Page content

Ik wil graag ander werk, wat nu?

Ik wil graag ander werk, wat nu?

Ander WerkJe doet je werk op de automatische piloot en haalt er eigenlijk geen voldoening meer uit. Wil je dit tot je pensioen blijven doen of kan het ook anders? Durf je dat te onderzoeken?

Door ontslag word je gedwongen een volgende stap te zetten in je carrière. Welke weg sla je in? Hoe krijg je op een rij wat je te bieden hebt en wat je wilt?

Je moet een studiekeuze maken, maar wat vind je nu écht leuk? Volg je je hart of kies je voor een studie met het beste (financiële) toekomstperspectief? Wat is wijs?

Loopbaankeuze: Wat wil ik?

Wat wil ik nu echt? Welk werk past bij mij? Twijfel je over je huidige baan, maar heb je geen idee wat je dan wel zou willen? Of weet je niet welke studie – en dus welk beroep – je moet kiezen? Dit soort vragen heeft iedereen wel eens.

Voordat je in het wilde weg gaat solliciteren op een baan die je ‘wel leuk’ lijkt, of een studie kiest op basis van vage gronden, is het beter om eerst uit te zoeken wat je nu écht wilt.

Wie ben je? Wat wil je? Wat kun je?

Antwoorden op deze vragen geven een beeld van de activiteiten die je aanspreken, van de werkwaarden die je belangrijk vindt, van je houding, wat je wel en niet motiveert. Kortom, antwoorden die belangrijk zijn bij het bepalen van de juiste richting, bij het maken van een goede loopbaankeuze.

Advies van een loopbaanadviseur

Een professionele loopbaanadviseur helpt je als je een antwoord zoekt op de vragen “wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik?” Misschien heb je op internet al beroepskeuzetesten gedaan en heb je al lijsten gemaakt van wat je leuk vindt aan je huidige studie en werk, maar blijf je twijfelen.

Wil je nu heel weloverwogen de juiste keuze maken, dan kun je investeren in een loopbaanadvies. Voor meer info over loopbaanbegeleiding in Almere en Heerenveen, klik dan op loopbaanadvies.

Een bewuste keuze voor studie of werk is bepalend voor je geluk; je bent hier tenslotte groot deel van je tijd mee bezig. Zorg dus dat je datgene doet waar je energie van krijgt!

Kennismaken

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de gratis Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

    Comment Section

    0 reacties op “Ik wil graag ander werk, wat nu?

    Plaats een reactie


    *