. Als volgroeid expert kun je nu doorgroeien naar zwaargewicht. Arrogantie ligt op de loer, het is de kunst om lichtvoetig zwaargewicht te zijn, zodat je wendbaar bent en blijft.

Overvloed

Dit is de aangewezen leeftijdsfase om je te ontwikkelen als coach, mentor, trainer, tutor.

Als het goed is, dan weet je hoe het leven in elkaar steekt, hoe jij in elkaar steekt. hoe je in je werk tot bloei en tot resultaten komt en hoe je succesvolle relaties opbouwt en onderhoudt.

Dat alles mag je doorgeven aan de volgende generatie.

Fase 6. Geven (56-63 jaar). Als je de voorgaande wake-up calls overleefd hebt, dan ben je aan de binnenkant vitaal, er zit veel zielsenergie in je, je geeft graag door aan de volgende generatie wat je ontvangen hebt en je peinst er niet over om achter de geraniums te gaan zitten. Docent, stagebegeleider en mentor zijn rollen die goed passen bij deze levensfase.

Tutor

Je ouders hebben je het leven geschonken. Daar kun je ze dankjewel voor zeggen. Meer kun je niet doen. Je ouders hebben met liefde en plezier heel veel voor je gedaan en ook gelaten. Daar kun je ze dankjewel voor zeggen. Meer kun je niet doen.

Met de werkervaring die je nu hebt, zijn er organisaties, leidinggevende en collega’s die met liefde en plezier heel veel voor je gedaan hebben. Daar kun je ze dankjewel voor zeggen. Meer kun je niet doen.

Je ouders, je familie, je vrienden, je werkgevers, je leidinggevenden, je collega’s, iedereen die iets voor je betekend heeft; je kunt ze dankjewel zeggen. Een groter gebaar is niet mogelijk, al kon je een eiland met goud voor ze kopen.

Het enige dat zin heeft is alles dat je ontvangen hebt met liefde en dankbaar aanvaarden en doorgeven aan anderen.

Als je daarmee stopt, dan ben je psychisch met pensioen aan het gaan. Als je daarmee doorgaat, dan blijf je vitaal.

Fase 7. Voorbeeld (64-70 jaar). Als je nu nog steeds werkt, dan ben je een voorbeeld voor jezelf en voor anderen. Voorbeelden zijn The Rolling Stones, Barbara Streisand, Paul Mcartney, Cher, De Nederlandse veearts in Amerika Dr. Pol, etc.

The Rolling Stones

Vragen aan een loopbaanadviseur

Als je vragen aan een loopbaanadviseur wilt stellen, dan is de Loopbaan BoostCamp een uitgelezen kans.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor slechts een paar tientjes.

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker.

Om te kijken of er nog tickets zijn klik op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

 

Comment Section

0 reacties op “Vragen aan een LoopbaanAdviseur

Plaats een reactie


*