Page content

Eerste Hulp bij Loopbaan Stress

Eerste Hulp bij Loopbaan Stress

Eerste Hulp Bij Loopbaan-Stress als je loopbaan vastloopt bij reorganisatie, ontslag, overspannenheid, saaiheid & burn-out met 7 Tips voor loopbaan-energie.

Geen paniek, je bent niet de enige die vastloopt in je loopbaan. Als je loopbaan 30 tot 40 jaar duurt, zou het buitengewoon opmerkelijk zijn als je loopbaan altijd vlekkeloos zou verlopen. Dat zou een loopbaan-wonder zijn.

Eerste Hulp Bij Loopbaan-Stress

Eerste Hulp Bij Loopbaan-Stress

Eerste Hulp Bij Loopbaan-Stress

Als er spanning en stress in een loopbaan komen, houden de meeste mensen hun adem is. Houd je adem in, verroer je niet en stik niet denken de meeste mensen.

Een regenbui gaat vanzelf over, maar als er een kink in de loopbaankabel zit, dan is er werk aan de winkel.

Eerste Hulp Bij Loopbaan-Stress

Pak de koe bij de hoorns. Als eerste kun je kijken naar dat waar je zo bang voor bent. Wat is het ergste dat je kan gebeuren?

Wat is the worst case scenario? Ontslag op staande voet? Geen ontslagvergoeding of transitievergoeding? Geen uitkering? Geen geld? Onder de brug slapen?

Eerste Tip

Bij stress schieten de meeste mensen in oplossingen. Wat doet stress met jou? Schiet je in de onrust? Eerst bij collega’s en leidinggevenden extra info lospeuteren? Je CV updaten? Met LinkedIn aan de gang? Inschrijven op vacaturesites?

In plaats van de stress te ontwijken kun je er ook voor kiezen om de stress aan te kijken. Gewoon proberen rustig te blijven aan de binnenkant. Adem in en adem uit. Kijk naar de stress. Geef het ruimte en een stem.

Tweede Tip 

Als het je lukt om wat meer bevriend te raken met je loopbaan-stress, dan hoef je niet meer als Bambi verschikt en paniekerig in de koplampen te kijken.

Als je wat tot rust bent gekomen, kun je een aantal afwegingen maken. Wat is belangrijker: jij of je salaris? Veel mensen schieten in de stress door geldzorgen. Besef dat jij het bent die dat salaris verdient. Misschien wordt het tijd, dat jouw werkgever jou niet meer verdient.

Derde Tip

De meeste mensen willen het liefste werken met hart en ziel. Dan ontspant buikbrein en je geeft energie. Als daar een streep doorheen getrokken wordt, krijgen hart en ziel een opdonder. Buikbrein krimpt in elkaar en dat is het begin van een keten aan allerlei lichamelijke, psychische en emotionele reacties.

Probeer dus te ontspannen. Als je ontspannen bent, krijg je betere ideeën, dan dat je gespannen bent. Bijvoorbeeld onverwachts. `s-ochtends onder de douche. Laat de spanning je niet kleiner en onzekerder maken dan dat je bent.

Je bent waardevol, getalenteerd en verdient een werkplek waar je niet in elkaar krimpt maar juist tot bloei komt.

Vierde Tip

Om meer in je kracht en in je zelfvertrouwen te komen, kun je de hulp van anderen inschakelen. Vraag hen wat je talenten zijn. Vraag het per mail, het is leuk om de reacties te bewaren. Print ze uit en lees ze als je een dipje hebt; dat beurt meteen lekker op.

Bepaal vervolgens in welke baan jouw talenten het beste tot hun recht komen. Welk type banen in welke organisaties geven jou plezier? Wanneer stromen de energie en de passie?

Vijfde Tip

Het beste kun je vanuit rust en zelfvertrouwen je CV een update geven.

Je Curriculum Vitae is Geld waard

Klik hier voor Tips over CV: Waarom is je CV € 50.000,- waard? 

Geef vervolgens je LinkedIn profiel een update. Als je ervoor zorgt dat de functienaam die je zoekt pakweg 7 keer in je profiel op verschillende plaatsen genoemd wordt, dan zul je zien dat je aanbiedingen ontvangt van recruiters en P&O-ers.

Zesde Tip

Als je netwerk- en sollicitatiegesprekken voert, volg dan de warmte. Zorg er goor dat je zo’n 10 minuten van tevoren in de receptie zit. Zo kun je de atmosfeer in de organisatie opsnuiven.

Als je een wak moet slaan in de ijzige sfeer, dan zul je je er niet op je gemak voelen. Als er warmte en gezelligheid is, als je met je collega’s minimaal één keer per dag de slappe lach kunt hebben, dan krijg je veel meer gedaan, gaat het makkelijker en met meer plezier.

Zevende Tip

Als je van je Loopbaan-Stress af wilt, als je de Regie over je Loopbaan wilt, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor € 48,-!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas.

Om te kijken of er nog plek is, klik op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo

Comment Section

0 reacties op “Eerste Hulp bij Loopbaan Stress

Plaats een reactie


*